یک جراحی نفتی در غرب کشور و حاشیه‌هایش / یاسر بابایی

سرویس ایلام - هم زمان با سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه در هفته گذشته، تجمع کارکنان شرکت نفت غرب در اعتراض به انتقال معاونت عملیات این شرکت به استان ایلام و اظهارات یکی از نمایندگان مجلس کرمانشاه در این خصوص، خبرساز شد و واکنش‌هایی را در استان ایلام به دنبال داشت.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، این تجمع در حالی شکل گرفت که سال‌ها است در استان ایلام شاهد اعتراضاتی بر عکس آن هستیم به این گونه که فعالان حوزه نفت و گاز، رسانه‌ها و نمایندگان مجلس استان ایلام چندین سال است که به قرار گرفتن ریاست شرکت نفت غرب در کرمانشاه معترض بوده و با کمپین سازی‌های بسیار در یکی دو سال اخیر آن را به مطالبه‌ای عمومی و گاهاً حیثیتی تبدیل کرده‌اند.

چرا کرمانشاه؟

سؤال مهم و عمده ایلامی‌ها این است با وجود اینکه عمده ذخایر انرژی نفت و گاز غرب کشور در استان ایلام قرار دارد، چرا باید استان کرمانشاه مدیریت این منابع را در اختیار داشته باشد؟ مهدی کاکاخانی، روزنامه نگار ایلامی و عضو شورای مرکزی خانه مطبوعات استان در پایگاه خبری جامک می‌نویسد: براساس آمارها، روزانه بیش از ٣۵٠ هزار بشکه نفت خام و بالغ بر ٧ میلیون متر مکعب گاز و هزار بشکه میعانات گازی در استان ایلام استخراج و به بازارهای هدف انتقال می یابد؛ این در حالی است که تمام استخراج نفت استان کرمانشاه کمتر از ٢۵٠٠ بشکه در روز بوده و ذخایر گازی هم ندارد.

عده‌ای، مدیریت استان کرمانشاه در حوزه‌های زیادی با عنوان «منطقه‌ای» را میراث گذشته می‌دانند و اعتقاد به عوض شدن این رویه دارند. خداداد ابراهیمی، نویسنده و روزنامه نگار کهنه کار ایلامی در یادداشت خود با عنوان «زنگنه، مدیریت نفت و گاز غرب و تهدیدات پوپولیستی» در این باره خطاب به مسئولان ارشد کرمانشاه می‌نویسد: شاید این آقایان گرفتارآلزایمر تاریخی شده اند که فروردین ۱۳۵۳ فرمانداری کل ایلام و پشتکوه شامل فرمانداری‌های ایلام، دره شهر، مهران و دهلران به استان ایلام تبدیل شده و از سیطره استان پنجم (کرمانشاه) خارج شده است. از سوی دیگر واگذاری زعامت شرکت های اقماری با عنوان "منطقه ای" در یَد قدرت کرمانشاه را هیچ عقل سلیمی برنمی تابد.

نماینده کرمانشاه: کرمانشاه قطب منطقه غرب کشور بوده و هست

در همین راستا و در حالی که به گفته سلام امینی، نماینده ایلام در مجلس و عضو کمیسیون انرژی، «آقای زنگنه نامه انتقال معاونت عملیات شرکت نفت وگاز غرب به ایلام و چارت اصلاحی را امضا کرده و کار تمام شده است»، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در روز 10 اردیبهشت به جمع کارکنان شرکت مزبور رفت و ضمن عنوان این مسأله که «کرمانشاه تا به حال از وزیر کرمانشاهی نفت و وزارتخانه متبوعش خیری ندیده است» خاطرنشان کرد: در هفته آینده و با آغاز به کار مجلس حتماً به وزیر نفت اخطار می‌دهیم و توقف این انتقال را مطالبه می‌کنیم.

به گزارش مهر، سید قاسم جاسمی افزود: به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم این اتفاق نامبارک رخ دهد و حتی در سفر پنجشنبه هفته جاری وزیر نفت به کرمانشاه، حتماً با وی جلسه‌ای خواهیم داشت.

وی گفت: کرمانشاه قطب منطقه غرب کشور بوده و هست، چه ضرورتی دارد این انتقال صورت بگیرد؟ این یک تصمیم غلط و نارواست.

