ضرورت رهاسازی آب سد مهاباد به دریاچه ارومیه/ خشک شدن دریاچه یک مساله ملی است

سرویس آذربایجان غربی- فرماندار مهاباد گفت: به دلیل محدود بودن ظرفیت بستر رودخانه پایین دست مهاباد، منطقی ترین راه حل برای جلوگیری از وقوع سیل رهاسازی آب و داشتن یک ظرفیت مطمئن برای کنترل آب سد است.

به گزارش کردپرس، در هفته های اخیر موضوع رها سازی آب سد مهاباد از فضای مجازی به سطح وزارت نیرو رسید و انتقادات فراوانی به دنبال داشت.

دستور توقف رها سازی آب سد مهاباد (19 اسفند) ماه توسط وزیر نیرو صادر شد اما دو روز بعد ستاد احیای دریاچه ارومیه در واکنش به این دستور وزیر نیرو اعلام کرد: ستاد احیا به جد پیگیر ادامه رهاسازی از سد مهاباد خواهد بود و رهاسازی از سد مهاباد دوباره از سر گرفته می شود.

این در حالی است که نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی درخواست رهاسازی ۲۰ میلیون متر مکعب دیگر آب از سد مهاباد از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه را بهانه سرریز شدن احتمالی آب این سد، عنوان کرده بود.

ستاد احیا دریاچه در خصوص نگرانی های شهروندان مهابادی جهت تامین حق آبه کشاورزان و آب شرب شهری در سال آتی، اعلام کرد؛ حقابه شرب و کشاورزی در تمامی سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه رعایت می شود و تنها حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه به پیکره رها سازی می شود.

چهار روز بعد از کش و قوس های رهاسازی و توقف این فرآیند فرماندار مهاباد نیز در همراهی با ستاد احیا دریاچه، رهاسازی آب سد این شهرستان را یک ضرورت دانست.

ایرج شجاعی در گفت و گو با خبرگزاری دولت تاکید کرد: سد مهاباد در نزدیکی شهر واقع شده و ظرفیت آبراه ها و بستر رودخانه پایین دست سد نیز محدود است، بر همین اساس بخشی از آب آن در فصل بارش باید رهاسازی شود تا سد ظرفیت لازم برای ورود آب حاصل از بارش های دیگر را داشته باشد.

وی افزود: به خاطر محدود بودن ظرفیت بستر رودخانه پایین دست مهاباد، در صورت وقوع سیل و کنترل نشدن آب از خروجی سد، شهر را با بحران مواجه می شود و به همین دلیل منطقی ترین راه حل، رهاسازی آب و داشتن یک ظرفیت مطمئن برای کنترل آب سد است که با افزایش دوباره آب پشت دریاچه سد و نزدیک شدن به مرحله سرریز، رهاسازی آب دوباره انجام خواهد شد.

فرماندار مهاباد با اشاره به اینکه هم اکنون 85 درصد از ظرفیت دریاچه سد مهاباد از آب پر است، تصریح کرد: از آبی که رهاسازی می شود برق تولید می شود؛ در حالی که آب سرریز قابلیت تولید برق ندارد و این آب از طریق رودخانه مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی می شود.

وی یادآور شد: خشک شدن دریاچه ارومیه علاوه بر اینکه یک مساله ملی است و به صورت مستقیم منطقه ما را تحت تاثیر قرار می دهد و بعد از ارومیه، مهاباد دومین شهری است که خطرهای ناشی از خشک شدن دریاچه، آن را تهدید می کند.

به گزارش کردپرس، در فاز دوم رهاسازی آب به سوی دریاچه ارومیه قرار بود 48 میلیون مترمکعب آب رهاسازی شود که تاکنون 43 میلیون متر مکعب آن رها شده است.

مرحله دوم رها سازی از سد مهاباد از 27 بهمن سال جاری به میزان 30 میلیون مترمکعب با دبی 20 مترمکعب در ثانیه آغاز شده بود.

کد خبر 107119

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha