تشکیل 4 کارگروه فرهنگ مصرف در کردستان/ فاصله گرفتن از مسائل دینی باعث پیش آمدن مشکلات اقتصادی شده است

سرویس کردستان- رئیس شورای فرهنگ عمومی کردستان با بیان اینکه جلوگیری از اسراف از دستورات اکید دین مبین اسلام است، گفت: فاصله گرفتن از مسائل دینی و اسلامی در جامعه امروز باعث پیش آمدن مشکلات اقتصادی شده است.

به گزارش کرد پرس به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، آیت الله سیدمحمد حسینی شاهرودی امروز (19 اسفند) در نودوششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در سنندج، گفت: فرهنگ زیربنایی مسائل اقتصادی، اجتماعی و امنیتی است و اگر فرهنگ اصلاح شود، بسیاری از مشکلات جامعه حل می شود.

وی با بیان اینکه مسئولان در قبال فرهنگ عمومی جامعه وظیفه سنگینی دارند، عنوان کرد: اگر اهمیت بخش فرهنگ را می دانستیم با کارکردن در این حوزه بسیاری از مسائل را حل می کردیم.

نماینده ولی فقیه در کردستان ادامه داد: آدم تاسف می خورد کسانی که مسئولند و نمی دانند وقت شان را کجا می گذارند و کجا دستشان را بگذارند تا مشکل شان حل شود.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به جنک تمام اعیار اقتصادی دشمن عنوان کرد: دشمن به صورت جدی در این جنگ وارد شده است و در حدود 380 نفر در رابطه با تحریم های اقتصادی ایران در امریکا تلاش و فعالیت می کنند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کردستان با بیان اینکه دشمن همه زورش را می زند تا با ایجاد جنگ روانی ما را شکست دهد، تاکید کرد: همه ما باید دستگاه های مختلف باید بدانیم مقابله با تهدیدات و جنگ دشمن یک جهاد است.

آیت الله حسینی شاهرودی اضافه کرد: این جنگ را دشمن شروع کرده و هر دستگاهی باید به این سمت برود که با ایفای نقشش به درستی در این جنگ اقتصادی پیروز شویم.

وی با بیان اینکه متاسفانه سرانه مصرف در کشور ما بالا است، اذعان کرد: با ارئه راهکارهای اصلاح الگوی مصرف می توان بسیاری از مسائل را حل کرد.

وی به اصلاح الگوی مصرف در حامل انرژی نیز اشاره و توصیه کرد: با فرهنگ سازی مصرف بهینه با استفاده از ابرازهای مختلف و بهره گیری از توان رسانه ها، دستگاه ها و فعالان فرهنگی و هنری می توان در مقابله با جنگ اقتصادی دشمن صف آرایی کرد.

نماینده ولی فقیه در کردستان همچنین گفت: لازم است تیم های اقتصادی هر روز جلسه داشته باشند و با بهره گیری از اساتید مسائل را بررسی و الگوهای درست را اجرا کنند و فرهنگ صرفه جویی را جایگزین فرهنگ مصرف شود.

آیت الله شاهرودی همچنین با تاکید بر اصلاح باورهای فرهنگی افزود: بخش از مشکلات در حوزه فرهنگی است و باید باورهایمان اصلاح شود و باور درست جایگزین فرهنگ حال حاضر جامعه شود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کردستان با بیان اینکه جلوگیری از اسراف از دستورات اکید دین مبین اسلام است، گفت: فاصله گرفتن از مسائل دینی و اسلامی در جامعه امروز باعث پیش آمدن مشکلات اقتصادی شده است. فاصله گرفتن از مسائل دینی و اسلامی باعث این مسئله شده است.

وی خاطر نشان کرد: باید در فرهنگ استانداردسازی کنیم و با اهمیت دادن به آنچه به فرهنگ عمومی مردم مربوط می شود به اصل خود برگردیم و فرهنگ عمومی جامعه به این سمت و سو هدایت شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کردستان هم با بیان اینکه بررسی مسائل فرهنگی در دستورکار شورای فرهنگ عمومی است، گفت: در همین راستا در حوزه فرهنگ مصرف چهار کارگروه ویژه تشکیل شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستانف جلال قلعه شاخانی، امروز (19 اسفند) در نودو ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با گرامیداشت سالروز تاسیس کانون های مساجد اظهار کرد: ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد در 18 اسفند سال 71 بنا مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای احیا کارکرهای مختلف مساجد شکل گرفت.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه مساجد در طول تاریخ علاوه بر کارکرد عبادی، کارکردهای مختلف زیادی داشته اند، عنوان کرد: در حال حاضر 572 کانون فرهنگی هنری در مساجد استان با حمایت و نظارت ائمه جماعات فعالیت می کنند و توانسته اند منشا اثرات و خدمات ماندگاری باشند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کردستان با اشاره به تشکیل و فعالیت کمیسیون ها و کارگروه های فرهنگی این شورا بیان کرد: در همین راستا کارگروه های مختلف در حوزه ترافیک، فرهنگ مصرف، فضای مجازی و آسیب های اجتماعی فعال شده اند و جلسات آنها ذیل شورای فرهنگ عمومی استان به صورت مرتب و منظم با حضور کارشناسان و اساتید مرتبط برگزار می شود.

قلعه شاخانی، برگزاری همایش سواد رسانه ای و فضای مجازی سالم، مفید و ایمن با حضور مقامات ارشد استانی و فعالان فضای مجازی استان و همایش سبک زندگی ایرانی اسلامی با تاکید بر صله رحم با حضور کارشناسان دینی، مذهبی و روانشناسی را از دیگر اقدامات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان در یک ماه اخیر برشمرد.

وی با تاکید بر اینکه بررسی مسائل فرهنگی در دستورکار شورای فرهنگ عمومی است، گفت: در همین راستا در حوزه فرهنگ مصرف چهار کارگروه ویژه شامل کارگروه بانوان و خانواده، کارگروه فرهنگ تغذیه با حضور اساتید مرتبط، کارگروه فرهنگ اقتصاد مصرف و یک جلسه ویژه با حضور مسئولان استان در همین راستا تشکیل شده است.

امام جمعه بانه نیز در این جلسه اظهار کرد: آنچه در توان داشتیم در مسائل حوزه فرهنگ عمومی و خدمت به مردم انجام شده است و از خداوند می خواهیم توفیق انجام خدمت بیشتر به میهن، نظام و انقلاب را عطا فرماید.

رئیس شورای فرهنگ عمومی بانه با بیان اینکه برگزاری ویژه برنامه های متناسب با فرهنگ عمومی جامعه نیازمند اعتبارات بیشتری است، اذعان کرد: بودجه ای در اختیار شورای فرهنگ عمومی شهرستان بانه است، متاسفانه جوابگوی اجرای برنامه ها و مصوبات این شورا نیست.

ماموستا عبدالله حیدری خاطر نشان کرد: انجام امور فرهنگی جدیت، کوشش، تلاش و اعتبار می خواهد و درخواست می کنیم برای توسعه فرهنگ عمومی شهرستان بانه اعتبارات بیشتری به شورای فرهنگ عمومی این شهرستان اختصاص یابد تا بهتر و بیشتر بتوانیم به مردم، انقلاب و نظام خدمت کنیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان بانه در این جلسه با اشاره به جمعیت ۱۵۸ هزار نفری این شهرستان اظهار کرد: ۱۱۵ هزار نفر از این جمعیت در شهرها و ۴۳ هزار نفر از جمعیت بانه ساکن روستاها هستند.

حمیدرضا خوشبخت، تعداد مساجد این شهرستان را ۲۰۲ مسجد اعلام کرد و افزود: مردم این شهرستان از قدیم الایام به اختیارالدینی مشهور بوده اند و در حوزه دین و کارهای دینی پیش قدم بوده اند.

وی با اشاره به برگزاری 51 جلسه شورای فرهنگ عمومی در این شهرستان عنوان کرد: در سال جاری نیز هفت جلسه شورای فرهنگ عمومی با 13 دستور کار و 35 مصوبه برگزار شده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بانه به دستور کارهای شورای فرهنگ عمومی شهرستان بانه در سال 98 نیز گریزی زد و خاطر نشان کرد: بررسی وضعیت خانه های استیجاری بانه، تبلیغ فرهنگ دینی در فضای مجازی، راهکارهای تقویت نهاد خانواده، پدیده طلاق عاطفی، وضعیت بازار و نظارت بیشتر بر فروشندگان، بررسی مناسبت های دینی و مذهبی و لزوم برگزاری ویزه برنامه های متناسب با این مناسبت ها با اولویت مردمی بودن، ترویج فرهنگ قدردانی از جمله مسائلی است که در دستور کار سال آینده جلسات شورای فرهنگ عمومی شهرستان بانه قرار خواهد گرفت.

کد خبر 106956

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha