پیش شرط آمریکا برای تداوم پشتیبانی از نیروی پیشمرگ اقلیم کردستان عراق

سرویس عراق و اقلیم کردستان – نماینده اقلیم کردستان در آمریکا، تداوم اصلاحات در وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان را نزد واشنگتن بسیار مهم توصیف کرد.

به گزارش کردپرس، بیان سامی عبدالرحمان، نماینده دولت اقلیم کردستان در آمریکا در گفتگو با سایت رسمی حزب دمکرات کردستان (پارتی)، بر ضرورت تداوم انجام اصلاحات در وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان تاکید کرد.

وی، تداوم حمایت و پشتیبانی نظامی ایالات متحده آمریکا از نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان را منوط به تداوم اصلاحات و به نتیجه رسیدن آن در وزارت پیشمرگ دانست و گفت: پشتیبانی آمریکا از نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان تداوم خواهد یافت، ایالات متحده و انگلیس و آلمان در پروژه اصلاحات در وزارت پیشمرگ به این وزارتخانه مشاوره می دهند و توصیه هایی برای به نتیجه رسیدن این مهم داشته اند. به نتیجه رسیدن اصلاحات در وزارت پیشمرگ نیز یکی از شروط اساسی تداوم آموزش این نیرو و همکاری آمریکا با وزارت پیشمرگ است.

بیان سامی در خصوص کمک های مالی آمریکا به نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان و تخصیص بودجه برای این منظور، گفت: طی چند ماه اخیر، چند نشست با وزارت دفاع، وزارت خارجه و نمایندگان کنگره داشته ایم. یکی از موضوعات اصلی مورد بحث در این دیدارها به ویژه در ارتباط با بودجه دفاعی سال 2020 ایالات متحده و تخصیص و تامین بودجه ای برای همکاری های مالی و فنی و آموزش نیروهای نظامی عراقی بوده است و از بودجه ای که برای کمک به عراق تخصیص یافته، بخشی به نیروهای پیشمرگ اختصاص یافته است.

نماینده اقلیم کردستان در آمریکا، افزود: نمایندگی اقلیم کردستان در واشنگتن هم اکنون در حال بررسی لایحه بودجه 2020 آمریکا و سهم نیروهای پیشمرگ در کمک های وزارت دفاع این کشور به عراق است.

بیان سامی، خاطرنشان ساخت: طرف آمریکایی تصریح کرده است که تداوم اصلاحات در وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان، در تداوم همکاری و کمک های آمریکا به این نیرو حائز اهمیت است.

هم اکنون وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان بر اساس پروژه 35 بندی تدوین شده از سوی سه کشور آمریکا، انگلیس و آلمان مشغول انجام اصلاحات گسترده در این وزارت با هدف تشکیل نیرویی واحد و مدرن و ارتشی منظم از نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان است.

هم اکنون نیروهای پیشمرگ در اقلیم کردستان میان دو حزب دمکرات (پارتی) و اتحادیه میهنی (یکیتی ) تقسیم شده و فرماندهی و کنترل این نیروی بزرگ نظامی در دست احزاب و رهبران حزبی است.

نماینده اقلیم کردستان در آمریکا، در ادامه این مصاحبه بدون اشاره به جزئیات بیشتر درباره کمک های آمریکا به اقلیم کردستان، گفت: این مهم را نباید از یاد برد که آمریکا به جز همکاری های نظامی و آموزش نیروهای پیشمرگ، به انحا مختلف به مردم کردستان یاری می رساند و با آن ها همکاری دارد.

تشکیل دولت جدید در اقلیم کردستان و موضع دولت آمریکا در این باره نیز یکی از موضوعاتی است که بیان سامی در این مصاحبه به آن اشاره کرد و اظهار کرد: آمریکایی ها تاخیر در تشکیل دولت جدید در اقلیم کردستان را به عنوانی مانعی بر سر راه توسعه اقلیم کردستان قلمداد می کنند. به عقیده ما هم تداوم تعویق در تشکیل دولت، تاثیری منفی بر کردستان خواهد داشت. آمریکایی ها از تداوم تاخیر در تشکیل دولت جدید اقلیم خشوند نیستند، اما در این امر مداخله ای نمی کنند و برای تعجیل در این روند به اربیل فشار نمی آورند و دخالتی در مذاکرات و گفتگوها ندارند و درباره این که کدام حزب در دولت حضور یابد یا این که کدام حزب در دولت نباشد، اظهار نظر نمی کنند.

علیرغم گذشت بیش از 7 ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی در اقلیم کردستان، هنوز مذاکرات تشکیل دولت جدید میان احزاب پیروز به نتیجه نهایی نرسیده است.

حزب دمکرات کردستان که 45 کرسی پارلمانی کردستان را کسب کرده است مامور تشکیل دولت جدید به ریاست مسرور بارزانی رئیس شورای امنیت اقلیم و عضو ددفتر سیاسی این حزب است.

در دولت جدید، نچیروان بارزانی نخست وزیر کنونی، در منصب ریاست اقلیم کردستان جای می گیرد.

علیرغم تاکید پارتی بر این امر که اختلافات میان یکیتی و جنبش تغییر (گوران) و سهم خواهی این دو حزب از دولت جدید، عامل تاخیر در تشکیل دولت است، اما برخی گزارش های رسانه ای و اظهارات سیاستمداران کُرد حاکی از وجود اختلافات داخلی در حزب دمکرات بر سر تقسیم مناصب و تعیین اختیارات آن ها به ویژه نخست وزیری و ریاست اقلیم می باشد.

کد خبر 109815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha