به گزارش کردپرس، کردهای عراق بر این باور بودند که آمریکا بر خلاف هشدارهای لفظی نسبت به برگزاری رفراندوم، از آنها حمایت خواهد کرد. اما وقتی نیروهای ارتش عراق اقدام به بیرون راندن نیروهای کرد از کرکوک و مناطق مورد مناقشه به عنوان واکنش بغداد به برگزاری رفراندوم کردند، دونالد ترامپ اعلام بی طرفی کرد و به این ترتیب آب پاکی را روی دست های کردها ریخت.
دیوید پولاک، پژوهشگر مسائل خاورمیانه و کردها که تصویر وی در کنار مسعود بارزانی، رییس وقت اقلیم کردستان قبل از برگزاری رفراندوم دیده می شود، حدود دو سال پس از برگزاری رفراندوم که واکنش شدید منطقه ای و دولت بغداد را به همراه داشت، به اقلیم کردستان عراق بازگشته است تا تغییرات دو سال گذشته در جامعه اقلیم کردستان را ارزیابی کند.
دکتر پولاک اولین تغییر را در مورد ایده کردستان مستقل در عراق بیان می کند. از نظر وی، اکنون هم رهبران کرد عراق و همه طبقه جوان، دانشگاهی و تجار کرد می دانند که ایده تاسیس کردستان مستقل در عراق در آینده ای نزدیک نه واقع گرایانه است و نه شدنی است بلکه باید آن را روند طولانی در نظر گرفت. مسئله دیگر این است که کردهای عراق دیگر مانند گذشته، خیلی درگیر مسئله کردها در خارج از مرزهای عراق مانند ترکیه نیستند.
از نظر این پژوهشگر مسائل کردها، ایده غالب در میان کردهای عراق، رویکرد معتدل و واقع گرایانه در مورد مسائل سیاسی در عراق و خارج از آن است و آنها به دنبال تعامل و سازش بیشتر با بغداد هستند.
دکتر پولاک به این نتیجه رسیده است که کردهای عراق دیگر مانند گذشته نمی توانند به آمریکا اعتماد کنند. علاوه بر آن، آنها دیدند که آمریکا بعد از چند سال همپیمانی با کردهای سوریه دارد آنها را تنها می گذارد.
از نظر این پژوهشگر مسائل خاورمیانه، با این حال، کردهای عراق احساس می کنند که باید به آمریکا در مقابله با تهدیدهای پیش رو اتکا کنند. دکتر پولاک به این نتیجه رسیده که کردهای عراق مانند چند سال پیش همچنان از میزان خودمختاری بیشتری برخوردار بوده و مناطق تحت کنترل آنها نسبت به سایر مناطق عراق از آرامش و امنیت بیشتری برخوردار است.
بررسی این پژوهشگر نشان می دهد که اقتصاد اقلیم کردستان از بحران عبور کرده و وضعیت مردم بهتر شده و حقوق آنها نیز افزایش یافته است.
دکتر پولاک به نکته دیگری اشاره می کند؛ احزاب و رهبرانی که در زمان برگزاری رفراندوم حاکم اقلیم کردستان بودند همچنان کنترل این منطقه را در دست دارند و این در حالی است که آنها مسبب پیامدهای رفراندوم محسوب می شدند.
وی ادعا می کند که افکار عمومی در اقلیم کردستان همچنان به آمریکا اعتماد بیشتری دارد اگرچه معتقد است که این اعتماد باید با احتیاط همراه شود.
دکتر پولاک معتقد است که وضعیت کلی اقلیم کردستان پس از اتفاقاتی که به دنبال برگزاری رفراندوم گریبان این منطقه را گرفته بود فرق زیادی نکرده است اما نگاه کلی نسبت به اتفاقات داخلی و خارج از اقلیم کردستان کمی متفاوت است.
کد خبرنگار:40101
نظر شما