به گزارش کردپرس، کردهای سوریه با کمک ائتلاف جهانی مبارزه با داعش توانسته اند حدود یک چهارم خاک سوریه را تحت کنترل خود در آورند. کردها با برگزاری انتخابات محلی در مناطق تحت کنترل خود شورایهای محلی تشکل داده و مناطق خودگردان تشکیل داده اند.
کردهای سوریه تا زمانی که تحت فشار قرار نگرفته بودند برای مذاکره با دولت مرکزی سوریه اقدام نکردند و تلاش برای مذاکره با دمشق بعد از دو بار اعلام خروج آمریکا از سوریه صورت گرفت اما به اعتراف رهبران کرد سوریه، در هر دو دور مذاکره با دمشق که با وساطت روسیه متحد دمشق صورت گرفت نتیجه ملموسی به دنبال نداشته است.
میشل جانسن که در سه دهه گذشته تحولات خاورمیانه را به دقت رصد کرده است نسبت به نتیجه بخش بودن مذاکرات کردهای سوریه و دمشق خوشبین نیست. او در یادداشت خود که در نشریه گولف نیوز منتشر شده، معتقد است که کردهای سوریه اهرمهایی برای تحت فشار قرار دادن دولت مرکزی را در دست دارند اما در استفاده از این اهرم موفق نبوده اند.
میشل جانسن با اشاره به این که کردهای سوریه از تاسیس منطقه خودمختار در شمال سوریه دست کشیده و به ایجاد منطقه خودگردان و استقرار نیروهای دولت مرکزی در تمام مرزها راضی شده اند، بر این باور است کردها همچنان با دو چالش جدید روبه رو هستند و ممکن است نتوانند به خواسته خود دست پیدا کنند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه می گوید 70 درصد ساکنان مناطق تحت کنترل کردهای سوریه عرب هستند و این اعراب به دور از چشم کردها در حال مذاکره با دولت مرکزی و رسیدن به توافق هستند. اعراب تمایل ندارند کردها بر مناطق محل سکونت آنها حکومت کند. وی همچنین اشاره می کند که دولت مرکزی سوریه با ایده خودگردانی هم موافق نیست بنابراین با توجه به این که آمریکا در حال تهیه برنامه خروج نیروهای خود از سوریه است، کردها چالش زیادی برای تثبیت وضعیت خود و آشتی و مصالحه با دولت مرکزی دارند.
جانسن معتقد است کردها سوریه از مناطق تحت کنترل خود برای تحت فشار قرار دادن دمشق در این مذاکرات استفاده کرده اند اما آنها تاکنون نتوانسته اند از این اهرم در مذاکره با دولت مرکزی سوریه سود ببرند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما