چرایی توقف گفتگوهای تشکیل دولت جدید اقلیم کردستان

سرویس عراق و اقلیم کردستان - علی محمد صالح مذاکره‌ کننده‌ ارشد جنبش تغییر در گفتگوهای تشکیل دولت جدید اقلیم کردستان در مصاحبه‌ با کردپرس، تصریح کرد که‌ این حزب مسئول توقف گفتگوهای تشکیل دولت نیست، بلکه‌ مطالبات اتحادیه‌ میهنی عامل ایجاد وضعیت کنونی است.

کردپرس: پس از توافق حزب دمکرات کردستان (پارتی) و جنبش تغییر (گوران) و امضای توافقنامه‌ از سوی رهبران دو حزب برای تشکیل دولت و تعیین سهم گوران در دولت آینده‌ و از سوی دیگر، حصول توافق میان پارتی و اتحادیه‌ میهنی کردستان (یکیتی) امیدها به‌ بسته‌ شدن این پرونده‌ و قریب الوقوع بودن تشکیل دولت بیشتر شد.

بر اساس توافق پارتی و گوران، ریاست اقلیم کردستان یک معاونت و آن هم در امور نظامی خواهد داشت و این منصب به‌ گوران تعلق خواهد گرفت.

هم اکنون درخواست یکیتی برای تعیین معاونت دیگری برای ریاست اقلیم و تصدی آن توسط این حزب، و موافقت مسعود بارزانی رهبر پارتی با این پیشنهاد برای راضی کردن یکیتی و مخالفت گوران با آن، به‌ مانعی جدی در روند تداوم مذاکرات تشکیل کابینه‌ جدید اقلیم تبدیل شده‌ است.

علی محمد صالح مذاکره‌ کننده‌ ارشد جنبش تغییر در گفتگوهای تشکیل دولت در گفتگو با خبرنگار کردپرس و در پاسخ به‌ این سؤال که‌ مانع اصلی تشکیل دولت چیست، گفت: جنبش تغییر در ایجاد وضعیت جدید و توقف گفتگوهای کابینه‌ مسئول نیست، زیرا ما پیش تر توافقنامه‌ ای را با پارتی بر سر برنامه‌ سیاسی و چارچوب کاری دولت آینده‌ و همچنین بر سر سهم حزب در دولت و تصدی مناصبی که‌ بر اساس استحقاق انتخاباتی باید دریافت می کرد، امضا کرده‌ ایم. اما به‌ دلیل مطالبات جدید یکیتی از پارتی و درخواست برای تصدی منصب معاونت ریاست اقلیم کردستان شاهد ایجاد وضعیت کنونی و توقف در روند گفتگوها هستیم.

نماینده‌ گوران در پارلمان کردستان، در خصوص پیشنهادهای حزب متبوعش برای پست معاونت ریاست اقلیم کردستان تصریح کرد: جنبش تغییر با حزب دمکرات توافقنامه‌ ای برای تشکیل دولت و اداره‌ امور طی 4 سال آینده‌ امضا کرده‌ است و تأکید می کنیم که‌ تمامی بندهای آن به‌ ویژه‌ بند مربوط به‌ تصدی معاونت ریاست اقلیم از سوی گوران اجرایی گردد و طرفین پایبند آن باشند.

بر اساس توافق میان پارتی و گوران، منصب معاون ریاست اقلیم کردستان در امور نظامی به‌ گوران تعلق خواهد گرفت و این در حالی است که‌ یکیتی خواستار تعیین معاونت دیگری برای ریاست اقلیم کردستان و تصدی آن از سوی خود است، درخواستی که‌ موافقت مسعود بارزانی رهبر پارتی را به‌ دنبال داشته‌ است، اما گوران از پذیرش آن سرباز زده‌ است و این مسئله‌ در مقطع کنونی به‌ گره‌ کور پرونده‌ تشکیل دولت تبدیل شده‌ است.

بر اساس گزارش ها، جنبش تغییر دو پیشنهاد را در راستای حل مسئله‌ تقسیم مناصب در مقابل درخواست یکیتی برای تعیین معاونت دیگری در دیوان ریاست اقلیم کردستان مطرح کرده‌ است. این پیشنهادها عبارتند از منصب ریاست اقلیم کردستان فقط یک معاون داشته‌ باشد و گوران تصدی آن را بر عهده‌ بگیرد و یا اینکە وزارت پیشمرگ به‌ گوران برسد و معاون ریاست اقلیم کردستان به‌ یکیتی تعلق گیرد(این پیشنهاد را گوران مطرح کرده‌ است، اما یکیتی آن را رد نموده‌).

علی محمد صالح در پاسخ به‌ این سؤال که‌ آیا گوران حاضر به‌ تصدی منصب معاون ریاست اقلیم کردستان از سوی یکیتی و دست برداشتن از این پست است یا خیر و همچنین احتمال تغییر توافقنامه‌ این حزب با پارتی، گفت: تاکنون چنین تصمیمی از سوی گوران اتخاذ نشده‌ است و باید مجمع ملی جنبش تغییر نشستی را برای بررسی و تائید یا رد آن برگزار کند که‌ تاکنون چنین نشستی برگزار نشده‌ است و هنوز چیزی مشخص نیست.

کد خبر 108858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha