به گزارش خبرنگار کردپرس، فرامرز شوهانی در نشست خبری که امروز دوشنبه (15 بهمن) برگزار شد، افزود: همچنین طی ۵ سال گذشته ۵۲۷ روستا با دستور مقام معظم رهبری و برداشت از محل صندوق توسعه ملی، تأمین آب شد.
2195 روستا تحت پوشش آبفار هستند
وی بیان کرد: قبل از انقلاب ۱۲۸ روستا از نعمت آب شرب برخوردار بودند و در حال حاضر 2 هزار و ۱۹۵ روستا دارای آب شرب هستند. تعداد خانوارهای برخوردار از آب شرب در سال ۵۷ و قبل از انقلاب ۹ هزار و ۶۰۰ خانوار بود و در حال حاضر 146 هزار و ۵۸۰ خانوار تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی هستند.
شوهانی با بیان اینکه حدود۹۴ درصد روستاییان استان از نعمت آب شرب برخوردار هستند، افزود: هم در شاخص بهره مندی از آب و هم در شاخص تاسیسات، از میانگین کشوری بالاتر هستیم.
وی اظهار کرد: تعداد مخازن ذخیره آب در قبل از انقلاب ۱۱۲ مخزن بود و اکنون به ۹۳۸ مخزن رسیده است.
403 روستا پوشش شبکهی آب ندارند
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال در ۱۴۱ روستا تاسیسات آب شرب ایجاد و به بهره برداری رسیده یا خواهد رسید، عنوان کرد: در سال جاری ۹۶ میلیارد تومان اعتبار برای آب و فاضلاب روستایی تصویب شده است که از این مبلغ ۴۶ میلیارد تومان برای آبرسانی به ۷۰ روستا هزینه شده است که در دهه فجر به بهره برداری می رسد. پروژهی آبرسانی به ۷۱ روستای دیگر نیز قبل از دهه فجر به بهره برداری رسیده است.
وی با بیان اینکه 2 هزار و ۱۹۵ روستا دارای شبکهی آب هستند، گفت: در مجموع ۴۰۳روستا با جمعیت ۵۸۰۰ خانوار که اغلب صعب العبور هستند فاقد شبکه می باشند.
شوهانی افزود: وظیفه آب و فاضلاب روستایی تامین آب شرب برای روستاهای بالا تر از ۲۰ خانوار جمعیت است. از تعداد ۴۰۳ روستای فاقد شبکه تعداد ۲۷۲ روستا زیر ۲۰ خانوار است، ۱۸۰ روستا در قالب پروژه های تعیین تکلیف شده هستند و برنامه تامین آب شان مشخص شده است و در دست اقدام هستند؛ اما ۱۹۵ روستا منبع تامین آب ندارند و تعیین تکلیف نشده اند.
وی تصریح کرد: برنامه ما تا سال ۱۴۰۰ این است که به این ۱۸۰ روستا در صورت تامین اعتباری به مبلغ ۵۲ میلیارد تومان آبرسانی شود تا تعیین تکلیف شوند. ۳۴ هزار نفر جمعیت و تقریباً هزار خانوار در این ۱۸۰ روستا زندگی می کنند.
شوهانی با بیان اینکه منابع آبی استان کرمانشاه نسبت به استان های دیگر وضعیت بهتری دارد، عنوان کرد: تمام منابع ما زیرزمینی است و کاهش سطح آبهای زیرزمینی با توجه به بارندگیهای امسال و سال گذشته بهتر شده است.
وی به وضعیت فرسودگی تأسیسات شبکهی آب نیز اشاره کرد و گفت: به نظر ما از ۸ هزار و ۲۰۰ کیلومتر، ۲۵۰۰ کیلومتر فرسوده است چون طول عمرشان بیش از ۳۰ سال است.
خسارت به زیرساخت ها در مناطق زلزله زده
شوهانی از خسارت 180 میلیارد تومانی به منابع آب زیرزمینی و زیرساخت های شرکت آب و فاضلاب روستایی استان در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: در مناطق زلزله زده در بحث منابع زیرزمینی و تأسیسات، تمام روستاهای دارای شبکه آب شرب تحت تاثیر قرار گرفت و آبشان قطع شد اما پس از چهار شبانه روز آب شرب روستاها در مدار بهره برداری قرار گرفت.
وی افزود: در چهار روز اول زلزله، آب شرب روستاها از طریق ۶۰ دستگاه تانکر آبرسانی تامین شد.
وی با بیان اینکه پس از زلزله تاکنون هیچ مورد آلودگی در مناطق زلزلهزده مشاهده نشده است، اظهار کرد: در طول یک سال گذشته به دلیل خسارت های زیادی که به مردم روستاها وارد شده است آببهایی از آنها دریافت نشده و قبضی برای روستاها صادر نشده است.
فرامرز شوهانی عنوان کرد: بعد از زلزله مصرف آب شرب به دلیل شکستگی های زیاد و ساخت و ساز های بسیاری که در مناطق زلزله زده انجام شده، ۲.۵ برابر افزایش پیدا کرده است. میزان هدر رفت آب در روستاها ۳۳ درصد است.
نظر شما