سالانه 180 هزار مترمربع فرش در کردستان بافته می شود

سرویس کردستان -  معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به وجود ۹۰ هزار بافنده فرش دستباف در این استان اظهار کرد: سالانه حدود ۱۸۰ هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید می شود.

به گزارش کرد پرس, بختیار خلیقی در جلسه ستاد فرش کردستان که با حضور فرحناز رافع رئیس مرکز ملی فرش کشور در بیجار برگزار شد با اشاره به اینکه سالانه ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار مترمربع فرش دستباف توسط بافندگان استان بافته می شود، اظهار کرد: ۹۰ هزار نفر به عبارتی یک شانزدهم جمعیت استان به بافندگی فرش دستباف اشتغال دارند.

وی با اشاره به وجود دو برند معتبر کشوری و جهانی فرش دستباف در کردستان، افزود: برندهای فرش تک پود سنندج و بیجار ثبت ملی شدند و ثبت جهانی برند فرش بیجار هم در حال انجام است.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: ایجاد خوشه هنر صنعتی فرش دستباف برای همگرایی تمام شبکه های مرتبط با این هنر اقدامی تاثیرگذار در راستای اعتلای فرش دستباف در استان امری لازم و ضروری است.

خلیقی یادآور شد: تهیه مواد اولیه، تولید، فروش و بازاریابی کشورهای هدف باید از اهداف و اولویت های خوشه صنعتی فرش باشد.

وی بیان کرد: می طلبد بافندگان فرش دستباف برای اینکه بتوانند تولید خود را در بازارهای خارجی و داخلی عرضه کنند باید سلایق این بازارها را در نظر بگیرند.

یکی از تولیدکنندگان فرش دستباف سنتی بیجار نیز در این جلسه از بی‌مهری‌ها و کارشناسی بی‌علم و آگاهی برخی در مورد این فرش گلایه کرد و گفت: قیمت‌گذاری ناعادلانه و از روی عدم آگاهی موجب شده میل و علاقه به فرش‌بافی در بافندگان کم شود.

الله مرادی اظهار کرد: اگر فرش به قیمت واقعی به فروش برود، هم دلگرمی برای بافنده دارد و هم می‌تواند در مخارج زندگی همیاری مطمئن برای خانواده به همراه داشته باشد, چون فرش‌باف یک هنرمند است که باید برای نمایش هنر و ذوق خود از بهترین مواد اولیه و ابزار ساخت بهره‌مند باشد.

وی افزود: فرشی که تولید می‌شود باید از بازار فروش و مشتری مناسبی هم برخوردار باشد، البته هنر فرش‌بافی دارای مشکلات و موانع زیادی است که صبر و تحمل می‌خواهد و در ادامه عرضه به بازار و کشف قیمت مناسب، نیازمند تجربه است.

یکی دیگر از بافندگان فرش دستی در بیجار بیان کرد: ظلم زیادی به فرش و طراحی نقش و نگارهای زیبای آن در بیجار شده که در تلاش هستیم با همت فرش‌بافان اصیل گروسی، فرش گذشته را به چالش بکشیم و فرش واقعی که حاصل هنر و ذوق هنرمندان این دیار است را به نمایش بگذاریم.

جبارنیا ادامه داد: طی سال‌ها فرش در سایر شهرهای استان کردستان هم تولید و با نام فرش بیجار به بازار عرضه شده که ضمن تخریب اصالت فرش بیجار، موجب رکود فروش این فرش هم شده است.

وی با بیان اینکه آرزو دارد روزی فرا رسد که در بیجار و موزه فرش، فرش آهنین گروس با تاروپود و رنگ طبیعی نمایش داده شود، یادآور شد: با نمایش فرش دستباف بیجار در فضای مجازی، هم‌اکنون از کشورهای خارجی همچون هلند و آمریکا سفارش کار داریم.

یکی دیگر از تولیدکنندگان فرش دستی در بیجار گفت: یکی دیگر از مشکلات صنعت فرش بافی بیجار ورود تابلو‌فرشهای وارداتی است که روی تکه پارچه و یا موکت به صورت ماشینی چاپ شده و با قیمت کم عرضه میشود.

سردارزاده اظهار کرد: نبود سرمایه اولیه، مواد خام، بازار فروش و آموزش در حد گسترده از مشکلاتی است که فرش بیجار را با مشکل رو به رو کرده است.

وی افزود: نبود بازار فرش یکی دیگر از مشکلات این صنعت در بیجار است و مجبور هستیم فرش های خود را با توجه به مشکلاتی که برای بافت آن متحمل شده ایم به قیمت ارزان به فروش برسانیم.

کد خبر 10637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha