به گزارش خبرنگار کردپرس، «شور زندگی» را می توان با گذر از «دفن زن رنجور» در «مسیر هفت آسیاب تا کانی» یافت و در این میان «رنج پاییز» را دید که چه زیبا با وجود «فقر مدام» به نمایش «مضایق حیات» می پردازد و «تلاش معاش» را در دل طبیعتی بکر به دست روزگار می سپارد تا همراه شود با پیرمرد خارکش و به «اهتمام در زندگی» دست یابد.
این روایتی است از آثار نقاشی هنرمند خودآموخته قروه ای. دبیر بازنشسته ادبیات و زبان فارسی که در دنیای رنگ و شعر بوم نقاشی را نقش می نگارد. 65 سال دارد و با سبکی متفاوت هرآنچه می بیند و می فهمد را در قاب نقاشی نشان می دهد.
«عزت اله سلیمانی نیا» که این روزها نمایشگاه آثار نقاشی خود را به مناسبت دهه فجر در قروه دایر کرده، دوست دارد تلفیقی از شعر و نقاشی را به مخاطبان نشان دهد.
بسیاری از آثار او الهام گرفته از اشعار «مولانا» است که هر آنچه این هنرمند از سیر و سلوک «مولانا» آموخته را به خوبی می توان در کارهایش دید.
«سلیمانی نیا» در چند سبک مختلف تجسمات ذهنی اش را به روی بوم نقاشی می ریزد. برای آثار مفهومی اش از دو سبک «رئالیسم و امپریالیسم» بهره گرفته و دیگر کارهایش را به طبیعت متصل کرده است.
او باور دارد هرآنچه در تمامی کائنات دیده می شود جلوه ای از ذات حق تعالی بوده و مولانا هم در اشعار خود به خوبی این مهم را نشان داده است. «مولانا در اشعار خود اخلاق و انسانیت را نشان می دهد و در حقیقت هر آنچه در جهان هستی مشاهده می کنیم جلوه ای از ذات حق تعالی و سیر و سلوک عارفانه است.»
«سلیمانی نیا» از اشعار مولانا در نقاشی خود به دلیل اینکه این شاعر نامی بانی صلح و محبت بود استفاده می کند. «مولانا سیر و سلوک عارفانه داشت و در تمامی شعرهایش به دنبال معرفی انسانیت و اخلاق در کنار ایجاد صلح و محبت است و من هم دوست دارم این عرفان ویژه را در کارهایم نشان دهم.»
آثار دیگر این هنرمند که برگرفته از طبیعت است جلوه ای خاص را در خود نهفته دارد و از تاریخ 40 سال پیش قروه سخن می گوید. «سلیمانی نیا» جدای از طبیعت تعدادی از نقاشی هایش را از روی عکس هایی که مربوط به چند سال قبل بوده کشیده و یک نوع حس زندگی از گذشته تا حال را برای مخاطبان به تصویر درآورده است.
او خطاب به مسئولان درخواست حمایت دارد. «به آثار هنری کسانی که خود ابداع کننده سبک و تکنیک خاصی هستند توجه شود. این تکنیک تکراری نیست و از هیچ کجا تقلید نشده و باید ادامه یابد.»
پایانی بدون پوچی
برای فهم آثار نقاشی «عزت اله سلیمانی نیا» هیچ کس بهتر از استاد فرهیخته این هنر که خود صاحب آثاری بی نظیر در این زمینه است، مناسب نیست. استادی از دیار قروه که جدای از نقاشی، نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر و سینماست. «علیرضا حنیفی» که این روزها در زادگاه خویش به سر می برد در جریان بازدید از این نمایشگاه حس و حالش را به سبک نگاه خودش می گوید. «در کلیت کارهای ارائه شده نکته بسیار مهمی که دیده می شود نوع سبک و سیاق اجرایی تابلوهاست که منحصر به فرد بوده و انگار غبار زمان روی تمامی تابلوها دست کشیده است.»
او مفهوم تصاویر نقاشی شده را یک نوع حرکت و امید داشتن می داند. «از لحاظ مفهومی گرچه در تمامی آثار پیر شدن و نابودی و از بین رفتن هست اما حرکتی در سوژه های نقاشی شده دیده می شود که یعنی هنوز امید به حرکت وجود دارد و جهان به حرکت خود ادامه می دهد.»
«حنیفی» آثار به نمایش گذاشته شده را در چند مورد دانست. «تابلوهایی از زندگی عادی مردم که جوهره حرکت را در خود دارند، ظریف کاری که با گل و طبیعت همراه شده و دیگری هم عرفانی که برگرفته از اشعار مولانا و دیگر شعرای معاصر ایران است.»
به گفته او «عزت اله سلیمانی نیا» نقاشی از طبیعت را به شیوه ای خاص به تصویر کشیده به طوری که زندگی آفتاب در طبیعت و زنده نگهداشتن وضعیت به خوبی دیده می شود.
در واقع بنا به اظهارات «حنیفی» تمامی آثار نشان می دهد که نقاش تسلط کافی به ادبیات عرفانی ایران دارد و تأثیر در دنیای ذهنی مشهود بوده و خود را به نمایش گذاشته است.
او به تابلوی «اهتمام در زندگی» با این تصویر که مردی خارکش روز زمین افتاده و با تمام ضعف و ناتوانی که در بدن او دیده می شود اما آرنج خود را به زمین تکیه داده و باز می خواهد بلند شود، اشاره کرد و اصلی ترین نمود در این نقاشی را امید در زندگی دانست که یعنی همیشه پایان کار وجود دارد اما پوچ نیست.
«علیرضا حنیفی» هم نگران است و انتقاد دارد از حمایت نکردن هنرمندان در تمامی عرصه ها. اما با این وجود همچنان درخواستش را به زبان می آورد. «مسئولان که هرگز حمایت و همکاری نمی کنند اما حداقل یک نمایشگاه دائمی برای عرضه آثار هنرمندان در همه زمینه ها در اختیارشان بگذارند.»
این سومین نمایشگاه آثار هنرمند نقاش قروه ای «عزت اله سلیمانی» است که در کردستان برگزار می شود و در حال حاضر از 13 تا 22 بهمن ماه در محل کتابخانه عمومی مدرس قروه پذیرای حضور علاقه مندان است./
نظر شما