به گزارش خبرنگار کردپرس، کیوان کاشفی در نشست مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با فعالان بخش خصوصی استان، افزود: اگرچه در تمام این سالها همواره با موضوع تحریمها سر و کار داشتیم، اما فشارها هیچ وقت تا این اندازه در بخش اقتصادی احساس نشده است.
وی گفت: نگرانی ما و همه فعالان اقتصادی از سال آینده و وضعیت مسائل ارزی و ارتباطات خارجی در این سال است، زیرا بررسی برخی شاخصها نشان میدهد با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.
کاشفی با بیان اینکه تورق لایحه بودجه سال ۹۸ نگرانیهای ما را تشدید میکند، عنوان کرد: بودجه سال ۹۸ بسیار سنگین بسته شده و به احتمال زیاد محقق نخواهد شد و با کسری بودجه و پیامدهای ناشی از آن مواجه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در بودجه سال ۹۸ سختگیریهای زیادی درباره مسائل ارزی وجود دارد، تاکید کرد: ما از این امر به عنوان مجازات صادرکنندگان یاد میکنیم.
به گفته رئیس اتاق کرمانشاه در لایحه بودجه سال ۹۸ فشارهای مالیاتی قابل توجهی هم در نظر گرفته شده که مانند امسال و به دلیل فشارهای اقتصادی موجود، محقق نخواهد شد.
کاشفی اظهار کرد: برای سال آینده هشت درصد افزایش مالیات پیش بینی شده که اگرچه دولت اعلام می کند این میزان افزایش را از منابع جدید به دست میآورد، اما این موضوع نیز به یکی از نگرانیهای ما تبدیل شده است.
وی از آغاز زمزمههایی برای حذف معافیتهای مالیاتی صادرکنندگان نیز ابراز نگرانی کرد و یادآور شد: تصور ما این است وقتی دولت مدام بحث اینکه ارز به سامانه نیما برنمیگردد را مطرح میکند، به خاطر این است که در نهایت به حذف معافیت مالیاتی صادرکنندگان منجر شود که در این صورت نیز ظرف دو سه سال آینده تاثیر خود را به شدت نشان خواهد داد.
پایین نگه داشتن مصنوعی نرخ ارز جواب نمیدهد
کاشفی همچنین اشاره ای هم به مشکلات و نوسانات نرخ ارز داشت و افزود: اگر بخواهیم نرخ ارز را همچنان به شکل مصنوعی پایین نگه داریم، جهش شدیدتری در آینده ایجاد خواهد شد.
رئیس اتاق کرمانشاه همچنین از احتمال کمبود مواد اولیه خصوصاً در چند ماه ابتدایی سال آینده هم یاد کرد و افزود: مشکلات زیادی در زمینه سیستم ثبت سفارشها، بازگشایی ال سی و ... داریم که نشان میدهد شرایط سال آینده سختتر خواهد شد.
به گفته کاشفی یکی از دلایل گرانی کالاها در بازار همین کمبود مواد اولیه و مشکلاتی است که برای ثبت سفارش و واردات وجود دارد.
وی سپس به مسائل ناشی از پیمان سپاری ارزی اشاره کرد که همچنان به عنوان یک موضوع لاینحل باقی مانده است.
وی مشکل شدیدتر کار را مربوط به برخی از کشورها مانند عراق، افغانستان و حتی سوریه دانست که مبادلات تجاری با آنها از طریق ریال انجام میشود و بازگشت ارز حاصل از تجارت با این کشورها تقریباً ممکن نیست.
به گفته کاشفی نتیجه مشکلات پیمانسپاری ارزی را در کاهش صادرات شاهد هستیم.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران در ادامه از بحث سرکوب قیمتها در بازار نیز انتقاد کرد و ادامه داد: این سرکوب قیمتها برای برخی از محصولات از جمله لبنیات بسیار قابل توجه است و برای بسیاری از واحدهای معتبر لبنی در سراسر کشور پروندههای تعزیراتی سنگین تشکیل شده است.
وی معتقد است، این روند باعث می شود که تولیدکنندگان به سمت کاهش کیفیت وکمفروشی بروند.
نظر شما