به گزارش کردپرس، دکتر باقر بهرامی در گفت و گو با ایسنا افزود: از ابتدای سال جاری 13 نفر در اثر مصرف قارچ در استان دچار مسمومیت شدند، که مورد فوتی در استان در پی این مسمومیت ها گزارش نشده است و مسمومان پس از اقدامات اولیه ترخیص شدند.
وی تاکید کرد: قارچ های خودرو که در دشت ها و جنگل ها می رویند را نباید مصرف نکنید. در اسفند سال گذشته نیز 4 نفر مصرف با قارچ سمی مسموم شده بودند.
بهرامی با اشاره به افزایش رشد قارچهای خودرو در فصل بهار گفت: بسیاری از این قارچ ها سمی هستند و از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچ های خوراکی دارند، لذا تشخیص قارچ سمی فقط توسط متخصص گیاه شناسی امکان پذیر است.
وی در خصوص نشانه های مسمومیت با قارچ اظهار داشت: تهوع ، استفراغ و اسهال ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ نشان از مسمومیت با این گیاه است بنابراین به محض مشاهده علائم بیمار را به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت انتقال دهید.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی هشدار داد: در مسمومیت های شدید با قارچ، کبد از کار میافتد و بدون پیوند کبد بیمار میمیرد، همچنین سم قارچ ها با پختن کبابی یا آب پز کردن از بین نمی رود.
بهرامی توصیه کرد: هنگام خرید قارچ فله ای از پرورشی و خوراکی بودن آنها مطمئن شوید هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.
نظر شما