به گزارش کردپرس، سال 94 بود که حادثه دلخراش افتادن کارگری در دستگاه تولید کارخانه بستنی عسل، دل همه را به درد آورد. مرگی دردناک که تا مدتها در اذهان باقی ماند و بحث درباره آن نقل محافل بود. اما این حادثه درس عبرتی برای افزایش ایمنی محیط کار کارگران نشد و پس از سه سال حادثه ای دیگر از آن نوع برای کارگر قروه ای در معدن طلای ساریگونی اتفاق افتاد و اینبار دستگاه سنگ خردکن بلای جان شد. بلایایی که سبب نشد مسئولان چاره ای برای ایمنی کار و امنیت شغلی کارگران بیندیشند و معلوم نیست حوادث دلخراش اینچنینی تا کجا می خواهد ادامه پیدا کند. اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان آمار فوتی های ناشی از حوادث کار را از ابتدای سال 97 تا پایان دی ماه 6 نفر و آمار مصدوم ها را 192 نفر اعلام می کند. هر چند که این آمار را کاهشی عنوان می کند و می گوید آمار فوتی ها سال گذشته 13 نفر بوده است اما این نشان می دهد که هنوز کسی به فکر امنیت شغلی کارگران نیست و همچنان باید منتظر شنیدن حوادث ناگوار برای آنها باشیم. کارگری که در این شرایط بد اقتصادی بیشترین آسیب را دیده و زیراندازش زمین شده است و رواندازش آسمان، آرامش خاطر هم ندارد و حوادث کار دائما در کمینش نشسته است.
سیدشاکر ابراهیمی، رئیس شورای اسلامی کارگران کردستان در گفت و گو با کردپرس با ابراز تاسف از حادثه ای که برای کارگر قروه ای پیش آمد، می گوید: ایمنی کار برای یک کارگر در اولویت است و باید اول ایمنی فراهم باشد و بعد کار. چرا که آسیب دیدن نیروی کار فقط یک نفر را درگیر نمی کند بلکه یک خانواده درگیر می شوند.
او با بیان اینکه کارگران زیر خط فقر هستند، می گوید: با حقوق یک میلیون و 500 هزار تومان در ماه و در حالت خوشبینانه نهایت دو میلیون تومان نمی توان زندگی راحتی برای خانواده فراهم کرد و کارگران در رنج و مشقت فراوان هستند اما حداقل در این شرایط باید امنیت شغلی برای آنها فراهم شود.
ابراهیمی، انعقاد قرارداد موقت کارفرما با کارگر را یک ظلم مضاعف می داند و تاکید می کند: باید آیین نامه ای تصویب شود که کار موقت از دائم جدا شود. معنایی ندارد که کار دائم با قرارداد موقت منعقد شود.
او اضافه می کند: از سال 69 که قانون کار تصویب شده تاکنون تبصره ماده 7 که مربوط به اصلاح قانون کار است اجرایی نشده است و برای حفظ حقوق اولیه کارگر این تبصره باید به تصویب برسد.
رئیس شورای اسلامی کارگران کردستان درباره کارگران فاقد بیمه می گوید: در صورت رویت کارگران بدون بیمه توسط بازرسان کار با کارفرماها برخورد می شود و باید کارگر بیمه شود
او خاطرنشان می کند: وقتی نیروی کار احساس امنیت شغلی داشته باشد بهره وری بیشتر می شود و با خاطر آسوده بیشتر تلاش می کند.
گزارش/ زیبا هوشمند
نظر شما