به گزارش کردپرس، موضوع ساماندهی سگ های بلاصاحب در بسیاری از شهرهای کشور در سالیان اخیر جنجالی شد، کشتارهای بی رحمانه این موجودات مظلوم توسط پیمانکاران شهرداری ها صدای حامیان حقوق حیوانات را درآورد.
صحنه هایی که دل هر شهروند آگاه و دوستدار زیست محیط را به درد می آورد، ضجه هایی جانکاه که این موجودات بی گناه به تاوانی نامشخص می کشیدند تا شهرها عاری از وجود آن ها باشد، از سوی حامیان حیوانات به شدت تقبیح شد.
عده ایی می خواستند شهر از وجود به گفته خودشان این مزاحمان پاک شود، اما آن ها نمی دانستند که هنوز وجدان هایی بیدار این صداها را می شوند و دل های پر مهر و رافتشان پناهگاهی برای این موجودات وفادار می سازد تا دیگر شهر شاهد جنایت کشتار سگ ها نباشد.
تا 4 سال پیش در مهاباد نیز آمار سگ کشی بالا بود، بنا بر اعلام آمار رسمی در آن زمان چیزی حدود 800 قلاده سگ با روش مرگ با ترحم، یعنی بیهوشی و سپس تزریق تلف شدند. این اقدام انتقاداتی متوجه پیمانکاران کرد و در کارگروه مدیریت پسماند شهری مسئله تعیین یک پناهگاه برای سگ های بلاصاحب از سوی تشکل های حفاظت محیط زیست مطرح شد.
شورای شهر مهاباد عنوان کرد در زمینی در حدود ۴ هکتار در جاده مهاباد به اوزوندره برای تاسیس سایت نگهداری سگهای بلاصاحب در مهاباد تعبیه شده است که با همکاری انجمن حمایت از حیوانات این سایت را راه اندازی می شود.هرچند کارشناس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه زمین مذکور جزو اراضی ملی است تاکید کرد؛ احداث کمپ در این محل با ضوابط و حرایم استقرار واحدهای صنعتی و خدماتی منطبق نیست و ما مکان دیگری را در نزدیکی روستای دوستعلی برای احداث سایت نگهداری سگ های بلاصاحب معرفی می کنیم.
سایت فعلی اما به همت موسس انجمن خیریه حمایت از حیوانات «ژین مکریان» مهاباد ساماندهی شده است. سایتی که بیشتر به زندان شبیه بود تا سرپناهی برای حیوانات بلا صاحب. اما باتلاش های شبانه روزی این افراد، سایت فعلی به مامنی برای این موجودات بی گناه تبدیل شده تا جانشان در امان باشد و حس کنند که هنوز انسان هایی هستند که قلبشان برای همه موجودات این کرده خاکی می تپد.
شرایط کمپ موقت نگهداری سگ های بلاصاحب مطلوب نیست
نسرین خضرپور عضو هیات موسس انجمن خیریه حمایت از حیوانات «ژین مکریان» مهاباد در گفت و گو با خبرنگار کردپرس می گوید: کمپ موقتی توسط شهرداری در یکی از جاده های اطراف شهرمهاباد دایر شده که سگهای بیمار و توله های بدون مادر در آنجا نگهداری می شوند و هر روز توسط اعضا انجمن به آنها غذارسانی می شود و در صورت لزوم امدادها و درمانهای سرپایی هم انجام می گیرد. قسمتی از احداثات توسط اداره ی شهرداری مانند مسقف نمودن اتاقها و ایجاد حوضچه های آبخور و بتن ریزی کف اتاقها انجام شد و بخشی دیگر هم توسط خود انجمن و تنی چند از خیرین ازجمله آقای شورش خالندی انجام پذیرفت.
