به گزارش کردپرس، موضوع صدور فله ای کارتهای عضویت در اتاق های بازرگانی این روزها به شدت انتخابات آتی اتاق های بازرگانی را که قرار است در اسفندماه برگزار شود، تحت تاثیر قرار داده است. موضوع از این قرار است که تعداد کارتهای عضویت در برخی اتاق های بازرگانی استان ها به یکباره از رشدهای نجومی برخوردار شده و بیم آن می رود با این رویه هیات رییسه های فعلی قصد خارج کردن فعالان اقتصادی واقعی از صحنه و تثبیت مدیریت خود را داشته باشند.
نائب رییس اتاق ایران و چین در واکنش به شبهات کارتهای عضویت به سایت اقتصاد آنلاین گفته است: «لازم است اتاق بازرگانی درباره کارتهای اجارهای که دیگر آراء اجارهای هستند شفاف سازی کند.
مجیدرضا حریری درباره شایعاتی که در خصوص افزایش صدور کارتهای عضویت وجود دارد، گفته است: «از سال گذشته تا کنون 2600کارت عضویت صادر شده و لازم است اتاق درباره سالم و یا ناسالم بودن این کارتها رفع ابهام کند، اما این که منکر صدور بیش از حد کارتهای عضویت باشیم اشتباه است.
حریری همچنین شفافیت را رکن اصلی انتخابات دانست و افزود: «باید انتخابات و فضای اتاق رقابتی و شفاف باشد تا اعضای اتاق در آینده بتوانند اقتصاد شفاف و آزاد در کشور بخواهند.»
این فعال اقتصادی تاکید کرد: «انجمن نظارت و در مقام بالاتر، شورای عالی نظارت باید فضای انتخابات را خالی از هر گونه شک و شبههای کند، زیرا در صورت سالم بودن فضا نتیجه انتخابات مهم نخواهد بود و کاندیدا خیالشان از این که در یک فضای رقابتی سالم فعالیت کردند راحت است، واگرنه خود من نمیخواهم هیزم تنوری باشم که نانش به دیگران میرسد.»
کارت عضویت؛ ابزار مهندسی انتخابات پارلمان بخشخصوصی
یک عضو دیگر اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه کارت عضویت ابزار مهندسی انتخابات پارلمان بخش خصوصی است گفت: «با توجه به اهمیت موضوع، دولت و مجلس شورای اسلامی نیز باید به این قضیه ورود کنند.
این عضو اتاق بازرگانی که نخواسته است نامش ذکر شود، به خبرنگار اقتصادآنلاین از کاهش محسوس تعداد کاندیدا در دوره نهم چه از لحاظ کمی و چه کیفی خبر داد و گفت: «به لحاظ شرایط بد اقتصادی و بینتیجه ماندن مطالبات اتاق در دوره جدید شاهد ریزش کاندیدا و کنارهگیری اعضای برجسته از انتخابات هستیم.»
او با گلایه از این که کارتهای عضویت نتیجه انتخابات اتاق را مشخص میکند، تصریح کرد: «بارها به اتاق اعلام کردیم که تنها فعالان اقتصادی و تجار باید در انتخابات حق رای داشته باشند و یکسان کردن رای این فرد با شخصی که فقط هر سه سال یکبار وارد این فضا میشود و اقدام به تمدید و یا صدور کارت عضویت میکند، منطقی نیست.»
این عضو اتاق اضافه کرد: کارت عضویت ابزار مهندسی انتخابات اتاق است؛ این کارت نقشی در توسعه اقتصادی و تجاری کشور ندارد و تنها به ابزاری برای سوء استفاده افراد تبدیل شده است.
حیثیت اتاق را زیر سوال نبرید!
یک عضو اتاق بازرگانی تهران هم بر شفافیت در کارتهای عضویت و بازرگانی تاکید کرد و گفت: با کارتهایی که فقط به بهانه انتخابات صادر شدهاند حیثیت اتاق را نبرید.
سیدحمید حسینی افرایش تعداد کارتهای عضویت را غیر منطقی دانست و افزود: «با توجه به این که اوضاع اقتصادی کشور مساعد نیست، کمتر کسی حاضر به فعالیت اقتصادی میشود بنابراین در این شرایط انتظار نبود که شاهد افزایش تعداد کارتهای عضویت باشیم به طوری که کارتهای عضویت و بازرگانی دوره قبل برای انتخابات کمتر از 30هزار بود، در این دوره به بیش از 40هزار عدد برسد.»
گفتنی است تا با حال 520 عدد از 600 کارت عضویت صادر شده در اتاق بازرگانی اهواز به دستور هیات نظارت اتاق ایران باطل شده و به نظر می رسد این روند در مورد سایر استان ها هم باید قبل از انتخابات با جدیت دنبال شود. به عنوان نمونه خبرها حاکی است که تعداد کارتهای عضویت صادر شده در اتاق سنندج هم ظرف یک سال از 10 تا 15 عددد به 300 تا 350 عدد افزایش یافته است. این رویه در کل کشور ظاهرا جریان دارد و موجب دلسردی برخی از فعالان واقعی اقتصادی برای حضور در انتخابات آتی شده است. به نظر می رسد ضرورت شفافیت در انتخابات آتی اتاق های بازرگانی به شدت احساس می شود.
نظر شما