به گزارش کردپرس، مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان با اشاره به ممنوعیت بهره برداری تجاری و برداشت پیاز گیاهان مرتعی مطابق با سیاست حفاظت، احیاء و بهره برداری سازمان جنگلها ومراتع کشور، اظهار داشت: عدم آگاهی در چگونگی برداشت گیاهان بهاری، زوال تدریجی گیاهان و تخریب مراتع را به دنبال دارد چرا که ممکن است گیاه برداشت شده، مراحل تکامل خود را طی نکرده باشد.
پیمان فتاحی افزود: امسال با توجه به تغییرات آب و هوایی و افزایش میزان بارش های سطح استان، وضعیت مراتع به گونه ای است که باید بهره برداری از گیاهان با نهایت دقت و برداشت اصولی و صحیح انجام شود.
مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان با اشاره به اینکه استان کردستان منبعی سرشار از گیاهان بهاری است، گفت: تنوع اقلیمی و آب و هوای معتدل کوهستانی زاگرس موجب شده که این منطقه، زادگاه بیش از دو هزار گونه گیاهی باشد و بسیاری از مردم استان، نیازهای غذایی خود را از طریق گیاهان بهاری تامین می کنند.
فتاحی همچنین به خواص دارویی گیاهان خوراکی بهاری و درآمدزایی آن اشاره کرد و گفت: برداشت این نوع گیاهان سود اقتصادی بسیاری به لحاظ اقتصادی برای بهره بردارن دارد و همین مسئله سبب برداشت بی رویه و استفاده تجاری توسط برخی از مهاجران و روستاییان شده است.
او تاکید کرد: برای حفظ این گیاهان با ارزش بومی، علاوه بر آموزش نحوه برداشت صحیح بهره برداران باید درصدد کشت گیاهان بومی چند منظوره و دارویی، ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری برای محصولات مراتع و جنگلها باشیم.
مسئول روابط عمومی منابع طبیعی کردستان درباره تعداد گونه های گیاهی خوراکی در استان گفت: ۱۵ تا ۲۰ گونه گیاهی خوراکی شاخص در استان کردستان وجود دارد که عبارتند از: «کنگر»، «ریواس»، «شنگ غازیاغی»، انواع تره و پیاز کوهی مانند «پیچک»، «کنیوال»، «لوشه» و .... و بیشترین محل برداشت اینگونه گیاهان در شهرستانهای مریوان دیواندره سروآباد صورت می گیرد.
او همچنین درباره مجوز برداشت گیاهان خوراکی خاطرنشان کرد: اداره کل منابع طبیعی استان کردستان بر اساس طرحهای مصوب بهره برداری، مجوز رسمی و قانونی برای برداشت کنندگان گیاهان خوراکی صادر می کند که در سال جاری این مجوزها صرفا به تعاونیهای فراگیر منابع طبیعی فعال داده می شود.
فتاحی در پایان از مردم درخواست کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخریب، تصرف و تخلف در برداشت گیاهان، با شماره 1504 (امداد جنگل ومرتع) تماس بگیرند.
نظر شما