به گزارش کردپرس، طرح استانی شدن انتخابات در آذربایجان غربی موافقان و منتقدانی دارد که موافقان این طرح معتقدند با اجرای شدن این طرح انتخابات به سمت احزاب، افراد سرشناس، نابغه و چهرههای ملی حرکت می کند، اما منتقدان آن بر این باورند که در این طرح نخبگان نوظهور در عرصه انتخابات منزوی و به حاشیه رانده میشوند و فرصت و امکان تنها به کسانی داده خواهد شد که به کانونهای ثروت و قدرت نزدیکتراند و یا اشخاصی که پشتوانه مالی قوی دارند.
نماینده سلماس در مجلس شورای اسلامی در موافقت با این طرح معتقد است که یکی از محاسن استانی شدن انتخابات باعث می شود که یک فرد به عنوان نماینده استان، منافع کل استان را در نظر بگیرد اما در روی دیگر سکه نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی از استانی فکر کردن نمایندگان و عقب ماندن روستاها و شهرهای کوچک از توسعه خبر می دهد.
نماینده مردم سلماس در مجلس: طرح استانی شدن انتخابات سبب جلوگیری از خرید و فروش آرا میشود
نماینده مردم سلماس با اشاره به طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از معایب طرح استانی شدن انتخابات این است که افرادی که شناخته شده نبوده و برای نخستین مرتبه در انتخابات شرکت میکنند نمیتوانند به جز شهر خود در جایی رقابت و تبلیغ کنند. اما این طرح محاسنی هم دارد که در این صورت جلوی خرید و فروش آرا گرفته میشود.
شهروز برزگر در مجلس شورای اسلامی افزود: برخی نامزدهای انتخاباتی در زمان انتخابات از وجود افراد بانفوذ استفاده کرده و به سمت خرید و فروش آرا میروند در حالی که با استانی شدن انتخابات، جلوی خرید و فروش آرا گرفته میشود. زمانی که حوزه انتخاباتی وسیع میشود یک فرد نمیتواند در کل استان سیر و سفر کند ولو اینکه 10 سال طول بکشد.
وی ادامه داد: در این صورت انتخابات به سمت احزاب، افراد سرشناس، نابغه و چهرههای ملی حرکت میکند هر چند که بسیاری از منتقدان استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی آن را به نفع نمایندگان فعلی مجلس تحلیل میکنند.
برزگر اظهار کرد: حسن دیگر این طرح این است که یک فرد به عنوان نماینده استان باید منافع کل استان را در نظر بگیرد هر چند که فعالیتهای نمایندگان از وظیفه اصلی خود خارج شده در حالی که نماینده دو وظیفه وضع قانون و نظارت بر اجرای آن را دارد اما متاسفانه در شهرستانهای کوچک برخی انتظارات کذایی از نماینده ایجاد میشود و آنها از کارهای کلان و اساسی باز میمانند یعنی به جای نهادهای اجرایی، دولت، شورایشهر و شهردار باید پاسخگو باشد.
وی تاکید کرد: در این صورت مجلسی که تشکیل میشود یک مجلس متخصص، منظم و کاری و مجلس صاحبنظر در تمامی موارد مثل طرح و لایحه است و میتواند در بودجه و به عملکرد دولت نظارت کامل داشته باشد چون از حالت جناحی بودن خارج میشود.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی: استانی شدن انتخابات مجلس آسیبهای امنیتی را به دنبال دارد
جلال محمودزاده، ضمن مخالفت با طرح استانی شدن انتخابات پارلمان، اظهار داشت: با استانی شدن انتخابات مجلس آسیبهای امنیتی ناشی از دستهبندیهای قومی، قبیلهای و مذهبی در سطوح استانی به شدت افزایش مییابد.
وی در گفت و گو با خانه ملت؛ ضمن مخالفت با طرح استانی شدن انتخابات پارلمان، اظهار داشت: با استانی شدن انتخابات مجلس آسیبهای امنیتی ناشی از دستهبندیهای قومی، قبیلهای و مذهبی در سطوح استانی به شدت افزایش مییابد و امکان انتخاب کاندیداهای اصلح تحت تأثیر مسائل جانبی کمرنگ میشود.
وی با بیان اینکه با استانی شدن انتخابات هزینههای تبلیغات انتخابات افزایش مییابد، ادامه داد: به همین دلیل کاندیداها به سراغ کانونهای ثروت و قدرت باید بروند که همین امر باعث میشود پس از نماینده شدن وامدار این گروهها باشند و زیر چتر آنها بروند و یا اینکه شرایط برای اشخاصی که پشتوانه مالی دارند، فراهم میشود. همچنین تبلیغات در سطح استان به منابع مالی زیادی نیاز دارد که این میزان در مقایسه با حوزههای انتخابیه کوچک کمتر است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس تاکید کرد: با اجرایی شدن این روش روستاها و شهرستانهای محروم، محرومتر میشوند، زیرا نمایندگان استانی فکر میکنند و سراغ شهرهای بزرگ و برخوردار میروند. در نتیجه روستاها و شهرهای کوچک از توسعه عقب میمانند.
نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس داشت: با اجرای این شیوه فقط افراد شناخته شده در سطح استان به مجلس راه مییابند در نتیجه نخبگان نوظهور در عرصه انتخابات منزوی و به حاشیه رانده میشوند و به عبارتی جلوی ورود نیروی جدید، باانگیزه، کارآمد و نخبه به پارلمان گرفته میشود.
نظر شما