هومن قصری در گفت و گو با خبرگزاری کرد پرس با بیان اینکه بیشترین آمار بیماران خاص در استان مربوط به شهرستان سنندج با یک هزار و 374نفر و کمترین آن مربوط به دهگلان با 62 نفر است، افزود: آمار بیماران خاص درسقز 403 نفر، مریوان335 نفر، بانه 253نفر، قروه 219 نفر، بیجار163 نفر، کامیاران139 نفر و دیواندره 90 نفر است.
او خاطرنشان کرد: انواع بیماری های خاص شامل تالاسمی ماژور و اینترمدیا، بیماران مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده (هموفیلی A و B )، همودیالیز، دیالیز صفاقی، پیوند کلیه و ام اس می شود.
قصری به میزان حمایت دانشگاه علوم پزشکی از بیماران خاص اشاره کرد و ادامه داد: تعدادی از خدمات درمانی، دارویی و تجهیزاتی مورد نیاز این بیماران در پوشش صد درصدی سازمان های بیمه گر پایه بوده و وزارت بهداشت برای بخشی دیگر از این خدمات ضروری که حمایت صدرصدی بیمه را شامل نمی شود بسته حمایتی تدوین و جهت اجرا به دانشگاهها ابلاغ کرده است.
او با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی کردستان یکی از دانشگاههای پیشرو در اجرای بسته حمایتی مذکوراست، گفت: احداث مرکز جامع بیماران ام اس در بیمارستان توحید شهرستان سنندج ، احداث مرکز جامع تالاسمی و هموفیلی و ای بی در بیمارستان بعثت سنندج، مساعدت درمانی در قالب بسته حمایتی وزارت بهداشت از بیماران خاص در سال 97، تعیین رابط بیماران خاص در تمامی مراکز درمانی تابعه دانشگاه و واحدهای خصوصی طرف قرارداد جهت ارائه بهینه خدمات و جلوگیری از سرگردانی بیماران و فعال نمودن واحد دندانپزشکی بیماران خاص در دانشکده دندانپزشکی با اختصاص واحد مجزا به این بیماران از جمله اقدامات دانشگاه علوم پزشکی کردستان در حمایت از بیماران خاص است.
او با اشاره به اینکه بیشتر خدمات درمانی و دارویی اختصاصی بیماران خاص در مراکز درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان قابل انجام است، اظهار داشت: در تعدادی از موارد (فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی، شنوایی سنجی، تراکم استخوان و ..... ) که بستر ارائه خدمت در بخش دولتی فراهم نیست از مراکز خصوصی با صلاحیت، خرید خدمت انجام می شود و بیماران توسط رابطان بیماران خاص به مرکز هدف ارجاع داده می شوند.
قصری تاکید کرد: حواله های دارویی بیماران ام اس و پیوندی دریافت کننده دارو از داروخانه های بیماران خاص دانشگاه از فروردین سال 98 به صورت الکترونیکی از طریق سایت دانشگاه علوم پزشکی کردستان صادر می شود و نیازی به مراجعه حضوری بیمار و همراه بیمار به معاونت درمان نیست.
گفتنی ست از سال گذشته بسته حمایتی وزارت بهداشت برای بیماران مبتلا به ای بی (بال پروانه ایی ) و موکوپلی ساکاریدوز به عنوان بیماریهای صعب العلاج در دانشگاه فعال شده و خدمات درمانی مورد نیاز را دریافت می کنند.
نظر شما