به گزارش کرد پرس، سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت درباره شایعه اپیدمی اسهال در قروه و سریش کردستان به دلیل آلودگی گوشتهای یخ زده توضیح داد: در پی بروز اپیدمی اسهال و استفراغ در بخشهایی از استان کردستان از جمله قروه و سریش شایعاتی مبنی بر ارتباط دهی موضوع به بیوتروریسم، گوشتهای یخ زده یا آلودگی منابع آب منتشر شده است که جملگی بی پایه بوده و مشخصا آلودگی آب و آلودگی گوشت، منتفی و در آزمایشات بعمل آمده، بیماری ویروسی نورواک گزارش شده است.
دکتر کیانوش جهانپور گفت: نوروویروس عامل این بیماری مسری گوارشی است که سالانه حداقل ۶۸۵ میلیون نفر را در سراسر دنیا آلوده میکند؛ این ویروس در ابتدا (Norwalk Virus) به نام شهری که اولین بار این ویروس در سال ۱۹۷۲ در آن شیوع پیدا کرد شهرت یافت و میتواند موجب التهاب معده، روده یا هر دو شده که نوعی گاستروانتریت حاد برشمرده میشود.
دکتر جهانپور، اسهال، استفراغ، درد معده، تب، سردرد و بدن درد را از علائم ابتلا به نوروویروس دانست و گفت: عموما ۱۲-۴۸ ساعت بعد از ابتلا به این ویروس علائم بیماری تظاهر پیدا میکند و اغلب ۱-۳ روز بعد علائم بهبود مییابد.
سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: اسهال و استفراغ موجب کم آبی در بیمار میشود، کم آبی در کودکان، افراد مسن و افراد مبتلا به سایر بیماریهای زمینهای البته خطرناک است.
دکتر جهانپور با تاکید بر اینکه نوروویروس به شدت مسری است، گفت: در فضاهای پر ازدحام و بسته مثل مهدکودک ها، خانههای سالمندان، مدارس و پادگانها و آسایشگاهها به سرعت گسترش مییابد.
وی ادامه داد: افراد در طول زندگی خود در معرض چندین بار ابتلا به نورو ویروس هستند چرا که ایمنی حاصل از ابتلا به این ویروس مادام العمر نیست و تیپهای مختلفی از این ویروس وجود دارد که ابتلا به یک نوع از این ویروس ممکن است فرد را در برابر تیپهای دیگر همین ویروس ایمن نکند.
نحوه سرایت نوروویروس در افراد مختلف
سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: در زمان ابتلا به بیماری، در روزهای اول بعد از بهبود علائم بیماری نورو ویروس حتی قبل از شروع علائم بیماری در مدفوع فرد مبتلا وجود دارد و میتواند تا ۲ هفته بعد از بهبود علائم نیز هم در مدفوع باقی بماند و به راحتی از فردی به فرد دیگر انتقال یابد.
وی با اشاره به راههای انتقال بیماری گفت: خوردن غذا یا نوشیدنی آلوده به نوروویروس، لمس سطوح یا اشیای آلوده با نوروویروس و سپس تماس دست با دهان، تماس با فرد بیمار (مراقبت از بیمار، استفاده از غذای مشترک و یا استفاده از ظروفی که شخص بیمار از آن استفاده کرده است) و عدم رعایت بهداشت فردی است.
دکتر جهانپور یادآوری کرد: مواردی از اپیدمی این ویروس در سالهای گذشته نیز در کشور گزارش شده و با تلاش همکاران ما در نظام سلامت این بیماری در حال حاضر در استان کردستان در شرایط تحت کنترل است.
نظر شما