بخشی از قوانین بهره برداری از  معادن در حوزه فعالیت سازمان صنعت معدن تجارت است / 180 میلیارد ریال  به اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری  اختصاص یافت

سرویس کردستان- سرپرست معاونت آبخیزداری و مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان در بازدید از خبرگزاری کرد پرس به بیان توضیحاتی در مورد مشکلات حوزه منابع طبیعی پرداختند.

به گزارش کرد پرس، سر پرست معاونت آبخیزداری استان عنوان کرد آبخیزداری عبارت است از فرآیند تنظیم و اجرای اقدامات مناسب به منظور اداره منابع موجود درحوزهای آبخیز, باکسب منافع, بدون آسیب رساندن به موجودیت این منابع واهداف کلی تر از اجرای طرح های آبخیزداری در استان توسعه پوشش گیاهی با هدف حفاظت از خاک و منابع آب کنترل سیلاب و روان آبها، جمع آوری و ذخیره نزولات آسمانی تغذیه آبخوانها و سفره های زیر زمینی می باشد.

«سردار مهرجو» با بیان اینکه با عنایت ویژه مقام معظم رهبری امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی بیش از 180 میلیارد ریال به اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری به استان اختصاص یافته است، گفت: این عملیات ها شامل عملیات های بیولوژیک بیومکانیک و مکانیکی آبخیزداری است.

وی گفت: عملیات های بیولوژیک آبخیزداری شامل بذرپاشی کپی‌ کاری و بذرکاری با هدف توسعه و غنی سازی مرتع با اولویت گیاهان موثر مرتعی و دارویی است.

وی اضافه کرد: امسال اجرای این عملیات در سطح 9 هزار و 660 هکتار از مراتع استان در دستور کار قرار گرفته که با پیشرفت فیزیکی 95 درصد انجام شده است.

وی افزود: حدود 483 هکتار باقی مانده تبدیل دیم زارهای کم بازده به مرتع بود که در سال آینده انجام می شود.

سرپرست معاونت آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان با بیان اینکه عملیات های مکانیکی آبخیزداری و آبخوانداری از دیگر طرح های در حال اجرای این استان ، تاکید کرد: این طرح ها شامل سازه‌های رسوبگیر سنگی ملاتی و سنگی گابیونی و دیوار حایل است که اکنون از 35 هزار و 725 متر مکعب پیش بینی شده بیش از 60 درصد اجرا شده است.

وی گفت: از دیگر فعالیت های این اداره کل در سال جاری عملیات بیومکانیک در حوزه های آبخیز بوده که شامل 250 هکتار بانک بندی و کنتور فارو با استفاده از بذر کاری انجام شده است پیشرفت فیزیکی در این پروژها بالغ بر 80 درصد است.

سرپرست معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری کردستان با اشاره به مشکلات کلان کشوری بیان کرد : برقراری ارتباط بیشتر با رسانه و همکاری در تبادل اطلاعات، باعث ارتقاء فرهنگ حفاظت احیائ و توسعه و بهره برداری اصولی مردم از منابع طبیعی می شود.

مهرجو یادآور شد: . در عرصه بهره برداری از منابع طبیعی یک تقابل حاکم بوده و مدیریتِ عرصه های منابع طبیعی ، همواره یک مدیریت بحران است . انتقادات اهالی رسانه منصفانه، محترمانه و دلسوزانه است و رسالت سازمانی منابع طبیعی و اهالی رسانه ، در راستای اهداف نظام ، خدمت رسانی به مردم می باشد

سرپرست معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی کردستان گفت: حفاظت و صیانت از منابع طبیعی در کشورهای توسعه یافته در اولویت اول است و روند مشابهی در کشور شکل گرفته است و سازمانهای مردم نهاد نیز در کنار منابع طبیعی به عنوان یک وظیفه ملی و قانونی در امر حفاظت از جنگل ها و مراتع مشارکت چشمگیری دارند

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی کردستان هم در بیان مشکلات بهره برداری معدن بین اداره کل منابع طبیعی و سازمان صنعت ، معدن و تجارت گفت: این اداره کل درصدور موافقت معادن در مناطق جنگلی، مراتع درجه یک، مناطق سیل‌ خیز و حساس به فرسایش با حساسیت خاص اقدام کرده است

فتاحی افزود: استعلامهایی که برای بررسی در حوزه بهره برداری از معادن از سوی سازمان صمت به این اداره کل ارسال می شود. بعد از بازدید میدانی بر اساس دستوالعمله ای وزارتی و بررسی محدودیت های فنی و قانونی در عرصه معرفی شده ، در کمیته مخصوص نظارت بر فعالیت های معدنی و عمومی عمرانی این اداره کل مطرح ودر صورت موافقت ، بهره برداری از معدن در یک مساحت محدود را به سازمان صمت منعکس می کند و در واقع سازمان صمت پروانه اکتشاف و پروانه بهره برداری معادن را صادر می نماید.

اصولاًبهره برداری از معادن باید در خدمت توسعه، عمران، اشتغال زایی و حفاظت از منابع طبیعی کشور باشد. در این راستا اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قبل از صدور موافقت بهره برداری معدن، از متقاضی معادن تعهدی محضری مبنی بر رعایت محدودیت های فنی و قانونی این اداره کل حین بهره برداری اخذ کند.

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی کردستان به فعالان در حوزه بهره برداری معادن توصیه کرد با استفاده از علوم روز و بهره گیری از تجهیزات پیشرفته استخراج معادن کمترین آسیب ها را به عرصه های ملی و طبیعی وارد کنند.

فتاحی دست آوردهای منابع طبیعی و آبخیزداری را بسیار بزرگتر برشمارد و عنوان کرد: این اداره کل در سطح منابع طبیعی استان معادل 1887000 هکتار اقدامات حاکمیتی بسار موثری نظیر کنترل سیلاب و تغذیه مصنوعی آبخوانها و کنترل فرسایش خاک را اجرا و به سر انجام رسانده و قطعاً مدیریت منابع طبیعی با مشارکت مردم میسر است،

فتاحی از عموم مردم خواست به عنوان یک وظیفه ملی و قانونی ضمن مشارکت فعال در حفاظت از جنگلها و مراتع و درصورت مشاهده هر گونه تخریب و تصرف غیر قانونی ، آتش سوزی و دیگر موارد با تماس با شماره تلفن رایگان 1504 ، با ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی همکاری به عمل آورند.

مسئول روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: در ده ماهه امسال 1032 هکتار از اراضی منابع طبیعی این استان رفع تصرف شده است.

پیمان فتاحی اظهار داشت: این میزان رفع تصرف در یک هزار و 482 فقره و بر اساس اجراییه صادره واحدهای اجرای احکام دادگستری شهرستان‌ها انجام پذیرفته است.

وی اضافه کرد: در این مدت جرائم و تخلفات ماده 42 قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع در خصوص قطع اشجار 139 فقره پرونده و به میزان 10 هزار و 712 اصله درخت و نهال در اجرای ماده 43 قانون مذکور 27 فقره پرونده برای778 بوته کنی پرونده تشکیل شده است.

مسئول روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت : برای اجرای ماده 48 قانون 47 فقره پرونده مربوط به قاچاق محصولات جنگلی و مرتعی به میزان 26 تن نیز تشکیل و جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شده است.

فتاحی گفت: میزان برخورد و تشکیل پرونده تخریب و تصرف در اراضی منابع طبیعی تا کنون یک هزار و 515 فقره پرونده و با مساحت یک هزار و 123 هکتار در اجرای مفاد ماده 55 و تخریب و تصرف عدوانی بوده است.که در مقایسه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 153 فقره افزایش یافته است

وی افزوددر شرایط مطلوب صیانت و حفاظت از هر 10 هزار هکتار جنگل و هر 50 هزار هکتار مرتع به تفکیک یک نفر نیروی آموزش دیده و متخصص نیاز دارد و انتظار می رود خود مردم و فعالان منابع طبیعی نیز به عنوان حافظان انفال الهی در این خصوص همکاری و مشارکت فعالانه در حفاظت از منابع طبیعی داشته باشند تا بتوان این ثروت‌های خدادادی را به خوبی حفاظت کنیم و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان در این راستا آماده است گزارشات تخریب و تصرف و قطع درختان خودرو و جنگلی و آتش سوزی های احتمالی را از طریق سامانه تلفنی رایگان 1504 دریافت و رسیدگی کند.

کد خبر 105985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha