اظهارات علاوی درباره رابطه خود با ایران از دوره نخست‌وزیری عراق تاکنون

سرویس عراق و اقلیم کردستان - نخست وزیر اسبق عراق ضمن تاکید بر این که با وجود عدم سفر به ایران، کارهای مهمی برای تهران انجام داده، خاطر نشان ساخت که با تحریم و جنگ علیه جمهری اسلامی مخالف است.

به گزارش کردپرس، ایاد علاوی، نخست وزیر اسبق عراق و رهبر ائتلاف وطنیه شامگاه شنبه در مصاحبه با شبکه ماهواره ای دجله مدعی شد که با وجود پیروزی ائتلاف تحت رهبری خود در انتخابات پارلمانی سال 2010 میلادی این کشور، ایران و آمریکا در جلوگیری از تصدی منصب نخست وزیری از سوی وی نقش آفرینی کردند.

علاوی ضمن تاکید بر این که دولت بارک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا مخالف نخست وزیری وی بوده، ادعا کرد: هنگام مذاکرات واشنگتن و تهران در رابطه با توافق هسته ای، فرآیند انتخابات پارلمانی در عراق در جریان بود و ایران نیز آن را دنبال می کرد؛ پس از آن که ائتلاف عراقیه در انتخابات 2010 در جایگاه نخست قرار گرفت، تهران رسما به واشنگتن اطلاع داد که از نخست وزیری ایاد علاوی و دستیابی وی به بیشترین کرسی های پارلمانی خشمگین است و مذاکرات هسته ای را لغو خواهد کرد.

رهبرائتلاف وطنیه در این باره افزود: رئیس جمهوری وقت آمریکا به معاون خود جو بایدن دستور داد که اقدامات لازم را برای جلوگیری از نخست وزیری من اتخاذ کند، این مسئله را یک مسئول آمریکایی فاش کرد که در مذاکرات واشنگتن با تهران در شهر مسقط، پایتخت عمان مشاور اوباما بود.

علاوی با بیان این که با وجود عدم سفر به تهران طی سال های پس از تصدی منصب نخست وزیری عراق در سال 2003 میلادی، هیچ گونه دشمنی با ایران ندارد و کارهایی در رابطه با این کشور انجام داده که هیچ شخص دیگری انجام نداده، تاکید کرد که وی در سال 2007 آمریکا را وادار به موافقت با حضور ایران در کنفرانس بین المللی مربوط به عراق در شهر شرم الشیخ مصر و به ریاست حسنی مبارک، رئیس جمهوری وقت این کشور کرد.

نخست وزیر اسبق عراق ضمن تاکید بر این که جرج بوش پسر، رئیس جمهوری وقت آمریکا با حضور ایران در کنفرانس بین المللی شرم الشیخ مخالف بود، تصریح کرد: به صراحت به وی گفتم که عراق دارای تاریخ و جغرافیای مشترک با ایران است، نمی توانیم ایران را برداریم و به جای دیگری ببریم و یا این که عراق را حمل کنیم و از آن دور سازیم؛ مرحوم عبدالعزیز حکیم نیز به من اطلاع داد که ایران در رابطه با این اقدام شجاع با بوش، به من تبریک می گوید.

علاوی ضمن یادآوری این که وی در دوران نخست وزیری خود، بزرگ ترین هیئت اقتصادی متشکل از 201 نفر را به ریاست عادل عبدالمهدی، وزیر وقت دارایی عراق به ایران فرستاده، در رابطه با گروهک منافقین نیز اظهار داشت: هنگامی که در راس قدرت بودم، مجاهدین خلق را از سلاح های سنگین خود به نفع ایران محروم ساختم و به آنها اطلاع دادم که می توانند در عراق بمانند با این حال نباید به ایران آسیب برسانند.

رهبرائتلاف وطنیه همچنین از دو بار دیدار خود با سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران خبر داده و ضمن آن که وی را یک مرد مودب، انعطاف پذیر و آرام توصیف کرد، اظهار داشت: پس از انتخابات و با حضور برخی سیاستمداران، دیداری با سلیمانی داشتم و در جریان آن نیز مسئله تشکیل هم پیمانی شیعیان مطرح شد جایی که از من درخواست کردند شیعیان را در یک مراسم افطار برای تشکیل یک فراکسیون قدرتمند گرد هم آورم.

علاوی در این باره افزود: سلیمانی از من درخواست کرد یک فراکسیون بزرگ شیعه در پارلمان تشکیل دهم با این حال من مخالفت کردم و به وی گفتم من فرقه گرا نیستم و با وجود آن که شیعه مذهب هستم یک فراکسیون شیعه تشکیل نمی دهم؛ سلیمانی به من گفت ما علیه تو کار کردیم و در پاسخ نیز به وی گفتم من نیز مخالف شما هستم و دخالت ایران در عراق را نمی پذیرم.

نخست وزیر اسبق عراق ضمن ادعای این که ایران در این کشور به دنبال یک نخست وزیر شیعه معتقد و در ارتباط با خود می باشد، تصریح کرد: با ایران سازگار و هماهنگ نشدم چرا که یک شیعه معتقد نیستم در حالی که آنها یک فرد دارای ارتباط با خود می خواهند که به سفرهای متقابل ادامه دهد.

علاوی ضمن تاکید بر این که تهران از طریق عراق، تحریم های واشنگتن را دور می زند و وی نیز اگر نخست وزیر این کشور بود، با تحریم و جنگ علیه ایران مخالفت می کرد، با این حال توافق آبی اخیر میان دو کشور را به ضرر حاکمیت عراق بر آب های خود برشمرد.

رهبر ائتلاف وطنیه ضمن اعلام این که با رویکرد عادل عبدالمهدی، نخست وزیر کنونی عراق در قبال ایران موافق است، افزود: توافقنامه هایی برای شکستن تحریم تهران وجود دارد از جمله احداث سه مرکز تجاری و صنعتی مشترک که حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در سفر اخیر خود به بغداد درخواست آن را ارائه داد و رهبری عراق با آن نیز موافقت کرد، با این حال این مسئله به ضرر کشور ما خواهد بود چرا که آن را در رویارویی با آمریکا قرار می دهد.

علاوی در رابطه با اتهام ایران به دخالت در امور کشورهای منطقه نیز مدعی شد: ایران در رابطه با لبنان، سوریه، عراق و حتی فلسطین دخالت می کند با این حال نمی تواند این رفتار را ادامه دهد بلکه باید سیاست خود را تغیر دهد تا بتواند با کشورهای همسایه، همزیستی داشته باشد.

نخست وزیر اسبق عراق همچنین بر مخالفت خود با اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر این که کشورش می خواهد از طریق عراق، کشورهای دیگری از جمله ایران و ترکیه را زیر نظر داشته باشد، تاکید کرد.

کد خبر 107957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha