به گزارش کردپرس، المانیتور دریافته است که وزارت دفاع آمریکا همزمان با آغاز مرحله نهایی مبارزه با داعش در سوریه، در نیمه دوم سال 2018 محموله های سلاح و خودروهای نظامی را به ارزش میلیونها دلار از راه عراق به سوریه منتقل کرده است.
بر اساس اطلاعیه هایی که پنتاگون برای کنگره آمریکا ارسال کرده و المانیتور آنها را بررسی کرده است، وزارت دفاع آمریکا گفته است تصمیم گرفته محموله هایی از تجهیزات نظامی را که برای ارتش عراق خریداری کرده است به مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک به رهبری کردها انتقال دهد. وزارت دفاع آمریکا آخرین اطلاعیه درباره تغییر برنامه خود را در 31 دسامبر 2018 و 12 روز پس از اعلام خروج نیروهای آمریکا از سوریه به اطلاع نمایندگان کنگره رسانده است.
این محموله های نظامی شامل 50 خودروری زرهی هاموی، 20 خودروی ضدمین، 40 خودروی پیشرفته برای حمل تجهیزات نظامی و نزدیک به 7010 سلاح ضدتانک بوده است. نامه های پنتاگون به نمایندگان آمریکا نشان می دهد که وزارت دفاع آمریکا تایید کرده است که 2400 خمپاره انداز، 25 مین روب و دهها دستگاه ماشین آلات برای خنثی کردن مین و دیگر اسباب منفجره از عراق به سوریه منتقل شده است.
شان رابرتسون، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با اشاره به این که بیان توضیح درباره این مسائل جزء سیاست وزارتخانه اش نیست از تایید این موضوع خودداری کرد. وقتی المانیتور در ماه ژوئن از رابرتسون درباره انتقال تجهیزات از عراق به سوریه از وی سوال کرد، وی در پاسخ گفت که «این مسئله به نیروهای سوریه دمورکاتیک کمک خواهد کرد آخرین مناطق تحت کنترل داعش را با موفقیت از این گروه باز پس بگیرند.»
وی ماه گذشته نیز گفت:« اطمینان از این که نیروهای سوریه دموکراتیک تجهیزات کافی در اختیار دارند در کمپین آنها برای آزادسازی منطقه دره رود فرات از داعش اهمیت حیاتی دارد. وزارت دفاع آمریکا همیشه به استفاده موثر و کافی از برنامه آموزش و تجهیز کنگره مباردت خواهد کرد.»
کارشناسان می گویند این تجهیزات ممکن است به نیروهای سوریه دموکراتیک برای از بین بردن داعش که با استفاده از خودروهای بمبگذاری شده، تله های انفجاری و دیگر تجهیزات رعب آور به تحکیم استحکامات اطراف شهرها مباردرت کرده کمک کند. المانمیتور برای اولین بار در ماه ژوئن 2018 از انتقال تجهیزات و سلاح توسط پنتاگون از عراق به سوریه خبر داد.
نیکولاس هراس، پژوهشگر خاورمیانه در موسسه نیو امریکن سکیوریتی در این باره به المانیتور گفت:« این تجهیزات بویژه در فائق آمدن بر استحکامات و تجهیزات و خودروهای مجهز به بمب داعش که برای کند کردن روند حمله نیروهای تحت حمایت آمریکا در دره رود فرات استفاده کرده، مفید خواهد بود.
مظلوم کوبانی، فرمانده ارشد نیروهای سوریه دموکراتیک درست یک هفته قبل گفت که داعش در مدت زمانی کم آخرین مناطق تحت کنترل خود را از دست خواهد داد. اما ایجاد تغییر در تامین منابع برای کردها می تواند به قیمت از دست دادن این منابع برای ارتش عراق باشد که با وجود اعلام پیروزی بر داعش در سال 2017 هنوز برای تجهیز خود تقلا می کند.
آمریکا بهار گذشته 800 میلیون دلار برای تجهیز ارتش عراق اختصاص داد. اما کارشناسان از این نگران هستند که در صورت رفتن آمریکا از کشور همسایه یعنی سوریه، عراق مجبور شود این خلا را پر کرده و برای مقابله با داعش در عراق و سوریه به تنهایی اقدام کند.
لیندا رابینسون، پژوهشگر ارشد حوزه دفاعی در بنیاد راند در این باره گفت: « وقتی ارتشی اطلاعات لازم را در اختیار ندارد و بخشی از چیزهایی را که دارد از دست می دهد، تهیه کردن آن از بیرون برایش بسیار سخت خواهد بود.»
فرید یاسین، سفیر عراق با اشاره به این که عراق به دنبال تقویت عملیات های تهاجمی علیه داعش بوده و نیروهای آمریکا اقدام به آموزش های نظامی بیشتری می کنند، درباره ادامه حضور آمریکا و تجهیزات آن در عراق گفت که باید منتظر ماند و دید.
یاسین افزود: «اگر ما تجهیزات آمریکایی را دریافت کنیم مطمئنا به منزله وجود نظامیان بیشتر آمریکایی خواهد بود و اگر اقدام به خرید تجهیزات روسی و اروپایی کنیم به معنی کاهش حضور آمریکا خواهد بود. تجهیزات آمریکایی گرانتر بوده و ما در مورد نقدینگی با مشکل مواجه هستیم.»
این اظهارات سفیر عراق با بیانات ژنرال کنث مکنزی، رییس بعدی فرماندهی مرکزی آمریکا که در ماه دسامبر 2018 به کنگره آمریکا گفته بود عراق توانایی پرداخت بهای تجهیزات نظای آمریکا را ندارد در یک راستا است.
سفیر عراق افزود احتمالا عراق به بین المللی کردن حضور نظامی غربی در عراق و در حمایت از ارتش این کشور اقدام خواهد کرد. این مسئله شامل عملیات آموزش نظامی ارتش عراق توسط ناتو به فرماندهی ژنرال دانی فورتین از کانادا خواهد بود. ائتلاف به رهبری آمریکا در عراق ماه گذشته میلادی به فرمانده بازرس پنتاگون گفته بود که آموزش نیروهای عراقی یکی از اقدامات مستقل و اصلی بوده و در تعریف آمریکا از دستورات پاتک در جنگ نمی گنجد.
اگرچه دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا با نیروهای آمریکا در پایگاه هوایی الاسد عراق دیدار کرد اما با هیچ کدام از مقامات عراقی دیدار نکرد.
رابینسون افزود: « ما همیشه برای برای اقدام درست تلاش می کنیم اما به چینش های لازم توجه نمی کنیم و فرصت قدرتمند کردن عراق را از دست می دهیم. ما باید به همه مهره ها توجه کرده وبر اساس آن تصمیم درست را اتخاذ کنیم.»
منبع: المانتیور
نویسنده: جک دچ
ترجمه: خبرگزاری کردپرس- سرویس جهان
کد خبرنگار: 401101
نظر شما