به گزارش خبرگزاری کردپرس، بهروز بوچانی پناهجوی ایلامی که کمترین امکانات را برای نوشتن این رمان در اختیار داشته با دریافت این جایزه که بخاطر نوشتن یک رمان اجتماعی آن را دریافت کرده است باعث شگفتی محافل ادبی کشور استرالیا شده است.
بهروز بوچانی، روزنامەنگار و رمان نویس اهل ایلام کە مدت چهار سال است در جزیرەی مانوس (پاپواگینه) محبوس است و در سالهایی که در این کشور در اردوگاه پناهندگان زندانی بوده است این رمان را که «دوستی بجز کوهستان ندارم» نام دارد به نگارش درآورده است.
نکته جالب توجه در مورد بهروز بوچانی و این رمان این است که وی بخاطر مشکلات امنیتی و دشواری نویسندگی در این جزیره تحت کنترل های شدید امنیتی مقامات جزیره بوده و رمانش را از طریق فضای مجازی به نگارش درآورده و آن را با پیام رسان واتساپ برای یکی از دوستان مترجمش ارسال کرده و وی نیز آن را از زبان فارسی به انگلیسی ترجمه کرده است.
بوچانی با نوشتن این رمان ضمن دریافت بزرگترین جایزه ادبی استرالیا، برنده ۱۰۰ هزار دلار استرالیا برابر با 55 هزار پوند انگلیس در بخش ادبیات جایزه ویکتورین شده است.
وی بعد از دریافت این جایزه در یک گفتگوی مجازی با یکی از رسانه های استرالیا با عنوان این که دریافت این جایزه او را به نوعی دچار احساسات متناقض کرده است، گفته است: به نحوی خیلی خوشحالم که میتوانیم از یک لحاظ توجهها را به این بدبختی جلب کنیم و میبینیم که خیلیها از این وضع آگاه شدهاند، اما از طرف دیگر فکر میکنم حق ندارم این جایزه را جشن بگیرم، چون دوستان زیادی دارم که دارند اینجا و در این جزیره همچنان عذاب میکشند.
به گزارش کردپرس، بوچانی قبلا نیز با ساخت یک مستند با عنوان«چوکا، الان ساعت چنده؟» که در مورد آوارگان و پناهجویان اردوگاه جزیره مانوس از طریق گوشی موبایل و به صورت پنهانی ساخته شده است، در سطح بین المللی موفقیت هایی را به دست آورده بود.
او به خاطر این که همچنان در این جزیره و در اقیانوس آرام در حبس به سر می برد نتوانست خود شخصا، در مراسم دریافت جایزه اش حضور داشته باشد.
نظر شما