به گزارش کردپرس، کاوه محمد نماینده جنبش تغییر در مجلس عراق اعلام کرد که هم اکنون بیش از هر زمان دیگری حاکمیت اقلیم کردستان در دست حزب دمکرات کردستان (پارتی) است و این را مایه شرم دانست.
نماینده کرد مجلس عراق در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی فیسبوک، انتقاد از افزایش سلطه حزب دمکرات بر اقلیم کردستان را پس از تصویب قانون فعال سازی نهاد ریاست اقلیم کردستان با اکثریت آرا در پارلمان کردستان مطرح نمود.
کاوه محمد، تصریح کرده است: شرمساری بزرگی است که امروز بیش از هر زمان دیگری، اقلیم کردستان در کنترل پارتی است.
انتقاد تند این نماینده گوران در مجلس عراق از افزایش سلطه پارتی بر اقلیم کردستان و تصویب قانون فعال سازی پارلمان در حالی است که فراکسیون حزب متبوعش در پارلمان کردستان به این قانون رای مثبت داد و با پارتی همراهی کرد.
پارلمان کردستان عراق چهارشنبه 18 اردیبهشت/8 می، لایحه اصلاح قانون ریاست اقلیم کردستان را با 89 رأی موافق و 12 رأی مخالف نمایندگان پارلمان، تا زمان تصویب قانون اساسی اقلیم کردستان، به تصویب رساند.
لغو تعلیق منصب ریاست اقلیم کردستان و انحلال واگذاری اختیارات این منصب به نهاد نخست وزیری، پارلمان و قوه قضائیه اقلیم که در سال 2017 و با کناره گیری مسعود بارزانی رهبر پارتی از این منصب، به تصویب پارلمان رسیده بود، از جمله موارد مهم مصوبه مذکور است.
با تصویب پارلمان کردستان، رئیس جدید اقلیم کردستان با رأی نمایندگان پارلمان انتخاب خواهد شد و حدود و میزان اختیارات معاونین رئیس اقلیم کردستان نیز از سوی وی تعیین خواهد گردید.
بر اساس مصوبه پارلمان کردستان، اختیارات قانونی پیشین ریاست اقلیم کردستان بازگشته و رئیس جدید با رأی علنی اکثریت نمایندگان یعنی حداقل 56 رأی از مجموع 111 رأی انتخاب خواهد شد.
گوران که پیشتر از منتقدان سرسخت نهاد ریاست اقلیم کردستان و اختیارات این منصب بود، در دوره جدید پارلمان کردستان با پارتی همراهی کرده و به قانون فعال سازی ریاست اقلیم، رای مثبت داد، اما تاکید دارد که هدف آن ها در انتخاب رئیس اقلیم کردستان از طریق پارلمان محقق شده است.
به جز فراکسیون گوران، فراکسیون های پارتی، اتحادیه میهنی (یکیتی)، حزب کمونیست و سوسیال دمکرات و همچنین اقلیتهای ترکمان، مسیحی و ارمنی به لایحه فعال سازی نهاد ریاست اقلیم کردستان رای مثبت دادند.
در مقابل، فراکسیون های اتحاد اسلامی (یکگرتو) و جماعت اسلامی (کومل) با آن مخالفت کرده و فراکسیون نسل نو (نه وه ی نوی) نیز با تأکید بر اینکه لایحه در بسیاری از موارد ناقض قوانین اقلیم کردستان می باشد، نشست روز چهارشنبه پارلمان برای تصویب قانون را تحریم کرد.
نچیروان بارزانی نخست وزیر کنونی اقلیم کردستان و معاون رهبر پارتی طی چهار سال آینده بر کرسی ریاست اقلیم کردستان تکیه خواهد زد.
پارتی در انتخابات پارلمانی 30 سپتامبر 2018 اقلیم کردستان با کسب 45 کرسی از 11 کرسی پارلمانی، در صدر ایستاد و مامور تشکیل دولت شد.
مسرور بارزانی عضو دفتر سیاسی پارتی، نخست وزیر آینده اقلیم کردستان خواهد بود و این حزب از مجموع 23 وزارتخانه 10 وزارت را در اختیار خواهد داشت.
نظر شما