به گزارش کرد پرس، مارلن باکالی در جلسه بررسی دستاوردهای طرح تکاپو در کردستان با بیان اینکه کردستان یکی استان امن ایران است اظهار داشت: توریسم وامنیت به همدیگر پیوند خورده و باید بعد از تعیین استراتژی ها خود سالیان متمادی آن را اجرا کرد.
وی با اشاره به اینکه باید یک رهیافت خلاقی در کل استان های ایران برنامه ریزی شود افزود: اقتصاد مقاومتی که کشور ایران دنبال می کند باید این رهیافت و خلاقیت را در خود بگنجاند وبه عنوان مثال جوانان فعال درحوزه آی تی نه تنها در بخش محض اطلاعات فناوری بلکه در رسته های دیگرنیز فعالیت کنند.
مدیر ارشد پروژه های توسعه صنعتی سازمان یونیدو با توضیح در افزایش اعتماد مردم گفت: تکنولوژی بلک چین کسی را از زنجیره اصلی حذف نمی کند بلکه اطلاعات را ثبت و دراختیار مشتریان قرارمی دهد که با استفاده از این تکنولوژی در رشته زنبورداری می توان اعتماد مردم را نسبت به تولید محصولات بیشتر کرد.
باکالی آموزش ها را براساس نیازهای خاص آن رشته دو طرفه عنوان کرد و درادامه تاکید کرد: اتصال رسته ها باید به هم دیگرو به بازارهای بین المللی باشد تا به صنعت توریسم کمک کند.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: کردستان به دلایلی از جمله اقلیم متفاوت با سایر استان ها، طبیعت زیبا، فرهنگ قومی کرد، وجود منابع آبی زیاد، مرز مشترک با عراق و وجود جوانان خلاق به عنوان پایلوت طرح تکاپو انتخاب شده است.
حسن فیروزی اضافه کرد: طرح توسعه کسب و کارها در استان به دلیل مزیت های آی تی، گردشگری، زنبورداری، تولید محصولات ارگانیک کشاورزی است که برای توسعه این کسب و کارها حضورسازمان یونیدو بسیارحائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه انتظار ما از سازمان یونیدو کمک به برقراری ارتباط بین ما و بازارهای جهانی است خاطر نشان کرد: سازمان یونیدو تجارب بسیار خوبی از توسعه این کسب و کارها در نقاط مختلف دنیا دارد که انتظار داریم این تجارب را با ما نیز مبادله کنید.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان مدیران استانی را علاقه مند به توسعه کسب و کار های اشستان دانست و در ادامه گفت: آماده همکاری ها با سازمان یونیدو هستیم و انتظارداریم آموزش ها با کمک و معرفی اساتید این سازمان برای کردستان در نظر گرفته شود.
فیروزی در ادامه افزود: نهاد سازی در حوزه های مختلف و همکاری افراد خلاق و خوش فکر از موفقیت های چهارسال اخیر بوده که ارزش افزوده و توسعه کسب و کار ها را ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه فعالیت ها و خلاقیت ها در حوزه آی تی روز به روز بیشتر و تولیدات جدید تری ایجاد می شود تاکید کرد:اگرسازمان یونیدو به صورت جدی تر وارد شود شتاب فعالیت های ما نیز بیشترخواهد شد.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان با اشاره به اینکه وعده ما ایجاد 5 هزارشغل به کمک سازمان یونیدو بوده است در ادامه افزود: این وعده بر اساس ظرفیت های موجود و محاسبات دقیق بوده است .
فیروزی یاد آورشد: خانه مشیر دیوان را به خانه خلاق صنایع دستی تبدیل خواهیم کرد زیرا که این مکان کم نظیر ظرفیت ایجاد شغل و ارزش افزوده را خواهد داشت.
وی را آماده هر نوع همکاری و نبود محدودیت برای توسعه کسب و کارها عنوان می کند و خاطر نشان کرد: همکاری های ما در این زمینه بیشتر نیز خواهد شد و انتظار داریم شاهد توسعه هر چه زودتر کسب و کارها باشیم.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان با بیان اینکه نهاد های بین المللی و سازماند یونیدو بسیار مورد احترام ما هستند گفت: سازمان ملل متحد رکن مهم برای صلح و امنیت بین المللی است که سازمان یونیدو یکی از بازو های ارزشمند و سفیران توسعه و صلح و امنیت است و ما نیز ملتی خواهان صلح و امنیت هستیم.
فیروزی تصریح کرد: ما از کردستان به عنوان یک پایلوت مهم استفاده خواهیم کرد و با کمک شما به گوش جهانیان خواهیم رساند.
نظر شما