به گزارش خبرنگار کردپرس، محوطه بیمارستان مهاباد در چند سال اخیر به ویرانه ایی تبدیل شده و منظر بسیار نامناسبی پیدا کرده است. بیمارستانی که از آن به عنوان قطب درمانی جنوب استان آذربایجان غربی یاد می شود، امروز محوطه بسیار غم انگیزی دارد.
زمانی حیاط این مرکز درمانی سرسبز و پرگل بود و مکانی در خور آرامش بیمارانی تلقی می شود که به این بیمارستان مراجعه می کردند. اما امروزه ساخت و سازهای اخیر در محوطه باعث استهلاک این مرکز درمانی شده است. ساخت و سازهایی که پس از اتمام، پیمانکاران پروژه ها حتی زحمت جمع آوری پس مانده های ساخت را به خود ندادند.
آسفالت و جاده ایی که در این همه این سال ها نابود شده و فضای سبزی که کلا به فراموشی رفته است. همین امر باعث شده تا همراهان بیماران جایی برای استراحت نداشته باشند و به جای اقامت در مکانی آرام و امن در فضای سبز بلوار منتهی به بیمارستان استراحت می کنند.
تا به امروز شبکه بهداشت و درمان مهاباد اقدامی جهت ساماندهی این مکان انجام نداده است. تا اینکه چند سال قبل شورای خیرین سلامت عزم خود را جزم کردند تا سر و سامانی به اوضاع آشفته محوطه تنها بیمارستان مهاباد بدهند.
شرایط موجود محوطه بیمارستان مهاباد در شان قطب درمانی جنوب استان نیست
در این خصوص رییس مجمع خیرین سلامت شهرستان مهاباد نیز به خبرنگار کردپرس می گوید: شورای خیرین سلامت سال های گذشته در نظر داشت نسبت به ساماندهی محوطه بیمارستان مهاباد اقدام کنند اما متاسفانه مبلغی که برای این منظور جمعآوری شد کفاف این پروژه را نمی داد و پروژه معلق ماند.
حمید هدایت فر با اشاره به بیمارستان مهاباد به عنوان قطب درمانی جنوب استان، اضافه کرد: این مرکز نیاز به ساماندهی دارد و شرایط موجود در این بیمارستان در شان شهرستان مهاباد نیست در سال های اخیر در اثر ساخت و سازها و احداث ساختمان های جدید محوطه حال و روز نامناسبی پیدا کرده است.
او با بیان اینکه ساماندهی بیمارستان مهاباد به یک بودجه دولتی نیاز دارد، ادامه می دهد: شورای خیرین سلامت در نظر گرفت که با توجه به نبود بودجه دولتی در این زمینه به صورت خیرخواهانه اقدام کند که متاسفانه به دلیل نبود اعتبار کافی این مهم انجام نشد.
رییس مجمع خیرین سلامت شهرستان مهاباد تصریح می کند: هدف ساماندهی و مرتب کردن محوطه، احداث آلاچیق برای استراحت همراهان بیماران، نورپردازی مناسب برای شب، بتن ریزی مناسب جادهها و... بود که در ابتدا اعتباری حدود ۲۰۰ میلیون تومان توسط شورای خیرین سلامت در نظر گرفته شد اما با به تعویق افتادن این پروژه و عدم اعتبار کافی برای این کار در حال حاضر و با توجه به افزایش قیمت ها، این پروژه به اعتباری حدود ۴۰۰ میلیون تومان نیاز دارد.
اجاره املاک موجود در بیمارستان مهاباد به بهینه سازی آن اختصاص یابد
منصور صداقت در گفتوگو با خبرنگار کردپرس بیان می کند: بر اساس مصوبه هیات وزیران وقت، تمامی بیمارستانهای هلال احمر در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت و این وزارت نیز مکلف است در صورت هر گونه ساخت و ساز و یا اجاره محدثات از مالک رسمی کسب اجازه کند که در بیمارستان مهاباد این امر اتفاق نیافتاده است.
او ادامه می دهد: هر گونه ساخت و ساز و اجاره دادن املاک داخل محوطه بیمارستان باید با اجازه مالک یعنی جمعیت هلال احمر مهاباد صورت بگیرد.
رییس جمعیت هلال احمر می گوید: در این سال ها بدون اجازه هلال احمر ساخت و سازهایی در محوطه بیمارستان مهاباد انجام گرفته و برخی از بخش ها همانند داروخانه، ام آر آی و... به اجاره داده شده است، اما به دلیل توسعه شاخص های بهداشتی و درمانی شهرستان مهاباد و تداوم خدمات رسانی جمعیت هلال احمر اغماض کرده است.
صداقت با اشاره به نابسامانی های موجود در محوطه بیمارستان مهاباد تاکید می کند: به صورت فزاینده املاک هلال احمر در محوطه بیمارستان مهاباد در حال فرسوده شدن است و از دید ما بهره برداری مناسبی هم در این محل صورت نگرفته است.
او با بیان اینکه تداوم این وضعیت برای جمعیت هلال احمر قابل قبول نیست، اضافه می کند: اگر ساماندهی های لازم در این محوطه انجام بگیرد، همانند سابق این جمعیت از حق مالکانه خود چشمپوشی می کند در غیر این صورت چنانچه این رویه ادامه داشته باشد، از طریق مقامات قضایی تکلیف مال الاجاره ها و محدثات چند سال اخیر را پیگیری خواهیم کرد.
رییس جمعیت هلال احمر مهاباد می گوید: در روزهای اخیر نیز به صورت کتبی از شبکه بهداشت و درمان درخواست خواهیم کرد که نسبت به ساماندهی محوطه بیمارستان اقدام کنند در غیر این صورت حق خود را از طریق مراجع قضایی پیگیری می کنیم.
وی ادامه می دهد: شبکه بهداشت و درمان باید اعتبار ساماندهی محوطه بیمارستان را از طریق مال الاجاره تامین کنند در غیر این صورت هلال احمر به عنوان مالک بیمارستان این مبلغ را وصول می کند و نسبت به ساماندهی اقدام خواهد کرد.
صداقت تصریح می کند: در سالهای اخیرا مبلغ مال الاجاره املاک بیمارستان توسط استان به صورت مشخصی به مهاباد بازگشت داده نشده و در سایر بخش های توسعه فیزیکی بیمارستان به کار رفت. البته در جلسه ای که اخیرا در دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی داشتیم، وعده هایی مبنی شناسایی ردیفی جداگانه برای اجاره های املاک موجود در بیمارستان مهاباد و اختصاص آن به ساماندهی و بهینه سازی املاک و محوطه داده شد.
نظر شما