پیامد خروج نیروهای آمریکا از مناطق تحت کنترل کردها

سرویس جهان- استاد دانشگاه لیون 2 فرانسه می گوید ممکن است بعد از خروج آمریکا از سوریه، ترکیه اقدام نظامی علیه کردها را آغاز کند و دمشق هم برای پس گرفتن میدان های نفتی تحت کنترل کردها اقدام کند.

به گزارش کردپرس، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا ماه دسامبر گذشته اعلام کرد قصد دارد 2000 نیروی نظامی آمریکا را که از سال 2014 به نیروهای کرد سوریه در جنگ با داعش کمک کرده اند خارج کنند. با این که تاکنون گزارش هایی درباره خروج نیروها منتشر نشده است اما دونالد ترامپ که در شعارهای انتخاباتیش بر لزوم خروج نیروها تاکید کرده بود در برخی سخنرانی های خود همچنان به این موضوع اشاره کرده است.

این روزها گزارش هایی نیز درباره درگیر شدن نیروهای تحت حمایت ترکیه در سوریه با نیروهای کرد منتشر شده است. برخی کارشناسان این اقدام را مقدمه نبرد ترکیه با نیروهای کرد در شمال سوریه دانسته اند. از طرف دیگر، گزارش هایی هم درباره کمبود سوخت در مناطق تحت کنترل دولت مرکزی سوریه منتشر شده است. با توجه به این که در هفته گذشته چند مقام دولت مرکزی بر بازپس گیری تمام مناطق تحت کنترل شورشیان و نیروهای کرد تاکید کرده بودند، برخی کارشناسان احتمال می دهند با توجه به کمبود سوخت در مناطق تحت کنترل دولت مرکزی، ارتش دمشق ممکن است برای بازپس گیری میدان های نفتی مهم که در کنترل کردهاست اقدام کند.

برخی کارشناسان بر این باورند یکی از پیامدهای فوری خروج نیروهای آمریکا در سوریه که همچنان احتمال آن زیاد است، اقدام نظامی ترکیه علیه نیروهای کرد سوریه است که آنها را وابسته به پ.ک.ک دانسته و « تروریست» می خواند. آنها معتقدند که ممکن است به دنبال حمله ترکیه، دمشق نیز بخواهد برای بازپس گیری میدان های نفتی از کردها اقدام کند زیرا این امر یکی از گزینه های جبران کمبود سوخت خواهد بود.

فابریس بالانشه، پژوهشگر مسائل خاورمیانه و استاد دانشگاه لیون فرانسه در این باره به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: زمانی که ترکیه اقدام به حمله نظامی به کردها کند نیروهای بشار اسد نیز دیر یا زود برای بازپس گرفتن میدان نفتی تحت کنترل کردها در العمر اقدام خواهند کرد.

دکتر فابریس بالانشه، استاد دانشگاه لیون فرانسه ماه گذشته درباره دورنمای همکاری نظامی میان کردهای سوریه و دولت آمریکا به خبرگزاری کردپرس گفت: « من فکر نمی کنم آمریکا همچنان در سوریه بماند و از کُردها در مقابل حمله نظامی ترکیه محافظت کند. اما تا چند ماه آینده این اتفاق نخواهد افتاد زیرا نیروهای آمریکا همچنان در سوریه حضور دارند و خروج نیروهای آمریکا از سوریه چند ماهی طول خواهد کشید. همچنین کردها چند ماهی به خاطر غلبه بر داعش به نوعی از حمایت و محافظت بین المللی برخوردار خواهند شد. اما این وضع تا کی ادامه خواهد داشت؟»

البته کارشناسانی هم هستند که معتقدند همکاری نظامی میان کردها و دولت آمریکا مدت زمان بیشتری ادامه پیدا کند. دکتر یزید سائق، پژوهشگر اندیشکده کارنگی اخیرا درباره آینده این همکاری به خبرگزاری کردپرس گفت: «انتظار نمی رود که دونالد ترامپ تا انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا در سال 2020 بر خروج کامل آمریکا از سوریه اصرار داشته باشد.»

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 109832

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha