رحیم عبدالکریمی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار كردپرس، گفت: در هفته گذشته و در شب هنگام مسیر تامین آب تالاب قره گول بوکان از رودخانه سیمینه رود مسدود شد و این امر باعث اعتراض مردم منطقه و کشاورزان شده است.
وی ادامه داد: با پیگیری های فرمانداری و تلاش اداره حفاظت محیط زیست بوکان در تلاش هستیم که حق آبه این تالاب را تامین و از خشک شدن آن جلوگیری به عمل آوریم.
عبدالکریمی اضافه کرد: تاکنون اقدامات بسیاری از سوی این نهاد برای احیای تالاب قره گول صورت گرفته و امید است با مشارکت مردم و همت مسوولان، این تالاب به صورت دایمی احیا شود.
وی اظهار داشت: با احیای این تالاب هم مردم از این اتفاق سود می برند و هم گامی موثر در زمینه صیانت از عرصه های زیست محیطی برداشته می شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان گفت: با مسدود شدن مسیر ورود آب به تالاب قره گول نظام صنفی کشاورزی بوکان با امضای طوماری نسبت به قطع آب به تالاب اعتراض کرده اند.
وی گفت: اعضای شوراهای اسلامی روستاهای حاجی آباد، سریل آباد، قره گول، قارنجه علیا وسفلی، قلعه رسول سیت و چندین روستای دیگر ضمن امضای طومار نسبت به این قضیه اعتراض دارند.
عبدالکریمی افزود: علاوه بر کشاورزان و روستا نشینان منطقه تالاب قره گول دوستداران محیط زیست نیز نسبت به این قضیه اعتراض کرده و خواستار آزاد سازی مسیر آب به سوی تالاب شدند.
به گزارش كردپرس، تالاب قره گول در 45 کیلومتری شمال غربی شهرستان بوکان واقع است و از طریق کانال سنتی منشعب از سیمینه رود تغذیه و آبگیری میشود که هر ساله پذیرای تعداد زیادی از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی است.
این تالاب دارای نیزار و پوشش گیاهی تالابی بوده و در سال های گذشته جز در فصل تابستان، در بقیه ماه های سال دارای آب بود. افزوده شدن آثار پدیده آتشفشانی (خاکستر آتشفشانی) به خاک بستر تالاب، دور نمای سیاه رنگی به آب این تالاب بخشیده که به همین جهت به تالاب قره گل مشهور شده است.
نظر شما