به گزارش کرد پرس، با توجه شرایط اقتصادی کشور، قیمت بسیاری از اقلام خوراکی که در سفره های ایرانی ها نقش اساسی داشته و بیشترین استفاده را دارند، افزایش سرسام آوری داشته است.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، رب گوجه فرنگی در میان اقلام خوراکی بیشترین درصد افزایشی را در بهمن ماه 97 نسبت به ماه مشابه در سال گذشته به خود اختصاص داده است. این ماده خوراکی که چاشنی بیشترغذاهای ایرانی به شمار می رود با 231 درصد افزایش و با قیمت نجومی که پیدا کرده تقریبا در حال حذف از سفره های ایرانی است. اما جایگزین آن هم که خود گوجه فرنگی است بر اساس اعلام مرکز آمار ایران با افزایش 127 درصدی پس از رب گوجه فرنگی و سیب درختی زرد (128 درصد افزایش) بیشترین افزایش قیمت را در میان اقلام خوراکی داشته است.
پس از این موارد، موز با 103 درصد و گوشت گوسفند هم با تقریبا حدود 98 درصد افزایش، بیشترین درصد را به خود اختصاص داده اند. گوشت گوسفند از قیمت 40 هزار تومان برای هر یک کیلوگرم در بهمن ماه 96 به بیش از 80 هزار تومان در بهمن 97 رسیده است. این اقلام هم با توجه به قیمت های نجومی خود از سفره های بسیاری از خانوارهای ایرانی حذف شده است و به دنبال جایگزینی برای آنها هستند که می تواند گوشت مرغ باشد. اما آن هم از قیمت هفت هزار و 400 تومان در بهمن سال 96 به قیمت حدود 14 هزار تومان برای هر یک کیلوگرم رسیده که با افزایش 86 درصدی روبرو شده است. بنابراین گوشت مرغ هم که قشر فقیر جامعه در گذشته می توانستند به جای گوشت قرمز تهیه کنند رو به حذف می رود و دیگر این قشر از جامعه نمی توانند آن را بر سر سفره های خود بیاورند.
سایر اقلام خوراکی موردنیاز خانوارهای ایرانی هم حال و روز خوشی ندارند و قیمت کالاهایی مانند تخم مرغ، برنج، شیر، ماست، پنیر، روغن، خیار، پرتقال و ... افزایش بسیار زیادی داشته اند. به عنوان مثال قیمت یک عدد روغن مایع 900 گرمی از حدود پنج هزار و 400 هزار تومان در بهمن 96 به حدود هفت هزار و 800 تومان در بهمن 97 رسیده است. همچنین قیمت یک کیلوگرم خیار از حدود دو هزار و 800 تومان به حدود 5 هزار تومان رسیده است.
البته این آمارها مربوط به بهمن 97 است و همانگونه که در بازار مشاهده می شود این قیمت ها در اسفند ماه هم با سرعت بسیاری در حال افزایش بوده و به عنوان مثال در حال حاضر قیمت گوشت گوسفند به حدود 120 هزار تومان رسیده است. این قیمت ها با درآمد سرانه ای که مردم کردستان دارند و نصف میانگین کشوری است همخوانی ندارد و می طلبد که مسئولان استانی به این مسئله با جدیت ورود پیدا کنند.
نظر شما