به گزارش کردپرس ، بخش مهمی از خدمات سازمان تامین اجتماعی برای بیمه شدگان تعهدات درمانی است که خود سازمان نیز بر آن تاکید دارد. بیمه شدگان نیز برای دسترسی به خدمات درمانی نیازمند درمانگاه یا بیمارستان متعلق به این سازمان در شهر محل سکونت خود هستند تا بخاطر حق بیمه ای که پرداخت می کنند کمترین هزینه را برای خدمات درمانی متحمل شوند.
در بخش تعهدات درمانی در سایت سازمان تامین اجتماعی به دو نکته بسیار مهم در این ارتباط اشاره شده است.
اول، خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی از طریق دفترچه های خدمات درمانی به بیمه شدگان تحت پوشش این سازمان و افراد تحت تکفل آنان ارائه می شود. بیمه شده و افراد خانواده وی، با این دفترچه ها می توانند به مراکز درمانی و بیمارستانی اختصاصی سازمان تامین اجتماعی و به طور رایگان از خدمات درمانی استفاده کنند.
دوم ، باتوجه به امکانات و تجهیزات مناسب بیمارستان ها و مراکز درمانی اختصاصی تأمین اجتماعی، مناسب تر است که بیمه شدگان در حد توان از امکانات مراکز درمانی اختصاصی خود استفاده کنند.
حال با ذکر این موارد لازم است یادآوری شود شهرستان دیواندره با 28 هزار نفر بیمه شده اصلی و تبعه ، مستمری بگیر و بیمه بیکاری فاقد یک درمانگاه یا بیمارستان تامین اجتماعی برای ارائه خدمات درمانی به بیمه شدگان است و این جمعیت از این نوع خدمات در شهرستان محروم و بعضا برای استفاده از درمانگاه های تامین اجتماعی راهی شهرهای اطراف می شوند.
گذری بر اقدامات ساخت درمانگاه
در اردیبهشت سال 94 صورتجلسه ای میان مسئولان تامین اجتماعی استان، فرماندار دیواندره ، شورا و شهردار دیواندره به امضا رسید که یک قطعه زمین جهت احداث درمانگاه به تامین اجتماعی دیواندره رایگان واگذار شود اما شورای وقت شهر بعد از یک سال نامه ای به سرپرست وقت شهرداری می زند که حق ندارد زمین را رایگان واگذار کند و باید با قیمت کارشناسی این اقدام صورت بگیرد.
جعفر توان فرماندار دیواندره در مراسم کلنگ زنی این زمین بیان کرد: زمین این درمانگاه با مساحت ۳۰۰۰ مترمربع و با کاربری درمانی از طرف شهرداری و شورای شهر واگذار شده است. با استناد به بند ۱۹ قانون شهرداریها امکان، واگذاری رایگان نبود و هزینه آن که ۹۰۰ میلیون ریال تعیین شد از طرف فرمانداری پرداخت خواهد شد.
زاهد رسولی رئیس شعبه تامین اجتماعی دیواندره در تیرماه 96 در یک مصاحبه گفت: با پیگیری های مداوم مجموعه مدیران شهرستان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اعتبار ساخت درمانگاه تامین اجتماعی در دیواندره تصویب شده و تا سه ماه دیگر عملیات ساخت آن آغاز می شود.
فریدون آقایی عضو شورای شهر دیواندره مرداد سال جاری در برنامه ای تلویزیونی اعلام کرد: از آنجا که دستگاه مربوطه هنوز اقدامی بر روی زمین انجام نداده است و شورا و شهرداری این زمین را با قیمت بسیار ناچیز واگذار کردند اگر در اسرع وقت اقدامی عملی صورت نگیرد این زمین را پس خواهیم گرفت.
فرماندار دیواندره در همان برنامه اعلام می کند: درمانگاه مدنظر مصوبه هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی را نداشت، نه تامین اعتبار شده بود و نه مجوز داشت که این مراحل انجام شد و طبق قولی که داده اند این پروژه شهریور ماه مراحل ساخت آغاز خواهد شد.
یکی از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در دیواندره می گوید: متاسفانه دفترچه درمانی که در اختیار ما قرار دارد به دلیل نبودن درمانگاه در دیواندره تفاوتی با دفترچه های درمانی عادی و رایگان ندارد و در مراجعه به مراکز درمانی به همان اندازه هزینه پرداخت می کنیم.
وی ادامه داد: برای استفاده از خدمات درمانی به یکی از بیماستان های شهرهای همجوار مراجعه کردم که وقت زیادی از من و خانواده ام تلف شد امیدواریم هرچه زودتر در دیواندره درمانگاه مناسبی ساخته شود.
آخرین پیگیری های ساخت درمانگاه دیواندره
فرماندار دیواندره می گوید: کلیه مجوزات قانونی احداث درمانگاه تامین اجتماعی دیواندره اخذ و بستر لازم برای شروع عملیات اجرایی این پروژه فراهم شده است. احداث درمانگاه تامین اجتماعی برای ارائه خدمت به جامعه هدف مهم و این پروژه با همكاري و تعامل دستگاه هاي مرتبط و تلاش بي وقفه مسئولان رنگ واقعیت به خود گرفت.
جعفر توان ادامه داد: با توجه به فراهم بودن همه شرايط اجرايي پروژه، برنامه زمانبندی عملیات اجرایی آن بسیار حائز اهمیت است، امیدواریم با تلاش و جدیت پیمانکار و نظارت مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی استان، این پروژه طبق برنامه زمانبندی به مرحله بهرهبرداری برسد.
وی اضافه کرد: شهرستان دیواندره پتانسیل های فراوانی در زمینه های مختلف دارد و مردم انقلابی و مومن این شهرستان شایسته بهترین خدمات هستند و امیدواریم از نیروی کار شهرستان در مراحل انجام عملیات اجرایی پروژه استفاده شود.
رئیس امور اداری درمان سازمان تامین اجتماعی استان کردستان نیز در این ارتباط می گوید: مرکز تامین اجتماعی دیواندره جزو مراکز سطح یک است و خدماتی از جمله مامایی، پزشک عمومی، آزمایشگاه و دارو را به صورت رایگان به بیمه شدگان ارائه می دهد.
ناصر جمشیدی ادامه می دهد: این درمانگاه در سه طبقه با 2600 متر زیربنا احداث و برای ارتقا آن به سطح 2 و کلینیک تخصصی پیش بینی های لازم انجام شده است.
جمشیدی پیمان اولیه این پروژه را 9 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: کل اعتبار این پروژه از محل اعتبارات داخلی سازمان تامین شده و با جدیت و در مدت زمان تعیین شده به بهره برداری خواهد رسید.
وی بیان کرد: مدت زمان عملیات احداث این درمانگاه 18 ماهه برنامه ریزی شده و تمام تلاش خود را برای بهره برداری قبل از موعد مقرر بکار خواهیم بست.
گزارش / هیوا محمدپور
نظر شما