جلیل جباری، در گفت و گو با خبرنگار کردپرس اظهار داشت: این بنای تاریخی که بهعنوان اولین مدرسه تدریس علم نوین پزشکی کشور نیز شناخته میشود، در دو طبقه و به مساحت حدود 460 متر مربع است که در سال 84 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی افزود: این بنای تاریخی عمارت مسکن طبیب، واقع در محوطه پردیس دانشگاه ارومیه، پس از چند فصل مرمت و با صرف هزینه ای حدود 3 میلیارد ریال بهطور کامل مورد مرمت قرار گرفت و اداره کل میرث فرهنگی هم اکنون در حال جمع آوری اشیا و آثار مربوط به پزشکی و طب است.
جباری بیان کرد: اصلاح ایرادهای سقف تخت بنا در سطح 40 مترمربع، تهیه و آماده سازی و جاگذاری تیرهای چوبی برای سقف طبقات، تخریب بخش های فرسوده و انجام آجرکاری به متراژ 2 مترمکعب از اقدامات مهم مرمتی در این مکان تاریخی به شمار می رود.
وی ادامه داد: این ساختمان چوبی، یکهزار و 500 مترمربع زیر بنا دارد؛ قدمت این بنا حدود 150 سال است که با تبدیل این بنای تاریخی به موزه، تعداد موزه های سطح استان به 16 عدد افزایش می یابد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی گفت: ساختمان قدیم طب ارومیه اولین مدرسه طب ایران بعد از دارالفنون و نخستین دانشکده پزشکی ایران است که در خیابان شهید بهشتی ارومیه ساخته شده و به ساختمان چوبی نیز مشهور است.
نظر شما