او انتقاد از وضع موجود ادامه می دهد: متاسفانه شرایط کمپ موقت با توجه به نبود امکانات کافی جهت درمان و ساماندهی مطلوب نیست و روزانه اعضا انجمن با مشکلات بیشماری روبرو می شوند که توانایی رفع تمام این مشکلات بدون همکاری های لازم ادارات و سازمان های مرتبط با این امر از توان انجمن خارج است. ناگفته نماند که تصمیماتی جهت احداث نقاهتگاه دایمی با امکانات کافی و بودجه ی کافی به صورت کتبی ومستند و جانمایی زمین موردنیاز برای این مهم اتخاذ شده است که کماکان منتظر احقاق عملی این دستورات هستیم.
انجمن ژین مکریان خیرخواهانه در فکر تامین امنیت حیات وحش است
خضرپور در خصوص انجمن خیریه حمایت از حیوانات «ژین مکریان» می گوید: این انجمن قریب به دو سال است که به صورت خود جوش و کاملا مردمی شروع به فعالیت درقالب گروه حمایتی کرده است، اما باتوجه به نیاز شهری و حمایت بیشتر به موازات کارهای حمایتی اقدام به ثبت رسمی انجمن نمود که از 28 اسفند سال گذشته به صورت کاملا رسمی و با اخذ مجوز از معاون فرمانداری شهرستان مهاباد و شماره ثبت شرکتی ۱۸۲ فعالیت خود را آغاز کرده است.
او اضافه می کند: تاکنون از ۳۵۰ قلاده سگ بزرگ و کوچکی که در کمپ می زیستند قریب به ۱۰۰قلاده بنا به درخواست انجمن و همکاری اداره ی دامپزشکی و پیگیری های مهندس اسماعیل تیلکو واکسیناسیون هاری در موردشان انجام شده، متاسفانه قریب به ۱۰۰قلاده ی بزرگ و کوچک به دلیل نبود امکانات کافی درمانی و آلودگی شدید محیطی دچار بیماریهای واگیردار ویروسی در فصول مختلف سال شدند که یارای مقابله را ندشتند و تلف شدند. در حال حاضر نیز ۱۵۰قلاده ی دیگر طبق شرایط مندرج در فرم واگذاری تهیه وتدوین شده انجمن به اشخاص واجد شرایط و صلاحیت کافی واگذار شده اند.
این حامی و فعال حقوق حیوانات هدف اصلی این انجمن کاملا خیرخواهانه وعام المنفعه می داند و می گوید: باید حیات وحش ومحیط زیست در امنیت و رفاه باشند و تا با فرهنگ سازی در جامعه ی شهری و روستایی و همزیستی بهتر و آموزش های بیشتر و لازم در این باره با حیوانات شهری و محیط زیست به تعامل بهتری برسند.
خضر پور ادامه می دهد: اقدامات انجمن در قالب کارهای امداد و نجات به طور شبانه روز و غذارسانی به حیوانات انجام می گیرد و در همین زمینه فرهنگ سازی بیشتر و بهتر در جامعه و بین مردم مختلف جامعه را نیز لحاظ کرده ایم از سویی دیگر با واگذاری حیوانات بی صاحب به سرپرست های متعهد واجد شرایط ذکر شده در فرم واگذاری تهیه وتعبیه شده از جانب انجمن سعی داریم تا مامنی امن برای این حیوانات ایجاد کنیم.
عضو هیات موسس انجمن ژین موکریان مهاباد در خصوص تامین هزینه های مالی این انجمن بیان می کند: همانطور که از ابتدای نام انجمن مشخص و واضح است. انجمن کاملا به صورت خیریه و از طریق اهدا حق عضویت ماهیانه اعضا وخیرات مردم به صورت مالی و فیزیکی و تهیه ی غذا و دارو تأمین می شود.
حامیان حقوق حیوانات برای احداث نقاهتگاه دایم به همکاری ارگان های مربوطه نیاز دارند
او پس از تلاش های خیرخواهانه انجمنشان برای حفظ حیات سگ های بلاصاحب از محدودیت هایی که از جانب اداره ها ونهادهای مربوطه برایشان ایجاد شده می گوید: ارگان های مربوطه در ابتدا به این مسئله آنچنان که لازم بود توجه نشان نمی دادند و همکاری لازم را با یکدیگر و همچنین با انجمن نداشتند این امر باعث به تعویق افتادن انجام طرح ها و برنامه های انجمن می شد اما امیدواریم این روند بهبود یابد تا انجمن هم بتواند به صورت دقیق کارهای ساماندهی واحداث سایت را پیش ببرد.
خضر پور در راستای برنامه های آتی انجمن ژین می گوید: انجمن بهترین راه حمایت را درقالب اجرای طرح های آموزشی از طریق سازمان های آموزشی همانند آموزش و پرورش در مدارس و مراکز آموزشی می داند و دراین باره با اخذ مجوز رسمی از معاون فرمانداری شهرستان و آموزش پرورش در آینده ایی نزدیک اقدام به اجرای این مهم خواهد کرد. همچنین نصب و برپایی بنرهایی بامضمون حمایت از حیوانات در سطح شهر و نیز آموزش به خانواده ها جهت تفکیک پسماند از مبدا و به کار گیری قدرت رسانه های مجازی وهمکاری صدا وسیمای مرکز مهاباد برای تحقق اهداف انجمن نیز در دستور کار قرار دارد.
او اضافه می کند: برنامه ی آتی انجمن اجرای طرح عقیم سازی ، واکسیناسیون ، پلاک زنی و رهاسازی به وسیله همکاری پزشکان متخصص و پیمانکاران شهرداری و تخصیص وتأمین بودجه ی مورد نیاز از جانب شورای شهر و شهرداری زیر نظر انجمن است. همچنین احداث نقاهتگاهی به صورت دائم و مجهز با کلیه امکانات پزشکی و رفاهی جهت امداد ونجات های آتی را هم در نظر داریم.
راه اندازی انجمن ژین موکریان مهاباد، پاسخی به کشتار سگ های بلاصاحب بود
فعال حقوق حیوانات راه اندازی انجمن ژین موکریان را ابتکار عمل دوستداران حیوانانت در شهر مهاباد می داند و تاکید می کند: راه اندازی این انجمن اقدامی در راستای حمایت از سگ های بلاصاحب شهری جهت ممانعت از کشتار به شیوه های مختلف و زنده گیری این حیوانات بی پناه شهری و زندانی کردنشان در اتاقهای کوچک و بدون امکانات بود.
او با اشاره به همکاری مصطفی احمد زاده عضو شورای شهر مهاباد، پخشان قلندری مدیر عامل انجمن سبزاندیشان جوان مهاباد، روژین پروری، دیاکو نمه شیری و تعداد ۷۱نفر از اعضا گروه می گوید: با حمایت و همکاری های این افراد دلسوز خوشبختانه این مهم میسر شد و کشتار و زنده گیری توسط شهرداری مهاباد لغو شد.
خضر پور ادامه می دهد: در شهر مهاباد غیر از انجمن خیریه حیوانات ژین مکریان مهاباد انجمن دیگری به منظور حمایت از حیوانات وجود ندارد، در سایر شهرهای دیگر استان،انجمن "بشدار" بوکان به مدیریت خانم گودرزی و کمیته حمایت از حیوانات بی سرپرست پیرانشهر به مدیریت دکتر ساوجبلاغی وانجمن "نوازشگران طبیعت باتیس" ارومیه با مدیریت خانم رسایی مشغول به فعالیت هستند و سایر شهرهای استان نیز در قالب گروه های حمایتی حمیان حیوانات مشغول به فعالیت هستند.
او در پایان از فراخوان عضو گیری انجمن خیریه حیوانات ژین مهاباد می گوید؛ انجام و پیشبرد صحیح اهداف یک سازمان یا تشکل نیازمند برنامه ریزی و تقسیم وظایف بر اساس توانایی اعضای آن گروه است بدون شک تحمیل بار سنگین مسئولیت بر دوش تعدادی از اعضا و تلاش آنها بدون مشارکت بقیه منتهی به نتیجه مطلوب نخواهد شد . لذا به منظور تقسیم کار و تشکیل کارگروههای مختلف در درون و پیکره انجمن از شما دوستان دعوت می کنیم جهت عضویت در این امر انسان دوستانه و با اعلام داوطلبی شما عزیزان به این هدف مهم دست یابیم .
نظر شما