کوچر بیرکار افتخار مهمی را نصیب ایران کرد / سالانه ۲۰ هزار نفر با مدرک کارشناسی از کشور خارج می شوند

سرویس کردستان- کوچر بیرکار همان کشاورززاده کُردی که نابغه ریاضی جهان شد پس از مریم میرزا خانی دومین ایرانی بود که جایزه نوبل ریاضی را دریافت کرد .

به گزارش کردپرس کوچر بیرکار(فریدون درخشانی) اهل روستای «نی» مریوان و ساکن کشور انگلستان تابستان سال ۲۰۱۸ موفق به دریافت بزرگترین جایزه ریاضی جهان موسوم به «فیلدز» شد که به عنوان نوبل ریاضی شناخته می شود. او علاوه بر این مدال، تاکنون جوایز بسیاری ازجمله جایزه مور انجمن ریاضی آمریکا در سال 2016، جایزه بنیاد ریاضی پاریس در سال 2010، جایزه جامعه ریاضیات لندن در سال 2003 و جوایز سال 2018 انجمن های ریاضی آمریکا و فلسفه لندن را هم از آن خود کرده است.

کوچر با این درخشش، افتخاری بزرگ را برای کُردها به ارمغان آورد که بازتاب گسترده ای هم در میان رسانه های خارجی داشت اما متاسفانه در میان رسانه های داخلی بازتاب چندانی نداشت و مورد بی مهری قرار گرفت. با این وجود در میان مردم کردستان از جایگاه ویژه ای برخوردار است و امروز در دانشگاه کردستان برایش مراسم نکوداشتی با حضور خانواده اش برگزار شد. هر چند این مراسم بدون حضور خود او برگزار شد.

پروفسور محمدرضا درفشه، مدرس دانشگاه تهران در این مراسم با بیان اینکه کوچر با بردن جایزه فیلدز افتخار زیادی را نصیب ایران، کردستان و به ویژه شهر مریوان کرده است، افزود: کوچر بیرکار استاد دانشگاه کمبریج است و همین استخدام شدن او در چنین دانشگاهی خود افتخار بزرگی علاوه بر بردن جایزه فیلدز است.

او یکی از معضلات کشور را فرار مغزها دانست و گفت: سالانه ۲۰ هزار نفر با مدرک کارشناسی از کشور خارج می شوند که یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای هریک از آنها هزینه شده است.

پروفسور درفشه با اذعان به اینکه مغزها خود فرار نمی کنند، بلکه آنها را فراری می دهند، تصریح کرد: متاسفانه مسئولان آنطور که باید و شاید نگران این معضل مهم نیستند.

پروفسور رحیم زارع نهندی، یکی دیگر از مدرسان دانشگاه تهران هم در این مراسم گفت: کوچر ۱۸ سال شبانه روز کار و تلاش کرده که به جایگاه سترگی برسد بنابراین با یک صحبت کوتاه نمی توان جایگاه بالای علمی او را توصیف کرد.

پروفسور علی ایرانمنش استاد دانشگاه تربیت مدرس تهران هم از دیگر سخنرانان این مراسم بود که گفت: یکی از اهداف انجمن ریاضی ایران این است که در شورای اجرایی اتحادیه ریاضی دانان جهان حضور داشته باشد که کوچر و مریم میرزاخانی با اخذ جایزه فیلدز این راه را برای ما هموار کرده اند و امیدواریم روزی برسد که کوچر بیرکار هم عضو این شورا شود.

اما مجری مراسم هم در اثناء برنامه به حقیقتی تلخ درباره فرار مغزها و بیکاری نخبگان اشاره کرد که قابل تامل بود: به راستی اگر کوچر بیرکار در ایران و در دانشگاه کردستان می ماند اکنون وضعیت استخدام او چگونه بود؟

فرار مغزها معضلی است که به دلیل نبود امکانات و شرایط کار مناسب برای نخبگان جامعه، گریبانگیر کشور شده است و همین علت هم سبب شد که امروز نابغه ای همچون فریدون درخشانی نتواند در جمع دانشگاهیان و میان مردم کردستان حضور داشته باشد. بی شک برخاستن چنین نخبگانی از استان کردستان افتخار بزرگی است و باید قدر آنها را دانست و با فراهم کردن بستری برای حضور فعال آنها در استان، روند توسعه کردستان را هموار ساخت.

رئیس دانشگاه کردستان هم در ابتدای این مراسم با بیان اینکه جهان غرب در صدد تهی کردن مشرق زمین از سرمایه‌های انسانی است، گفت: تکریم نخبگان، ارج نهادن به ساحت علم، دانایی است که منجر به ناامید کردن دشمن در رسیدن به اهدافشان می‌شود.

رحمت صادقی با بیان اینکه در سراسر جهان این سرمایه‌های انسانی، ارزنده‌ترین دارایی ملت‌ها هستند، افزود: دنیای غرب در تلاش است مشرق زمین را از این سرمایه‌های گرانبها تهی کند امیدوارم همه ما هوشیار باشیم و دشمنان را در رسیدن به اهدافشان یاری نکنیم.

رئیس دانشگاه کردستان تصریح کرد: ما به عنوان میزبان در دانشگاه کردستان بسیار مفتخریم که چنین نخبگانی را به عنوان الگو به جوانان معرفی کنیم.

صادقی هدف از برگزاری چنین مراسم‌هایی را ضمن پاسداشت و نکوداشت دانشمندان و عالمان، ارج نهادن به زحمات فرزندان این آب و خاک اعلام کرد و ادامه داد: فراهم کردن بستری برای بهره‌مندی دانشجویان از این پتانسیل‌های ارزشمند در داخل وطن است از دیگر رسالت‌های ما است.

وی تاکید کرد: امید است این مراسم سرمنشاء همکاری پروفسور کوچه ر بیرکار( فریدون درخشانی) با همه دانشگاه‌های کشور و به ویژه دانشگاه کردستان در راستای ارتقاء سطح سواد دانشجویان و اساتید باشد.

رئیس دانشگاه کردستان گفت: در این شرایط خاص مملکت و با توجه به اینکه فرار مغزها سالانه ۵۰ میلیارد دلار به مملکت ضرر می‌رساند، باید شرایطی فراهم شود که برای جریان عوض شود و ایرانیان نخبه‌ای که در خارج از کشور هستند برای خدمت به وطن بازگردند.

صادقی با بیان اینکه استفاده از سرمایه‌های داخلی و نخبگان اندیشمند در این شرایط خاص مملکت، تحول بزرگی در کشور پدید می‌آورد، افزود: از وی دعوت می‌کنیم به عنوان فرصت مطالعاتی به وطن بازگردند تا همه ما از سطح علمی او بهره‌مند شویم.

کد خبر 106679

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha