خالد بایزیدی چهارشنبه (۱۴ فروردین) در گفت و گو با خبرنگار کردپرس گفت: پس از تمهیدات اداره امور آب جهت کاهش مخاطرات سیل دریچه های اضطراری سد سردشت جهت رهاسازی آب مازاد باز شد و سه متر از ارتفاع آب ذخیره شده در پشت سد کاهش یافت.
وی افزود: با کاهش حجم آب کیسه هایی حاوی بطری های خالی مواد شیمیایی در حاشیه دریاچه سد سردشت پیدا شدند.
بایزیدی با اشاره به نامشخص بودن منبع این بطری ها اظهار داشت: این گونیهای حاوی 30 هزار بطری مواد شیمیایی بودند که احتمالا بیشتر در عمق دریاچه رهاسازی شده بودند و با کاهش عمق آب سد در حاشیه دریاچه ظاهر شدند.
وی افزود: به همراه شهرداری و شبکه بهداشت و درمان از محل بازرسی کردیم حدود ۴۰ گونی که حاوی ۳۰ هزار بطری خالی مواد شیمیایی کشف شدند که به گفته شبکه بهداشت و درمان بطری های خالی "دكسترومتورفان پی" بودند که با همکاری شبکه معدوم سازی شدند.
بایزیدی با اشاره به اینکه این سومین دفعه است که این نوع از بطری ها در دریاچه سد سردشت کشف میشوند، تصریح کرد: جای سوال دارد که این حجم وسیع از این نوع درمان شیمیایی چگونه در دسترس فرد یا افرادی قرار گرفته است، چرا که این نوع دارو طبق سریال و در تعدادی محدود در سطح داروخانهها توزیع میشود و فروش آن بدون نسخه پزشک ممنوع است.
رییس محیط زیست سردشت تاکید کرد: در حال حاضر نیروی انتظامی با توجه به سریال موجود بر روی بطری ها در حال پیگیری و کشف این قضیه است، همچنین شبکه بهداشت و درمان نیز اعلام کرده که از طریق سازمان غذا و دارو پیگیر این قضیه خواهند بود.
بایزیدی با بیان اینکه احتمال می رود که هنوز نیز تعدادی از این شیشه ها در عمق دریاچه مدفون باشند، گفت: وجود هرگونه مواد زائد در آب آلودگی محسوب می شود اما هنوز مشخص نشده که این بطریهای خالی می توانند منبعی برای آلودگی آب شرب شهری تلقی شوند و یا خیر.
وی با اشاره به کشف این نوع بطرها در محل دفن پسماند شهری ادامه داد: حتی در بازدید ازمحل دفن پسماند نیز تعداد 2 یا 3 هزار بطری از همین نوع مواد شیمیایی پیدا شد و در تحقیقات از شبکه بهداشت و درمان مشخص شد که این بطرهای پیدا شده در سایت پسماند، در خارج از حوزه شبکه بهداشت و درمان به سایت پسماند منتقل شده اند.
بایزیدی افزود: شبکه بهداشت و درمان سردشت اعلام کرد که تمامی ضایعات این شبکه، بیمارستان و حتی مطب های خصوصی پس از بی خطرسازی معدوم می شوند، اما این حجم کشف شده از این بطری ها که هنوز تاریخ مصرف آن ها باقی مانده بود، بدون بی خطر سازی در سایت پسماند رها شده بودند.
به گزارش کردپرس، شربت "دكسترومتورفان پی" به عنوان داروی سرماخوردگی در داروخانه ها به فروش می رسد. این دارو در کشورهای غربی به عنوان داروی اعتیاد آور و مخدر شناخته می شود و دلیل آن هم فرمول ساخت مشابه آن با قرص کدیین است.
احتمال می رود این حجم وسیع بطری های پیدا شده از این نوع ماده شیمیایی در پیش ساز مواد مخدر به کار رفته باشد.
نظر شما