تعظیم کردستان به هنرمندی اصیل از جنس مردم

سرویس کردستان- اینجا سنندج است، مرکز استان فرهنگی کردستان، تالار فجر، اینجا پنجشنبه شب (16 اسفند) میزبان مردمی بود که یک بار دیگر نشان دادند، مردم کردستان به هنر و فرهنگ اصیل و هنرمندان واقعی خود احترام می گذارند که هیچ برای شان تعظیم می کنند.

به گزارش کرد پرس، استقبال پرشور مردم کردستان از مراسم نکوداشت استاد شفیع خالدی کیمنه ای، استاد آواز هورامی، به قدری بود که بخش مهمی از حضار در سالن تالار فرودین مجتمع فجر 4 ساعت سرپا ایستادند، پیر و جوان و کودک و زن و مرد، از شهرهای مختلف استان کردستان آمده بودند، برای تعظیم و «ایستادن» و نکوداشت برای مردی که سرتا پایش نشانه هایی از اصالت و فرهنگ کردستان است. مردی که در روزگار ابتذال هنر، از حنجره اش آوای فرهنگ سازنده، فرهنگ اصیل و هنر ماندگار می تراود. مردم هنر پرور کردستان هم با استقبالی که از این مراسم به عمل آوردن و بزرگواری که از خود در مقابل کمبود فضا و امکانات نشان دادند، ثابت کردند که برای آنها هنوز ریشه ها و اصالت و فرهنگ معنا دارد. هنوز قدر بزرگانشان را می دانند و قادرند به راحتی سره را از ناسره تشخیص دهند. هر چه بود، آواز بود و موسیقی و هنر ناب. مراسم با سخنرانی مجریان برنامه و سپس سامان احمدی، معاون هنری مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان شروع شد. او با ستودن آثار استاد کیمنه ای گفت: « باز شدن فضایی این چنین برای تقدیر از این هنرمندان از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران است و باید آن را قدر دانست و از آن برای ارج نهادن به هنرمندان استفاده کرد.»

موسیقی هورامی مدیون شفیع

هوشنگ جاوید، پژوهشگر حوزه موسیقی نواحی هم که در گذشته دور مسئولیت هنری هم در استان داشته است، در وصف آثار و هنر استاد شفیع کیمنه ای، گفت: موسیقی هورامی به نوعی وامدار شفیع است چرا که او اولین چهره هنری است که این آواز را خواند و از رسانه ملی هم به صورت گسترده پخش شد.» او با اشاره به سابقه همکاری با این هنرمند در سال های 1376 به بعد گفت: شفیع کیمنه ای هر چه در توان داشت برای شعر و موسیقی هوارمی انجام داد و اینکه چنین مراسمی برای تقدیر از او با این استقبال پرشور مواجه می شود نشان می دهد هنر او کار خود را کرده است.این پژوهشگر موسیقی تاکید کرد: از نظر هنری استاد کیمنه ای مرزهای ملی را در نوریده و او اکنون یک هنرمند بین المللی است.

هورامان سراسر هنر است

«ایوب کیخا رستم»، محقق و پژوهشگر موسیقی از سلیمانیه عراق هم در این مراسم با اشاره به اینکه هورامان و هر آنچه از جلوه های زندگی در آنجا وجود دارد حتی از چپرهای ساده در باغ ها همه سراسر هنر است، گفت: موسیقی غذای روح است و کسی نیست که تایید نکند «لایه لایه» هورامی یکی از مغذی ترین غذای روح بشر است.

وی افزود: پوشش مردم هورامان از کفش شان تا سر بندشان همه هنر است، شفیع کیمنه ای یکی از نمادهای مهم هنر و فرهنگ هورامان، کردستان، ایران و جهان است.

وی هنر موسیقی هورامی را از معدود هنرهای اصیل باقی مانده برای بشریت خواند و گفت: شفیع و هنرش از این منظر یک میراث زنده جهانی است.

در ادامه این مراسم عادل کیمنه ای، فرزند شفیع کیمنه ای، همراه با گروه موسیقی از سلیمانیه عراق چند کار هنری اجرا کردند، فضایی که در آن پدر هنرمند، انگار حاصل دست رنج زندگی شخصی اش را هم درو می کرد. پس از آن خود استاد به اجرای چند قطعه پرداخت، در این مراسم همچنین نشان درجه هنر از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استاد شفیع خالدی کیمنه ای داده شد و از تمبر مخصوص استاد کیمنه ای هم رونمایی شد. از نشان درجه یک هنر به عنوان معادل «دکتری» یاد شد، هر چند به نظر می رسد این استاد کیمنه ای است که با قبول این نشان به آن اعتبار بخشیده است. نکته مهم در این مراسم نکوداشت و تقدیر از هنرمندان در زمان حیات شان بود که از این بابت جای تقدیر در دستگاه های متولی وجود دارد.

کد خبر 106820

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha