ناآگاهی و بی توجهی مردم موجب بالارفتن جرائم در فضای مجازی شده است

سرویس کرمانشاه - رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه گفت: با وجود آنکه بارها پلیس فتا در طیف گسترده ای از رسانه های مختلف در خصوص کلاه برداری های اینترنتی و برداشت های غیرمجاز اطلاع رسانی کرده وهشدار داده است، اما متاسفانه امسال شاهد افزایش جرائم این حوزه نسبت به سال گذشته بوده ایم.

افزایش 339 درصدی جرائم اقتصادی در فضای مجازی

سرهنگ علی کریمی درگفتگو با خبرنگار کردپرس افزود: در سال گذشته ۲۰۰ وقوع جرم در حوزه‌ی اقتصادی و برداشت های غیر مجاز و کلاهبرداری های مرتبط با رایانه داشتیم اما امسال این رقم به 878 مورد رسیده است و این یعنی ۳۳۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش جرایم داشته ایم.

وی افزود: برخی از این برداشت ها به خاطرانجام قمار و شرط بندی در فضای مجازی بوده است.

کریمی یادآور شد: در طول شش سال گذشته که پلیس فتا تشکیل شده است به اندازه امسال وقوع جرائم اینترنتی نداشته ایم.

وی با اشاره به روند افزایش وقوع جرائم مربوط به حوزه پلیس فتا گفت: در طول شش سال گذشته بیش از ۶۰۰ پرونده در پلیس فتا ثبت شده است، اما امسال ۸۷۸ مورد برداشت‌ غیرمجاز و کلاهبرداری های اینترنتی داشتیم و در کنار آن باید آمار جرایم اخلاقی، اجتماعی و سیاسی را هم لحاظ کرد.

کریمی اظهار کرد: در بحث جرایم اخلاقی در سال گذشته ۱۸۹ وقوع داشتیم ولی وقوع این جرایم امسال به ۲۹۸ مورد رسیده است.

ناآگاهی مردم علت افزایش جرائم حوزه پلیس فتا

سرهنگ کریمی علت ازدیاد جرایم اینترنتی را ناآگاهی و بی توجهی مردم نسبت به آسیب های فضای مجازی عنوان کرد.

وی زمینه‌ی بسیاری از جرائم را مرتبط با سایت ها و سمساری های الکترونیکی و خرید و فروش طلا و جواهرات در فضای مجازی دانست.

کریمی در خصوص دریافت پیام هایی مبنی بر برنده شدن برای زیارت عتبات عالیات هشدار داد و متذکر شد: کلاهبرداران طی تماس تلفنی با افراد قربانی، طوری با ترفندهای روانشناسانه با آنها صحبت می کنند که فرد باور می کند که این برنده شدن واقعی است.

وی افزود: کلاهبرداران با روش های ماهرانه ای فرد را به سمت عابر بانک سوق می دهند و حتی فرصت فکر کردن و مشورت را از او می گیرند.

مردم هنگام فروش گوشی، اکانت شبکه های پیام رسان خود را حذف کنند

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه، یکی از راه های کلاهبرداری های اینترنتی را دسترسی به اکانت(حساب کاربری) قربانیان اعلام کرد و توصیه کرد: افراد هنگام فروش گوشی تلفن همراه، حتماً اطلاعات و اکانت شبکه های مجازی خود را حذف کنند. اگر این اطلاعات باقی بماند و به دست کلاهبرداران اینترنتی بیفتد، آنها می توانند با دسترسی به مخاطبین و دیگر اطلاعات، با ارسال پیام با نام اکانت فرد قربانی به مخاطبین او در خواست واریز پول کنند.

سرهنگ کریمی همچنین به خطرات و آسیب های خرید و فروش سیم کارت های خیابانی که با قیمت پایین به صورت فعال به فروش می رسد، اشاره کرد و از مردم خواست در این معاملات هوشیارانه عمل کنند.

نکات مهم در خصوص کارت های بانکی

علی کریمی، با تأکید بر عدم استفاده از رمز دوم کارت های بانکی در سایت های غیرمعتبر عنوان کرد: افراد کلاهبردار به هر عنوانی به نام شرکت و موسسه و یا هر مورد دیگری به صورت ماهرانه می توانند کاربران را فریب دهند.

وی افزود: به مردم توصیه می کنیم، تا زمانی که از طریق بانک ها، رمز دوم کارت یکبار مصرف شود، خودشان رمز دوم را به صورت یک بار مصرف استفاده کنند و پس از هر استفاده از رمز دوم سریعاً از طریق عابر بانک، رمز دوم را تغییر دهند تا گرفتار برداشت‌های غیرمجاز از حسابشان و کلاهبرداری نشوند.

وی افزود: افراد بعد از مراجعه به عابر بانک و دریافت فیش حتماً فیش را معدوم کنند .

کریمی به نکاتی که باید در هنگام استفاده از کارت های بانکی توجه داشت اشاره کرد و گفت: اخیراً گروهی دستگیر شدند که سه هزار کارت بانکی مردم را در هنگام خرید جعل کرده بودند. البته با هوشیاری مردم و مأمورین، این باند به دام افتادند اما اگر موفق به برداشت از همه این کارت‌ها می‌شدند می توانستند مبلغی بیش از ۱۰ میلیارد تومان کلاهبرداری و برداشت غیرمجاز انجام دهند.

وی اظهار کرد: برخی افراد هوشیار، با عوض کردن رمز خود و برداشت کل مانده حساب مانع از کلاهبرداری شده بودند .

کریمی یادآور شد: مردم باید در هنگام خرید هوشیار باشند و کارت بانکی خود را در اختیار فروشنده قرار ندهند و بدانند با ارائه رمز دوم کارت، ممکن است در دام کلاهبرداران گرفتار شوند.

وی متذکر شد: مردم باید به صورت مطالبه گرانه از فروشنده بخواهند دستگاهکارتخوان را جلوی آنها بگذارد و با نصب پین کد خودشان رمز را وارد کنند.

کریمی افزود: ممکن است برخی از کلاهبرداران قبل از کشیدن مبلغ مورد نظر، کارت را به دستگاه اسکیمر زده و با پرسیدن رمز دوم تمام اطلاعات را کپی کنند .

افزایش 165 درصدی جرائم فضای مجازی نسبت به سال گذشته

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه از افزایش ۱۶۵ درصدی جرائم فضای مجازی به صورت میانگین نسبت به سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: جرایم اخلاقی ۷۵ درصد، جرایم اجتماعی ۳/۶درصد و...افزایش داشته است.

کریمی گفت: جرائم اجتماعی شامل تبلیغ و فروش اجناس غیر مجاز از طریق رایانه و اینترنت، تهدید و اخاذی است و جرائم اخلاقی شامل تولید و ارسال محتویات مستهجن به قصد معامله یا تجارت، تغییر، تحریف، انتشارفیلم به صورت صوتی یا به صورت مستهجن و یا اعمالی برخلاف حقیقت، حتک حیثیت و نشر اکاذیب می شود .

وی بیان کرد: بیشترین مورد در جرایم اخلاقی حتک حیثیت و نشر اکاذیب بوده است.

رئیس پلیس فتا گفت: در مجموع کل جرائم در حوزه مجازی ۷۸ درصد کشفیات داشتیم.

سوء استفاده‌ی باجگیران و سودجویان از عکس های شخصی

وی در خصوص آسیب ها و عواقبی که ممکن است اشتراک گذاری عکس های شخصی و خانوادگی در شبکه های مجازی در پی داشته باشد، خاطر نشان کرد: با اشتراک گذاشتن عکس، تصاویر در دسترس افراد ناشناس قرار می گیرد؛ باجگیران و افراد سودجو و یا برخی افراد به خاطر خصومت های شخصی ممکن است با استفاده از برنامه هایی مانند فتوشاپ، تصویر افراد را بر روی یک بدن دیگر و عکس های مستهجن قرار دهند و تصاویر دستکاری شده را در فضای مجازی و شبکه های غیراخلاقی منتشر کنند.

سرهنگ کریمی تاکید کرد: از هم استانی های عزیز تقاضا دارم تحت هیچ شرایطی عکس های خود و عکس های خانواده و فرزندانشان را در شبکه های اجتماعی و در پروفایل به اشتراک نگذارند و راه سوءاستفاده را بر سودجویان ببندند.

پلیس فتا با تمام توان جرائم فضای مجازی را پیگیری می کند

علی کریمی به رصد کانال ها و گروه های مجرمانه توسط پلیس فتا اشاره کرد و گفت: کانال های مجرمانه و افرادی که در حوزه فضای مجازی به جرایم اخلاقی، اقدام علیه امنیت ملی، حتک حیثیت افراد، نشر اکاذیب و... اقدام می کنند رصد می شوند.

وی خاطر نشان کرد: پلیس فتا در فضای شخصی هیچ کس وارد نمی‌شود و مطابق قانون و مقررات ورود به حریم شخصی افراد بدون مجوز قضایی ممنوع است.

سرهنگ کریمی خاطر نشان کرد: اگر برای همشهریان در حوزه فضای مجازی مشکلی پیش آمد، پلیس فتا با تمام توان، تجهیزات، پرسنل دلسوز و مهندسین مجرب، در خدمت آنها خواهد بود و مشکلات پیش آمده را به صورت محرمانه پیگری خواهد کرد .

وی بیان کرد: مردم می توانند با مراجعه به سایت پلیس فتا از طریق فضای مجازی و از طریق اینترنت، با مراجعه حضوری به محل پلیس فتا به آدرس: سی متری دوم ،خیابان آل آقا ،کوچه ۲۱۹ پشت کلانتری ۱۲ و یا تماس با شماره ۲۱۸۲۱۹۲۰ و ۲۱۸۲۱۹۲۱ مشکلاتشان را گزارش کنند.

کد خبر 107382

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha