به گزارش کردپرس، مبارزه کردها با داعش به نیابت از آمریکا و غرب این فرضیه را ثابت کرد که غرب و بویژه آمریکا قصد دارند در جنگ های آینده خود از نیروهای نائب یا پروکسی استفاده کنند و در جنگها فقط نقش پشتیبان را ایفا کنند.
نیروهای کرد سوریه در مبارزه با داعش نقش پیاده نظام ائتلاف مبارزه با داعش به رهبری آمریکا را ایفا کردند و این مسئله به ائتلاف کمک کرد کمترین تلفات انسانی را در این جنگ داشته باشد. اما پیش قدم شدن کردها به قیمت جان 11000 نفر از نیروهای سوریه دموکراتیک تمام شد که بسیاری از آنها کُرد بودند.
مقامات کرد سوریه می گویند دو برابر تعداد کشته شدگان جنگ با داعش مجروح وجود دارد و امکانات لازم برای درمان آنها در منطقه تحت کنترل کردها وجود ندارد. رسانه های استرالیا در گزارش هایی پیرامون معضل عدم درمان مجروحان کرد در سوریه از بی توجهی کشورهای غربی به ان مسئله خبر داده اند.
عبدالکریم عمر، مسئول روابط خارجی اداره خودگردان شمال سوریه به رسانه های استرالیا گفته است حدود 11000 تن از نیروهای سوریه دموکراتیک در جنگ با داعش کشته اند و حدود 22000 تن نیز به شدت مجروح و برخی از اعضای بدن خود را از دست داده اند. اکنون امکانات لازم برای درمان و مداوای جراحات این افراد در داخل منطقه خودگردان وجود ندارد.
وی می گوید کردها از اعضای ائتلاف مبارزه با داعش و کشورهای اروپایی خواسته اند ویزا برای درمان مجروحان کرد را صادر کنند اما کشورهای غربی به درخواست کردها پاسخ نداده اند.
این مقام کرد سوریه تاکید کرده است مجروحان بخشی از نیروهای ائتلاف مبارزه با داعش هستند ما حتی حاضریم هزینه درمان آنها را پرداخت کنیم. تنها چیزی که از کشورهای اروپایی می خواهیم صادر کردن ویزای پزشکی برای اعزام مجروحان به این کشورها و مداوای آنها با توجه به امکانات پزشکی این کشورها است.
این مقام کرد خطاب به همپیمانان غربی خود گفته است آنها نباید بعد از پایان خلافت داعش با نیروهای کرد خداحافظی کنند بلکه ائتلاف باید به حمایت خود از کردها در سوریه ادامه دهد.
رسانه های استرالیا گفته اند از وزارت کشور و خارجه این کشور خواسته اند درباره امکان صدور ویزای پزشکی برای نیروهای کرد سوریه توضیح دهند اما ظاهرا آنها از ارائه توضیح در این باره خودداری کرده اند.
عبدالکریم عمر از این که نیروهای ائتلاف همچنان در سوریه به ماموریت خود ادامه داده و یا کشورهای متبوعشان از شرکت کردها در مذاکرات صلح سوریه شرکت داده شوند ناامید شده است. وی می گوید هر بار که از حضور کردها در مذاکرات ژنو صحبت به میان می آید وتوی ترکیه باعث عقب راندن کردها می شود.
از سوی دیگر وزارت دفاع آمریکا که به گفته مقامات نظامی اقلیم کردستان عراق، تا همین ماه گذشته هم نسبت به پرداخت حقوق برخی یگان های نیروهای پیشمرگ که در جنگ با داعش مشارکت داشتند اقدام می کرد، اکنون بودجه کمتری برای این کار در نظر گرفته است.
بر اساس لایحه پیشنهادی بودجه وزارت دفاع آمریکا برای سال 2020، بودجه پرداخت حقوق و تجهیز نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان به کمتر از نصف کاهش پیدا کرده است.
الحمزه الشدادی، کارشناس مسائل نظامی در عراق در این باره به خبرگزاری کردپرس گفت که آمریکا حتی اگر به نیروهای کرد کمک کند در راستای تحقق منافع خود این کار را انجام می دهد.
ناظران مسائل خاورمیانه و کردها بر این باورند که غرب در راستای اهداف خود از کردها به عنوان ابزار استفاده می کند و با توجه به این که تهدید فیزیکی داعش کاهش پیدا کرده است ممکن است نیروهای کرد دیگر برای غرب اهمیت چندانی نداشته باشند.
کد خبرنگار:40101
نظر شما