به گزارش کردپرس به نقل از روزنامه تقویم، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در اظهاراتی با اشاره به سخنان اخیر امانوئل ماکرون در خصوص به رسمیت شناختن قتل عام ارمنیان توسط ترک های عثمانی گفت: به گفته تاریخ شناسان آمریکایی و فرانسوی، فرانسه در تاریخ 1793 – 1796، در پی انقلاب این کشور 600 کاتولیک را به قتل رساند و بدین ترتیب اولین قتل عام تاریخ مدرن خود را ثبت کرد. در 1830 با اشغال الجزایر توسط فرانسه، ارتش این کشور ظلم علیه مردم الجزایر را آغاز کرد. در 1839 در گابن با تأسیس یک مرکز استعماری آنجا را به مرکز تجارت برده ها تبدیل کرد. در 1840 بعد از اشغال سنگال دست به مسیحی سازی بسیار گسترده ای در آنجا زد. ویتنامی ها از طرف فرانسوی ها به قتل رسیدند. در بین سال های 1881 تا 1884 فرانسوی ها انسان های زیادی را به قتل رساندند. فرانسوی ها در سال 1881 در تونس، بعد از آن که کنترل را به دست گرفتند، قتل عام گسترده ای را علیه کسانی که مقاومت می کردند به راه انداختند. فرانسوی ها در تونس برای پاک کردن آثار اسلام از این کشور آموزش اسلامی را ممنوع اعلام کردند. ماکرون این ها را نمی داند. به او نیز گفتم و تأکید کردم که تو در سیاست تازه کار هستی. این ها را باید بسیار خوب یاد بگیرد.
وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: فرانسه در 1916 در کامرون فشار زیادی به مسلمانان وارد کرد. قیام های جیبوتی را با استفاده از روش های غیرانسانی سرکوب کرد. در 1945 یک بار دیگر در الجزایر 45 هزار پیر و جوان و زن و مرد را که طرفدار استقلال بودند قتل عام کردند. 1.5 میلیون الجزایری جان خود را از دست دادند. در 17 اکتبر 1961 پلیس فرانسه الجزایری های غیرمسلح را که خواستار استقلال از دولت استعماری فرانسه بودند، قتل عام کردند. فرانسه قتل عام کرده است و به قتل عام کننده ها سلاح، آموزش نظامی و کمک های مختلف ارائه کرده است. ماکرون ابتدا باید این موضوعات را حل کند. در تاریخ ما قتل عامی وجود ندارد. از لفظ «قتل عام ارامنه» با دقت استفاده کن. ابتدا تاریخ این موضوع را فرا بگیر. اکنون در کشور ما حدود 100 هزار شهروند و غیر شهروند ارمنی وجود دارد.
لازم به ذکر است، امانوئل ماکرون روز گذشته طی اظهاراتی با بی رحمانه خواندن کشتار ارمنیان توسط امپراتوری عثمانی عنوان کرده بود: همان گونه که قول داده بودیم 24 آوریل را روز بزرگ داشت قتل عام ارمنیان اعلام خواهیم کرد.
کد خبرنگار: 30102
نظر شما