به گزارش کردپرس، نیروهای کرد هم در عراق و هم در سوریه همپیمان اصلی ائتلاف مبارزه با داعش محسوب می شوند و از سال 2014 تا دو هفته پیش که آخرین منطقه تحت کنترل داعش در سوریه توسط کردها تصرف شد نقش پیاده نظام ائتلاف و آمریکا را بازی کردند. این مسئله باعث شد نیروهای ائتلاف کمترین تلفات انسانی را در جنگ با داعش داشته باشند. ائتلاف مبارزه با داعش متشکل از 79 کشور جهان در مبارزه با داعش نقش تامین کننده ملزومات جنگی و انجام عملیات هوایی و زمینی سنگین با استفاده از جنکنده ها و توپخانه سنگین را داشت و نیروهای کرد در عراق و سوریه عملیات پاکسازی زمینی را بر عهده داشتند.
بنیاد استراتژیک فرهنگی که مجله آنلاین برای تحلیل تحولات سیاسی-فرهنگی است در تحلیلی به بررسی اتحاد ائتلاف مبارزه با داعش بویژه آمریکا با کردها و بویژه کردهای سوریه پرداخته است. این اندیشکده فرهنگی معتقد است آمریکا زیرکانه از کردها به عنوان ابزاری برای شکست داعش استفاده کرده است اما چیزی که نگران کننده است این است که ممکن است آمریکا با سازماندهی غیرمتعارف نیروهای کرد بویژه در سوریه برای پیشبرد مقاصد خود و بی ثبات کردن کشورهای عربی از کردها استفاده کند.
این اندیشکده همچنین ادعا کرده است آمریکا در واقع قصد ندارد نیروهای داعش را به طور کامل از بین ببرد بلکه آنهایی را که توسط نیروهای کرد سوریه اسیر شده اند به مناطق دیگری منتقل کرده است تا با آموزش نظامی و سازماندهی مجدد در راستای مقاصد شکست خورده خود از جمله سقوط حکومت فعلی در سوریه و ایجاد نفوذ در برخی کشورهای عربی استفاده کند.
کانینگهام، نویسنده این تحلیل هشدار می دهد ترسناک تر از هر چیز این است که آمریکا بخواهد از نیروی کردی و جهادیهای افراطی با هم در راستای رسیدن به مقاصد خود در کشورهای عربی از جمله سوریه استفاده کند.
این ناظر مسائل خاورمیانه تاکید می کند که نیروهای کرد توانایی و قابلیت فوق العاده خود را در مبارزه و شکست دادن گروه داعش به اثبات رسانده اند اما این نگرانی وجود دارد که آمریکا بخواهد آنها را تبدیل به ابزاری همیشگی برای پیشبرد مقاصد خود کند. البته کردها خود نیز به این امر واقفند و می دانند در صورت تبدیل شدن به ابزار آمریکا در سوریه و نقاط دیگر، ممکن است به خیانت متهم شوند.
از نظر این تحلیلگر، بهتر است کردهای سوریه با دولت مرکزی کنار بیایند و امیدوار باشند منطقه خودمختار خود را حفظ کنند و با توجه به این که هر دو دشمن مشترکی به نام نیروهای اپوزیسیون سوریه و داعش داشته و در چند سال سال گذشته درگیری جدی میان آنها روی نداده است، کردها و دمشق می توانند با همکاری هم از یکپارچگی قلمرو سوریه دفاع کنند.
وی هشدار می دهد که اگر کردها بخواهند در راستای استراتژی آمریکا حرکت کنند و به بخشی از اجندای واشنگتن در جنگ های بی پایان تبدیل شوند این خطر وجود دارد که هم استقلال خود را از دست بدهند و هم درگیر جنگ های کثیف و بی انتهای آمریکا شوند.
کانینگهام غایت سیاست آمریکا را به یاد کردها می آورد که می گوید« آمریکا هیچ متحدی ندارد، آن چه هست همه منافع است.»
کد خبرنگار: 40101
نظر شما