پس از این سخنرانی، کار به همینجا ختم نشد و تعدادی از کارکنان معترض به این انتقال جلوی درب استانداری کرمانشاه همزمان با سفر رییس جمهور دست به تجمع و اعتراض زدند.

انتقال معاونت عملیات شرکت نفت غرب به ایلام یک فرایند قانونی و اداری است

در همین راستا جلال میرزایی، دیگر نماینده ایلام که عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز هست، به سخنان نماینده کرمانشاه واکنش نشان داد. وی در مصاحبه ای اختصاصی با تابناک ایلام، در این موضوع ورود کرد و خطاب به جاسمی گفت: موضع گیری آقای جاسمی نماینده محترم کرمانشاه در خصوص انتقال معاونت عملیات شرکت نفت غرب به استان ایلام موضعی کاملا نادرست و تلاشی نابجا وغیرمنطقی برای قرار گرفتن در مقابل یک فرایند کاملاً قانونی و اداری است .

وی ضمن اشاره به انگیزه‌های انتخاباتی برای این تحریک‌ها از سوی نماینده کرمانشاه، ادامه داد: بعید می دانم ایشان از جایگاه و موقعیتی برخوردار باشند که بتوانند در مسیر انتقال دفتر معاونت عملیات به استان ایلام وقفه و یا اخلالی ایجاد کنند چرا که این موضوع جزء تصمیمات قطعی و از اختیارات وزیر نفت است .

میرزایی افزود: نگاه آقای زنگنه نگاهی طایفه ای و قبیله ای نیست و پس از سه سال تعامل با ایشان دریافته ام که نگاه قومی در منظومه فکری ایشان جایگاهی ندارد و ایشان در خصوص انتقال دفتر معاونت عملیات به استان با وجود تمامی مخالفتها و سنگ اندازی ها، اتخاذ تصمیم نموده و دستورات لازم را صادر کرده است.

ایده‌آل ما استقرار دفتر مستقل در ایلام است

عضو کمیسیون انرژی مجلس، وزارت نفت را تصمیم گیرنده نهایی این انتقال دانست و تصریح کرد: پیگیری و اعتراض نمایندگان کرمانشاه به این مقوله طبیعی است اما با این وجود ترجیح ما استقرار دفتر مستقل نفت و گاز در ایلام است.

میرزایی تأکید کرد: بنده معتقدم دفتر غرب برای مدیریت سه هزار بشکه‌ی نفت شهر به فعالیت خود ادامه دهد اما با توجه به برنامه توسعه میادین باباگیر، بانکول، چشمه خوش، آذر، چنگوله و سایر نقاطی که قرار است به زودی تیم لرزه نگاری در آنها کار تحقیق و مطالعه و اکتشاف را آغاز کند، ایده آل ما استقرار دفتر مستقل در ایلام است.

توصیه به نمایندگان مجلس ایلام و کرمانشاه

خداداد ابراهیمی در یادداشت خود پیرامون مسأله انتقال معاونت عملیات شرکت نفت غرب به ایلام که با اعتراضاتی در روزهای اخیر روبه‌رو بود و باعث موضع گیری نمایندگان مجلس دو استان شد، در یادداشت خود می‌نویسد: نمایندگان و استانداران و نیز رسانه های هر 2 استان ایلام و کرمانشاه باید تلاش کنند با حفظ وحدت و انسجام قومی، همدلی و هم افزاییِ بین مردم استان های کردنشین ایلام و کرمانشاه برقرار شود چرا که اغوای رسانه ای و بر طبل تفرقه کوبیدن، به جز جمع آوری رأی انتخابات مجلس و دور زدن قانون، مفهومی دیگر نخواهد داشت.

به گزارش کردپرس و بر اساس آخرین آمارهای رسمی، استان ایلام بیش از 14 تریلیون متر مکعب گاز و 17 میلیارد بشکه نفت بالغ بر 11 درصد نفت و گاز کل کشور را در دل خود جای داده است که با عملیاتی شدن طرح های اکتشافی جدید، حجم ذخایر استان از این میزان هم بالاتر خواهد رفت.

کد خبر 109773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha