واگذاری اختیارات وزارت صمت در حوزه مرزنشینی به استانداران/ آذربایجان غربی پایلوت شروع این تصمیم شد

سرویس آذربایجان غربی- وزیر صمت در شورای ساماندهی مبادلات مرزی پیرانشهر از آمادگی وزارت صمت برای واگذاری تمام اختیارات خود در حوزه مرزنشینی به استانداران خبر داد و گفت: آذربایجان غربی پایلوت برای شروع و اجرای این تصمیم است.

به گزارش کردپرس، به نقل از وزارت صمت؛ علیرضا رزم حسینی در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی با موضوع بررسی مشکلات کولبران در محل فرمانداری شهرستان مرزی پیرانشهر برگزار شد، افزود: استان آذربایجان غربی به عنوان پایلوت در این تصمیم تمامی اختیارات وزارتخانه را برای ساماندهی مرزنشینان به کار گیرد.

او با بیان اینکه مدیریت یکپارچه پایانه‌های مرزی در وزارت راه و شهرسازی می باشد، ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان مجموعه همکار در این راستا تمام تلاش خود را در جهت روان‌سازی و تسهیل امور انجام خواهد داد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: آن بخشی از امورات مربوطه که مرتبط به وزارت صمت است استاندار با جدیت تمام پیگیری نماید.

رزم حسینی مرزهای پیرانشهر و سردشت را از مرزهای اقتصادی کشور دانست و گفت: می خواهیم با کشورهای همسایه غربی صادرات گسترده‌ تری داشته باشیم، کالاهای ایرانی برای این کشورها جذاب است و این مرزها در این راستا ظرفیت‌های بسیار گسترده‌ای دارند.

او با اشاره به اینکه خلق پول در سردشت و پیرانشهر به علت همین مبادلات مرزی بسیار بالاست، تصریح کرد: از این ظرفیت باید استفاده بهینه گردد و خلق پول تبدیل به تولید و اشتغال شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت از آمادگی این وزارتخانه برای تامین زیرساخت‌های لازم در قالب شهرک‌ها و نواحی صنعتی در این منطقه خبر داد.

رزم حسینی همچنین با اشاره به راه‌اندازی سامانه با ظرفیت جامع تجارت گفت: یکپارچگی امور در این سامانه باید محقق شود و دستگاهها موازی کاری نداشته باشند.

او با بیان اینکه شهرهای مرزی در تامین امنیت ملی خدمات ارزنده‌ای داشته اند، گفت: امنیت مرزها مرهون پایمردی مردمان مرزنشین از جمله پیرانشهر و سردشت است.

وزیر صمت در پایان تاکید کرد: شهدای گرانقدرمان برای حفظ و تمامیت ارضی کشور جانفشانی نمودند و ما نیز باید در کنار این فداکاریها اقتصاد مردم منطقه را تقویت و تامین نماییم.

ضرورت تجمیع کارتهای مرزنشینی و ساماندهی مشکلات کولبران

استاندار آذربایجان غربی، نیز در این با تاکید بر ساماندهی امور کولبران در حوزه واردات کالا و برخی مشکلات این حوزه از جمله تامین معیشت و توسعه امور کولبران و برخی امور که مخالف سیاستهای دولت بود از ناهماهنگی های موجود انتقاد کرد و حل سریع مشکلات کولبران و تامین معیشت و یارانه آنان را خواستار شد.

محمدمهدی شهریاری در حوزه جلوگیری از قاچاق کالا نیز گفت: باید کلیه امور مربوط به کارتهای کولبری و کارتهای دیگر تجمیع گردد تا بتوان یک برنامه ریزی مدون در این حوزه انجام داد.

صادقی معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سال ۹۸ ظرفیت صادرات کالا یک میلیارد و ششصد میلیون دلار بود گفت: سال گذشته علیرغم شیوع بیماری کرونا و مشکلات تحریم بازهم صادرات کالا با افزایش دوبرابری روبرو بود و به سقف سه میلیارد دلار رسید که نشان از ظرفیت قابل توجه استان برای صادرات کالا از مرزهای استان است.

کد خبر 10559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha