به گزارش کردپرس، حسن همتی در جریان بازدید وزیر صمت از معادن تکاب با بیان اینکه این شهرستان دارای ۲ معدن بزرگ طلا و ده ها معدن سنگ است، اظهار داشت: طبق ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه در صورت بروز آسیب از فعالیت های معدنی به روستاییان و افراد بومی باید خسارت واردشده پرداخت گردد و همچنین ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن در راستای توسعه منطقه هزینه شود اما این موارد تاکنون در تکاب با ظرفیت های بالای معادن طلا محقق نشده است.
او با اشاره به اینکه عوارض آلایندگی فعالیت های معدنی و سهم یک درصد از فروش و درآمدهای معادن نیز به تکاب پرداخت نمی شود، افزود: این درحالی است که به دلیل فعالیت معادن طلا ساختارهای کشاورزی منطقه نیز تغییر یافته است.
نماینده مجلس یازدهم استفاده و بکارگیری از نیروهای بومی متخصص در کارخانه های طلا تکاب را ضروری دانست و اظهار داشت: تکاب با وجود داشتن معدن بزرگ طلای زرشوران از حقوق اجتماعی، عواید اقتصادی و سهم ۱۵ درصدی از حقوق دولتی معادن محروم است ولی بیشترین مالیات را به خزانه دولت پرداخت می کند و بر اثر فعالیت های معدنی، مردم منطقه مشکلات زیادی متحمل شده اند.
امروز وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید کوتاهی از بخشهای مختلف شرکت تولید طلای زرشوران تکاب با مسئولان، دستاندرکاران و کارکنان این واحد گفتوگو کرد.
کارخانه طلای زرشوران تکاب در جنوب آذربایجانغربی در آبان ماه ۱۳۹۳ افتتاح شد که از نظر میزان تولید به عنوان بزرگترین معدن طلای کشور محسوب می شود. پروانه اکتشاف معدن طلای زرشوران بالغ بر ۲۷.۵ میلیون تن کانسنگ ثبت شده و دارای ذخیره قطعی ۱۱۰ تن طلای ۲۴ عیار است که استحصال می شود.
تکاب بنا بر آمارهای رسمی بیش از ۴۰ درصد ذخیره طلای کشور در کوهستانهای این شهرستان نهفته است. این شهرستان همچنین دارای ٥٩ معدن سنگ است اما از محرومیت و عقبماندگی تاریخی در تمامی بخشها رنج میبرد و مردم این دیار سالها است با فقر همنشین هستند.
نظر شما