کاهش ۶۰ درصدی فروش مطبوعات (روزنامه و مجلات) در شهرستان سقز

سرویس کردستان- فروش روزنامه ها و مجلات در شهرستان سقز در فروردین و اردیبهشت ماه ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل حداقل ۶۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش کردپرس؛ این خبر را آرش حجازی فروشنده مطبوعات در شهرستان سقز به خبرنگار ما اعلام نمود و گفت: جدای از کاهش شدید فروش روزنامه ها و مجلات خبری- تحلیلی، میزان فروش نشریات خانواد، فرهنگی و تخصصی نیز بشدت پایین آمده، همچنین تنوع روزنامه ها و مجلات به لحاظ تعداد (هم سراسری و هم محلی) نیز کاهش یافته است.

براساس بررسی های انجام شده، در حال حاضر میزان ورود و فروش روزنامه ها بصورت روزانه در شهرستان سقز با بیش از ۲۴۰ هزار نفر جمعیت، کمتر از یک صد نسخه می باشد که عمدتاً شامل روزنامه های همشهری، جام جم و اطلاعات می شود که قیمت های آنها کمتر از هزار تومان می باشد، چند نسخه محدود روزنامه های شرق، سازندگی و آفتاب هم وارد سقز می شوند که کمتر به فروش می رسند، میزان فروش هفته نامه ها و ماهنامه های کوردی- فارسی هم بسیار کم و اغلب به تعداد انگشتان یک دست نمی رسد، لذا در بهترین حالت میزان فروش به حدود ۸۰-۹۰ نسخه می رسد، یعنی حدود ۴دهم درصد (کمتر از نیم درصد) جمعیت ما روزنامه و مجلات خریدداری می نمایند.

عوامل متعددی در این کاهش علاقه مندی و خرید روزنامه ها و مجلات موثر است. افزایش قیمت مطبوعات در چند ماه گذشته (حداقل ۵۰ درصد)، تضعیف توان مالی و امکانات رسانه ها، کیفیت پایین روزنامه ها و مجلات و کاهش تعداد صفحات، محدودیت های آزادی بیان و نشر در حوزه مطبوعات نسبت به رسانه های مجازی، تنوع و تکثر پایین مطالب مطبوعات نسبت به کانال ها و شبکه های اجتماعی، کیفیت پایین تحلیل ها در مطبوعات و نقش آفرینی ضعیف نخبگان و متخصصین در این حوزه و کم توجهی آنان به جایگاه رکن چهارم دمکراسی، عدم جایگاه و کارکرد واقعی مطبوعات و رسانه ها در ایفای نقش نظارتی و اجتماعی، پایین بودن سواد رسانه ای در میان شهروندان، کاهش حمایت نهادهای دولتی از مطبوعات، بیکاری جوانان و کاهش امید به آینده در میان این قشر و…در این کاهش استقبال از مطبوعات موثر می باشد.

البته در کنار این نیز در شهر سقز در میادین اصلی همچون: میدان آزادی و خیابان های اطراف که قابل دسترسی برای کلیه شهروندان می باشد، دکه روزنامه فروشی وجود ندارد، ۲ دکه فعلی میدان هه لو نیز به یک دکه کاهش یافته، درخواست های متعدد هم برای ایجاد محل های جدید مطبوعات با کم توجهی و بی اعتنایی نهادهای مرتبط در چند سال گذشته مواجه شده است.

بررسی این موضوع و آسیب شناسی آن نیازمند هم اندیشی نخبگان، اعمال سیاست های حمایتی، توسعه فضای مطبوعات و آزادی مطبوعات و بیان، ایجاد محیط های مناسب برای مطالعه و دسترسی شهروندان به مطبوعات و کتاب و… می باشد.

کد خبر 109431

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha