به گزارش کردپرس؛ کامیل کریمیان در جلسه ستاد بحران این شهرستان، خطاب به مسئولان گفت: تمام امکانات نهادها، ارگانها و سازمانهای شهرستان سقز برای پیشگیری از وقوع احتمالی سیل ناشی از باران سیل آسا، مجهز و در اختیار ستاد بحران قرار گیرد.
وی همچنین گفت: از هفته گذشته دریچه های سد چراغویس باز شده تا از سریز شدن سد و تبعات احتمالی آن جلوگیری شود.
اقدامات شهرداری سقز برای مقابله با سیل احتمالی
از سوی دیگر شهرداری سقز در چند روز گذشته اقدامات متعددی را برای مقابله با خسارات ناشی از سیل و اطلاع رسانی به شهروندان انجام داده است.
چیا صالحی بابامیری شهردار سقز گفت: لایه روبی، پاک سازی و خاک برداری کانال ها و مسیل های هدایت آب های سطحی، بستر رودخانه ها و زیرپل ها، تخریب شیب های خطرساز در محله تب مالان، مسدود نمودن معابری که احتمال اب گرفتگی انها وجود دارد از جمله بازار سقز و فخر رازی با کیسه های شن و ماسه و پالت، پاک سازی جوی ها، اعلام اماده باش به نیروهای امدادی و اتش نشانی، اطلاع رسانی محیطی و در فضای مجازی درخصوص محلات در معرض سیل و لزوم امادگی شهروندان برای مقابله با آن و کاهش خسارات احتمالی، پایش محلات سطح شهر توسط تیم های ارزیاب ستاد بحران و شناسایی مسیرهای پرخطر و تعیین مسیرهای جایگزین در صورت آب گرفتگی مسیرهای فعلی و.... از جمله این اقدامات می باشد.
هفته ای در پیش داریم سخت؛ بارانی و برفی
رئیس اداره هواشناسی اظهار کرد: یکشنبه تا دوشنبه 100 میلی متر بارش پیش بینی می شود.
خالد علائی گفت:موج بارشی از اواخر روز شنبه تا دوشنبه تقویت شده و بارشهای قابل ملاحظه ای در منطقه ما اتفاق می افتد.
وی بیان کرد:این بارش ها همراه با باد شدید و رعد و برق و سیلابی شدن داخل شهر و آبگرفتگی معابر می باشد.
علائی عنوان کرد: با توجه به نقشه ها، بارش یکشنبه تا دوشنبه هفته آینده، سنگین است و در جاده های برون شهری برف و کولاک پیش بینی می شود.
اخطارهای ستاد بحران شهرستان
همچنین در ستاد بحران شهرستان بر امادگی دستگاه های عضو و بهره گیری از ظرفیت های عمومی و مردمی برای مقابله با سیل احتمالی تاکید شده است.
اخطار به صاحبان منازل و مناطق مسکونی که در مسیر و معرض سیل احتمالی قرار دارند، تدابیر لازم برای پیش بینی سر ریز شدن آب از پل قوخ و لایروبی چم سقز، کنترل آب سد چراغ ویس و کنترل برداشت مصالح رودخانه ای غیر مجاز رودخانه ها از مواردی بود که در ستاد بحران مطرح شده است.
کنترل و پایش مسیرهای پر تردد شهری و اعمال محدوده های ترافیکی توسط پلیس راهور و شهرداری برای ترافیک روان و آرام از دیگر مواردی بود که اعضای ستاد بر آن تاکید کردند.
روستائیان سقز، آماده مواجه با سیل احتمالی باشند
بخشدار مرکزی سقز هم در جمع مردم روستای تموغه و میرده، اعضای شورا و دهیاران بر هوشیاری و آگاهی آنان و آمادگی مواجه با سیل احتمالی هفته آینده تاکید کرد.
سامان عرفانی همچنین با کارشناسان بخشداری و امور آب، از مکان های در معرض خطر در صورت بارانهای سیل آسا بازدید کرد.
جمعی از کارشناسان هم از روستای قهرآباد سفلی و مکان های در معرض خطر حاشیه سیمینه بازدید و بر هوشیاری مردم برای مقابله با سیل احتمالی هفته آینده تصریح کردند.
همچنین جلسه ستاد بحران منطقه زیویه در شهر صاحب به ریاست لطیفه نووزی بخشدار زیویه، جلسه ستاد بحران بخش امام به ریاست مهرپرور بخشدار این منطقه برگزار شد.
نیز جلسه آگاه بخشی و آموزش مقابله با بحران ناشی از بارش باران، در تعدادی از روستاها از جمله خورخوره تشکیل شد.
شهرداری صاحب هم اقدام به لایروبی رودخانه ها و معابر سطح شهر نموده است.
فرماندار همچنین همراه اعضای ستاد بحران شهرستان سقز از نقاط حادثه خیز داخل شهر، آمادگی نیروهای امدادی هلال احمر و اوژانس بازدید کرد.
به موازات اقدامات نهادهای اداری و اجرایی، برخی انجمن های مدنی، رسانه ها و شهروندان نیز با آماده سازی امکانات و اقدامات پیشگیرانه خود را برای مقابله با این حادثه احتمالی اماده می کنند.
اقدامات نهادهای مدنی و رسانه ها
انجمن های ژینگه پاریزان و هیوای زانست، هیات افرود و اتومبیل رانی سقز، هیات شنا و نجات غریق استخر کاوه و...در اطلاعیه های جداگانه ای ضمن بیان توصیه های لازم برای کاهش آسیب پذیری شهروندان در مقابل سیل، امادگی خود را برای امدادرسانی احتمالی اعلام نموده اند.
از سوی دیگر رسانه ها و کانال های خیری شهرستان سقز هم از چند روز گذشته ضمن بازتاب اطلاعیه های رسمی و هواشناسی، توصیه های ایمنی و راه های مقابله قبل، حین و بعد از سیل را به شهروندان اطلاع رسانی نموده تا از غافل گیری عمومی و خسارات احتمالی جلوگیری شود.
نظر شما