علی اشرف رشیدی کارشناس ارشد علوم تغذیه و رژیم درمانی، در گفتگو با خبرنگار کردپرس، با بیان این مطلب افزود: همچنین اگر روزه داران انرژی لازم را در وعدهی افطار و سحر کسب نکنند ممکن است زندگی روزمره شان دچار اختلال شود.
وی با بیان اینکه هر پنج گروه اصلی مواد غذایی نان و غلات، سبزیجات و میوه جات، شیر و فرآورده های شیری، گوشت ها، تخم مرغ و حبوبات و مغز دانه ها باید مانند روزهای دیگر در رژیم غذایی خانواده ها درماه رمضان وجود داشته باشد، تاکید کرد: نوشیدن آب به اندازهی کافی در افطار و سحر بسیار مهم است و نباید فراموش شود.
رشیدی خوردن میوه جات و سبزیجات را در وعده سحر توصیه کرد و از روزه داران خواست تا آنجا که ممکن است از غذاهای پرنمک و سرخ کردنی که آب بیشتری می طلبد و فرد را دچار تشنگی می کنند بپرهیزند.
وی گفت: روزه داران حتماً افطار را با آب ولرم، چای کمرنگ یا شیر ولرم و یک شیرینی طبیعی مانند خرما و کشمش آغاز کنند، و یا می توانند مقدار کمی شیربرنج، سوپ رقیق و حلیم بدون شکر زیاد و روغن در وعدهی افطار میل کنند.
رشیدی عنوان کرد: روزه داران حتماً وعدهی شام را با یک ساعت فاصله از افطاری صرف کنند.
وی افزود: بعد از شام هم با یک فاصلهی یک ساعته چای کم رنگ، آب و میوه جات و سبزیجات صرف کنند.
رشیدی تأکید کرد: روزه داران از خوردن چای پر رنگ به دلیل مدر بودن بپرهیزند.
وی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان در سبک زندگی خانواده ها تغییراتی ایجاد می شود، افزود: چون وعده های غذایی به شب و سحر منتقل می شود، ساعت خواب در شب تغییر می کند و نخوردن آب و غذا در روز تغییراتی را در بدن ایجاد می کند، نیاز است روزه داران در این ماه با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و مصرف مواد مغذی از بدنشان محافظت کنند تا دچار کمبود نشوند و بتوانند با داشتن سلامت، انرژی لازم را برای انجام کارهای روزمره کسب کنند و به روزه داریشان ادامه دهند.
رشیدی گفت: در افراد سالم، روزه باعث کاهش وزن، قند خون، چربی خون، فشار خون می شود و در این مدت کبد مدتی استراحت کند.
وی بیان کرد: افرادی که دیابت، میگرن، مشکلات گوارشی و یا بیماری کلیه دارند و بیمارانی که دارو مصرف می کنند، حتماً باید برای روزه گرفتن با پزشک مشورت کنند.
نظر شما