به گزارش کردپرس، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی آذربایجان غربی اواسط دی ماه در اولین کمیسیون قاچاق چوب در مهاباد، از کشف و ضبط بیش از 150 تن چوب قاچاق در این استان در طول سال جاری خبر داد.
سرهنگ ابراهیم پور گفت: نظارت های منابع طبیعی بر حمل و انتقال چوب های غیرجنگلی باید قبل از بارگیری محموله انجام گیرد و تنها در این صورت است که مجوز لازم از سوی این ارگان صادر می شود.
به طور کلی حمل هر نوع چوبی آلات چه جنگلی وغیرجنگلی بدون صدور مجوز حمل از طرف ارگان های ذیربط و مسئول را قاچاق چوب شناخته می شود.
اما مدیرکل منابع طبیعی آذربایجان غربی، 90 درصد درختانی که در ماههای اخیر از استان حمل شدند را درختان زراعی دانست که با هدف تامین زغال بریده میشوند و گفت: حمل چوب زراعت و باغی ممنوعیت قانونی ندارد.
به عقیده مدیرکل منابع طبیعی استان، درختان جنگلی در آذربایجان غربی اصلا قابل بهرهبرداری نیستند که بتوانند در کارخانهها فرآوری شوند.
به گزارش کردپرس، به نقل از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی، میرصمد سیدموسوی، اظهار داشت: قانونی مبنی بر ممنوع بودن زراعت، قطع و حمل چوب وجود ندارد و برعکس در ماده 48 قانون حفاظت منابع طبیعی حمل چوب، هیزم و زغال جنگلی ممنوع است و پیگرد قانونی دارد.
موسوی گفت: با اشاره به اینکه که درختان جنگلی به مفهوم تعریف شده آن، در آذربایجان غربی فقط در شهرستانهای پیرانشهر و سردشت وجود دارد، گفت: درختان جنگلی دو شهرستان سردشت و پیرانشهر هم که گونه غالب آن ها بلوط است، درختی صنعتی به شمار نمی روند و کاربرد صنعتی ندارند. چون در اصل درختی می تواند کاربری صنعتی داشته باشد که از حجم لازم برخوردار بوده و ناهمواری در بدنه آن وجود نداشته باشد
وی افزود: در ارومیه و مهاباد نیز منطقهای که جنگل به آن اطلاق شود وجود ندارد و تنها مرتع مشجر هستند که از پوشش درختی نیز برخورداراند.
مدیرکل منابع طبیعی آذربایجان غربی تصریح کرد: درختان جنگلی در آذربایجان غربی اصلا قابل بهرهبرداری نیست که بتواند در کارخانهها فرآوری شود البته نمیتوان منکر دست دارزی و سواستفاده برخی از سودجویان به منابع جنگلی استان شد که ممکن است گاهی از نگاه این سازمان دور مانده باشد.
موسوی ادامه داد: آذربایجان غربی در دهه 80 جزو استانهای پیشرو در کشت صنوبر بوده و این استان به دلیل مرغوبیت درخت صنوبر، قطب برتر کشور در کشت و زراعت این درخت معرفی شده است.
وی با بیان اینکه درحال حاضر بالغ بر 21 هزار هکتار از اراضی استان به زراعت چوب و عموما چوب صنوبر اختصاص دارد، گفت: این درختان در دهه 80 کاشته شده اند و درختانی که در دهه گذشته زراعت شده اند، به مرحله بهرهوری رسیدهاند و طبیعی است که برای مصارف مختلف بریده شود.
به گزارش کردپرس، این سوال در پایان باقی می ماند که اگر به گفته مدیرکل منابع طبیعی آذربایجان غربی درختان این استان قابل بهرهبرداری نیستند و نمی توان آن ها را در کارخانهها فرآوری کرد، پس چرا فرمانده یگان حفاظت این اداره از کشف و توقیف بیش از 150 تن چوب قاچاق در آذربایجان غربی در طول 10 ماهه سال جاری خبر داده است؟؟ و بارها کامیون های حمل چوب به بهانه نبود مجوز و حمل چوب های قاچاق در این استان توقیف شدند؟!!
نظر شما