به گزارش کردپرس، پیمان آرامون در بازدید شبانه از باغات و مزارع ارومیه اظهار کرد: مشارکت محققان و پژوهشگران در زمینه توسعه دانش فنی بومی سامانه مبارزه با سرمازدگی ضروری است.
وی تاکید کرد: حمایت از سرمایهگذاری، تولید و نصب سامانههای هوشمند مبارزه با سرمازدگی و تگرگ در آذربایجانغربی در دستور کار قرار دارد و با توجه به ارزش افزوده تولیدات محصولات کشاورزی در استان، استفاده از دانش فنی تولید سامانههای پیشرفته مبارزه با سرمازدگی در استان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در گفتگو با مهر با اظهار داشت: با بارش سنگین برف که از روز دوشنبه، استان را فرا گرفته، شاهد افت شدید دما طی دیشب و امروز در استان هستیم این بارش ها موجب حیرت و غافلگیری کشاورزان و خسارات بالا در این بخش شده است.
رسول جلیلی افزود: هنوز میزان دقیق خسارات بخش کشاورزی در استان برآورد نشده است، اما با توجه به این بارندگیها و افت دما پیش بینی میشود میوههای هسته دار ۹۰ درصد و میوههای دانه دار ۶۰ درصد خسارت ببینند.
جلیلی با بیان اینکه بر اساس پیش بینی هواشناسی استان در خصوص کاهش ۵ درجهای دمای هوای استان تا آخر هفته تاکید کرد: کشاورزان دقت کنند که اوج کاهش دما در اراضی از ساعت ۱۲ نیمه شب تا ۴ بامداد است و در این ساعت اقدام به روش کردن آتش کنند.
وی اضافه کرد: روشن کردن آتش در کنار زمین زراعی و پوشاندن شکوفههای درختان با نایلون و عواملی از این قبیل میتواند سرمازدگی را کنترل کند.
جلیلی عنوان کرد: نصب و استفاده از سامانههای هوشمند مبارزه با سرمازدگی نقش مهمی در کاهش خسارات احتمالی داشته و از طراحی ساخت و نصب این تجهیزات بومی تولید شده در استان حمایتهای لازم انجام میشود.
به گزارش کردپرس، سال گذشته خسارت وارد شده به محصولات باغی و زراعی استان آذربایجان غربی در سرما و یخبندان بهاره بالغ بر یک هزار میلیارد تومان تخمین زده شد.
بارش سنگین برف از روز گذشته آذربایجان غربی را فرا گرفته و هم اکنون شاهد افت شدید هشت درجهای دمای هوا در استان هستیم براساس اعلام هواشناسی افت دما تا اواخر هفته تداوم دارد.
نظر شما