شبکه تلویزیون TRT ترکیه که از آن به عنوان رسانه ملی ترکیه نیز یاد می شود، مانند همه ادوار انتخابات مختلف 17 سال اخیر در ترکیه، این بار نیز به سنت دیرینه خود پایبند بوده و به جای اختصاص سهم مساوی به احزاب سیاسی در برنامه های خود، به وسیله تبلیغ حزب حاکم ترکیه تبدیل شده است.
شبکه تلویزیونی TRT که همواره مورد انتقاد جریان های اپوزیسیون بوده و در انتخابات ریاست جمهوری و نمایندگی پارلمان ترکیه در 24 ژوئن 2018 نیز به خاطر تبعیض های شدیدی که اعمال کرده بود از سوی بسیاری از رهبران اپوزیسیون در ترکیه بایکوت شد، در آستانه انتخابات 31 مارس 2019 میلادی نیز به رویه تبلیغ حزب عدالت و توسعه (AKP) ادامه داده و در حالی که در برنامه های خود در دو ماه گذشته تنها شش ساعت را به ائتلاف حزب جمهوری خواه خلق ترکیه (CHP) – حزب خوب اختصاص داده است، سهم ائتلاف AKP – حزب حرکت ملی ترکیه (MHP) در برنامه های این تلویزیون 53 ساعت بوده است. این در حالی است که یکی از مهم ترین اصول اساسی مکتوب در اساسنامه تلویزیون TRT تعهد به اختصاص سهم مساوی برنامه های تلویزیونی برای احزاب سیاسی ترکیه است، که گویا چند سالی است که از یاد دست اندرکاران این شبکه تلویزیونی رفته است.
تنها در ماه فوریه 2019 شبکه ملی TRT ترکیه خبرهای ائتلاف جمهور را 10 برابر بیشتر از اپوزیسیون این کشور پوشش داده است. این شبکه از 1 تا 28 فوریه 2019، 49 ساعت و 58 دقیقه و 12 ثانیه به AKP پرداخته و به پوشش خبرهای حزب حاکم در ترکیه مشغول بوده است. این درحالی است که 3 ساعت و 32 دقیقه و 26 ثانیه نیز سهم شریک کوچک ائتلاف جمهور یعنی MHP بوده است.
علاوه بر این، رسانه هایی هم در ترکیه وجود دارند که تنها به تبلیغ و پوشش خبری حزب حاکم می پردازند. A haber، TGRT haber، 24، AKIT TV، TV NET، ÜLKE، KANAL 7، BEYAZ TV از جمله شبکه هایی هستند که به صورت دائم بدون پوشش خبری اپوزیسیون تنها به تبلیغ ائتلاف جمهور می پردازند. در کنار این تلویزیون ها سایت های خبری و روزنامه ها نیز به شکل بسیار عمده ای در دست حاکمیت سیاسی ترکیه قرار دارند. به خصوص بعد از کودتای 15 جولای 2016 در ترکیه حکومت با بستن رسانه های مخالف که در صدر آنان روزنامه زمان به عنوان پر تیتراژترین روزنامه ترکیه قرار داشت، و اقداماتی از جمله تغییر در سطح مدیران دیگر روزنامه های مخالف مانند حریت، کنترل بسیار گسترده ای را بر روی سایت های خبرگزاری و روزنامه های ترکیه و در کل رسانه ها اعمال کرده است. با نگاه به پرتیتراژترین روزنامه های ترکیه که در صدر آنان حریت، صباح، سوزچی، هابرترک، ملیت، تقویم، ینی شفق، آکشام و ... مطرح می شوند، متوجه می شویم که اکثر روزنامه های کثیر الانتشار در ترکیه نیز کاملاً در خدمت حزب حاکم ترکیه هستند.
خبرگزاری کردپرس/ سرویس ترکیه
نظر شما