به گزارش کرد پرس, فرحناز رافع پیش از ظهر امروز در جلسه کمیته فرش که در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از دستاوردهای دولت همکاری بخش خصوصی و دولتی در تولید فرش بود.
وی با بیان اینکه در این مدت حذف مهارت کارت قالیبافی برای تمدید بیمه قالیبافان انجام شده است, افزود: بازرسی تامین اجتماعی نیز از قالیبافان در راستای فعال بودن قالیبافان انجام شده است.
رییس مرکز ملی فرش ایران ادانه داد: ۲۰ درصد از تسهیلات کارا متعلق فرش و صنایع دستی بوده است که کمتر از نیم درصد را فرش دستی به خود اختصاص داده است.
رافع یادآور شد: هر طرح توجیهی در حوزه کارگاههای متمرکز و غیر متمرکز، کارگاههای قالیبافی، زنجیره ارزش فرش دستباف و ... وجود داشته باشد مجوز آن داده می شود.
وی با اشاره به اینکه در جذب تسهیلات کارا در استان کردستان هیچ گونه سقفی وجود ندارد, بیان کرد: وبینارهای ملی و بینالمللی برای آموزش به جامعه خصوصی فرش استان اعلام می شود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: استفاده از ظرفیت بازارچههای مرزی با افتتاح نمایشگاهها میتواند گام موثری در صادرات فرش استان و جذب بازارهای جهانی با استفاده از ظرفیت اقلیم کردستان باشد.
رافع با بیان اینکه اگر اقتصاد فرش در استان و حتی کشور پویا شود کمک بسیاری به معیشت فرش می شود, اظهار کرد: منابع گستردهای با اعمال ستاد راهبری فرش تامین شده است.
وی افزود: استفاده از استارتاپهای تخصصی فرش میتواند در تولید فرش بسیار موثر واقع شود و به همین دلیل دو استارتاپ حوزه فرش در استان راهاندازی شود.
رییس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: اگر در رشد و توسعه فرش دستباف تلاش نکنیم بازار فرش دستباف از دست ما خارج میشود.
رافع به تشریح اقدامات اخیر مرکز ملی فرش ایران پرداخت و یادآور شد: ستاد راهبری فرش دستبافت را با هدف اقرار گرفتن بخش دولتی و خصوصی کنار هم راهاندازی کردیم و در کنار این ستاد کمیسیون های تخصصی را تشکیل دادیم تا بتوانیم در عرصه بین المللی خودمان را برای انقلاب صنعتی چهارم آماده کنیم.
وی به طراحی شناسنامه فرش دستبافت اشاره کرد و بیان کرد: پیش از طراحی شناسنامه، آیین نامه ۱۴ در هیئت دولت مصوب شد تا از تخلفات حوزه فرش دستبافت جلوگیری شود و شیوه برخورد با متخلفان مشخص شد, در این آیین نامه گواهی اصالتی برای فرشها طراحی و علامت تاییدیه بین المللی از سازمان مالکیت معنوی جهانی با هدف حمایت از هنرمندان اخذ شد.
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: تمامی تولیدکنندگان را تشویق می کنیم که نشان تجاری را بگیرند تا بتوانند برندسازی کنند و دفاتر کارگزاری فرش دستبافت با نظارت مرکز ملی فرش ایران راهاندازی خواهدشد.
رافع اظهار کرد: در زمینه زنجیره ارزش فرش دستبافت آماده دریافت هرگونه طرحی از قبیل پرورش و اصلاح نژاد دام، شستوشو، چینش دام و ریسندگی هستیم تا تسهیلات 4، 6 و 8 درصد در حوزه صنعتی روستایی پرداخت شود.
نظر شما