برپایی جشنواره«آئین های سرزمین من» در کرمانشاه

سرویس کرمانشاه- جشنواره« آیین های سرزمین من»، برای سومین سال متوالی در مرکز آموزشی و فرهنگی سما کرمانشاه برپا شده و هم اکنون در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، در این جشنواره غرفه هایی برای معرفی آداب و رسوم محلی، سنت های قدیمی و صنایع دستی، توسط دانش آموزان مدارس سما برپا شده است.

در آئین افتتاحیه این جشنواره که با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، برخی از اعضای شورای اسلامی شهر و جمعی دیگر از مسئولان حضور داشتند، برنامه هایی مانند پذیرایی از بازدیدکنندگان در سیاه چادر، ساز و دهل، «هل پرکه»، شاهنامه خوانی، بازی های بومی و محلی و... اجرا شد.

معاون سما دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، در گفتگو با خبرنگار کردپرس گفت: به خاطر احترام به سنت‌، فرهنگ، آداب و رسوم اقوام در استان، دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت سما کشور برنامه‌های مختلفی را برای دانش آموزان و دانشجویان تدارک دیده است.

سیروس احمدی افزود: هدف از برگزاری این جشنواره، معرفی خطه ای از ایران اسلامی و آشنایی دانش آموزان با آداب و رسوم و زندگی آبا و اجدادی خود است تا با این تجربه به هویت قومی و ایرانی اسلامی خود رجوع کنند.

احمدی اظهار کرد: در دنیای امروز با توجه به اینکه همه اقوام به خود آگاهی رسیده اند، باید با تلاش بیشتر این خود آگاهی اقوام را که باعث انسجام قوم های مختلف می شود در راستای وحدت ملی بدون هیچ گونه تعصبی در راستای پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران به کار بگیریم .

وی بیان کرد: قطعاً این ابعاد قومیتی و قوم ها باعث می شود شاهد یک هم‌افزایی بیشتر در سطح کشور باشیم، به خصوص با توجه به اینکه دشمنان این نظام و ایران به اختلافات قومیتی و اقوام دامن می‌زنند.

احمدی گفت: جامعه ما از گذشته تا به حال دارای انسجام و وحدت بوده است و در واقع برگزاری اینگونه جشنواره‌ها احترام به اقوام مختلف در سطح استان کرمانشاه است.

وی اظهار کرد: رویکرد ما در جشنواره آیین های سرزمین من، این است که فرزندان ما به گذشته خود افتخار کنند و از فرهنگ به جا مانده از آبا و اجداد خود پیروی کنند نه از آنچه که در دنیای امروز و در الگوهای غربی رایج است.

وی به جنبه‌ی دیگر این جشنواره که برپایی نمایشگاهی از صنایع دستی و مهارت های دانش آموزان است اشاره کرد و گفت: معیار برای باسواد بودن در دنیای امروز صرفاً خواندن و نوشتن نیست. بر اساس تعریف یونسکو سواد انواع مختلفی دارد، مانند سواد اقتصادی و مالی، سواد آموزشی، سواد رسانه ای، سواد اجتماعی و عاطفی و...؛ همه اینها با یکدیگر ابعاد شخصیتی کودک را شکل می دهند.

وی افزود: در این بازارچه دانش آموزان، گل و گیاهی را که خود پرورش داده اند و کارهای دستی را که با تلاش و زحمت خود ساخته اند، به معرض فروش می گذارند و از همان کودکی با مدیریت هزینه، سواد مالی و اقتصادی آشنا می‌شوند. متاسفانه جامعه ما فقط به سواد آموزشی توجه کرده و ابعاد دیگر را مدنظر قرار نداده است.

احمدی اظهار کرد: ما در تلاش هستیم که دانش آموزان از همان ابتدا این خلاقیت و نبوغ و استعداد خود را در خلق آثار به کار برده و با فروش آن بیاموزند که می توانند با کار و خلاقیت زندگی آینده خود را تامین کنند و کارآفرین باشند و فقط به دنبال میز ریاست و شغل های کارمندی نباشند.

کد خبر 107103

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha