به گزارش کردپرس، به نقل از جهاد کشاورزی؛ اکبر کرامتی با اشاره به اینکه استان دارای یکهزار و 993 هکتار باغ گیلاس بود، افزود: برداشت گیلاس از سطح یکهزار و 500 هکتاری باغهای زیر کشت این محصول در سطح استان آغاز شده است
او ادامه داد: از این میزان 1500 هکتار بارور و مابقی غیرباور است و عمده شهرستان های تولید کننده گیلاس در استان شامل ارومیه، اشنویه و خوی هستند.
رییس جهاد کشاورزی اضافه کرد: ارومیه با 360 هکتار رتبه اول، خوی با 280 هکتارو اشنویه با 205 هکتار رتبه دوم و سوم تولید را دارا هستند و در مهاباد و بوکان نیز مقداری گیلاس سالیانه تولید میشود.
کرامتی ادامه داد: پیشبینی میشود 18 هزار و 500 تن گیلاس در استان امسال از سطح باغهای بارور استان برداشت شود که محصول تولیدی در استان علاوه برتامین نیاز داخل استان به کشورهای روسیه و حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: همه ساله 8 تا 10 هزارتن گیلاس از استان به کشور روسیه و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
او با بیان اینکه رقم عمده کشت شده در استان تک دانه است، افزود: این رقم بازار پسند بوده و در کنار آن رقم گیلاس خوشهای و سایر ارقام نیز به صورت محدود تولید میشود.
کرامتی افزود: سیاست وزارت جهاد کشاورزی استفاده از ارقام پایه رویشی به جای باغهای سنتی و غیر اقتصادی بوده تا بتوان افزایش کیفی و کمی محصول را رقم زد.
آذربایجانغربی با دارا بودن بیش از 115 هزار هکتار انواع محصولات باغی هسته دار، دانه دار و دانه ریز و ... است که علاوه برتامین نیاز مصرفی داخل استان به سایر استانها و کشورها نیز صادر میشود.
درخت گیلاس از جمله درختان مناطق معتدل و سرد به شمار میرود و مقاوم به سرماست و در مقایسه با سایر درختان میوه هسته دار محصول آن زودتر به مرحله برداشت میرسد.
نظر شما