به گزارش کردپرس، بیش از 10 سال است که حدود 2000 شهروند کرد از ترکیه وارد ژاپن شده و تقاضای پناهندگی کرده اند اما این کشور از اعطای پناهندگی به آنها خودداری می کند. کردهای پناهنده در ژاپن در بخش کاواگوچی در شمال توکیو پایتخت کشور ژاپن ساکن شده اند.
با وجودی که این کشور از پذیرش رسمی کردها خودداری می کند اما کردها دست از تلاش بر نداشته و ضمن گرامیداشت رسومات کردی مانند «زماون» یا جشن عروسی به سبک کردی و نوروز، کودکان خود را برای فراگیری زبان ژاپنی و با امید به دریافت شهروندی و یافتن شغل به مدارس این کشور می فرستند.
اما روزنامه ماینیچی ژاپن در گزارشی از زورگویی ژاپنی ها به کودکان کرد پناهنده خبر داده است. این زورگوییها به حدی گسترش فزونی یافته که برخی کودکان کرد یا مدارس خود را تغییر می دهندو یا از خیر ارباط زبانی با ژاپنی ها می گذرند.
این روزنامه ژاپنی از وضعیت دو دختر کرد گزارش داده که به علت ازدیاد آزار و اذیت کودکان ژاپنی مدرسه خود را تغییر داده اند. بر اساس این گزارش، والدین کودکان بدرفتار ژاپنی از والدین کرد عذرخواهی کرده و بهای مداوای کودکان کرد را پرداخت کرده اند اما ظاهرا هیچ راه حلی برای جلوگیری از بدرفتاری ژاپنی ها با کردهای پناهنده پیدا نشده است.
البته مدارسی که در آنها کودکان کرد مورد آزاد و اذیت قرار گرفته اند، با ایجاد کمیته های ویژه به دنبال پایان دادن به این مسئله هستند. مسئولان مدارس علت اصلی این تقابلات را عدم درک تفاوت های فرهنگی و زبانی دو طرف عنوان کرده اند.
هایدنبو ماتسوزاوا، رییس سازمان ژاپنی حمایت از کردهای مقیم این کشور نیز به این روزنامه گفته است بسیاری از کودکان کرد در ژاپن با بدرفتاری و زورگویی ژاپنی ها روبه رو شده اند. از نظر وی ندانستن زبان ژاپنی و عدم موفقیت کردها در تفهیم منظورشان باعث ایجاد دردسر و زورگویی ژاپنی ها می شود و تفاوت های زبانی و فرهنگی دو طرف علت اصلی این تقابلات است.
وی درباره راه حل این معضل به مدیران مدارس ژاپن توصیه کرده است با شاگردان کرد هم مانند شاگردان ژاپنی برخورد شود و به صورت موارد استثنایی به آنها نگاه نشود و باید برای این منظور برنامه های ویژه در نظر بگیرند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما